Genel Konular : Hazır Sahne Hırsızları :D

Bir elin nesi VAR
ETezerErgin TEZERAvatar

Bir elin nesi VAR ? ;)


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2013-11-09 01:30:24
  • Offline
  • Erkek
Öncelikle bir mühendis olarak
dmrmrtMurat DEMİRAvatar

Öncelikle bir mühendis olarak son alınan odalar kararını doğru buluyorum. Evet belki siyasi bir durumun sonunda böyle bir karara alındı ama bence çok yerinde bir karardı. İnsanlar siyasi yönden alındığını düşünüyor ama ne yazık ki öyle değil. Günümüz TMMOB artık mühendis ve mimarların haklarını koruyan kollayan bir oda değil tamamiyle siyasi görüşlerin dikte edildiği ve son çıkan yapı denetim kanununa göre projede denetim sorumluluğu kalmayan zaten bununda zamanında aldığı ücret için yapan bir birlikti. Karar yeterince doğru sadece siyasi içerikli olması yanlıştı. Neyse konu siyasiye dönüşmeden bu tarafı kapansın bence.


2013-11-09 06:27:17
  • Offline
  • Erkek
İmkanları sağlamak bu kadar
muratmtlMurat MUTLUAvatar

İmkanları sağlamak bu kadar kolaylaşınca insanlar ticari zekalarını da ahlaksızlıkları ile birleştirdiğinde bu sonuç kaçınılmaz oluyor. Dediğiniz gibi bu Cin kitapları, dekorasyon dergileri ile insanlar tasarım ofisi açıyor :)

Bu işleri ve emeğini bilmediği için program satın almayı, MAX kullanıcısı çalıştırmayı havaya gitmiş para sayıyor. Bu tarz yerlere bilmeden iş başvurusu yaptığınızda en ölü maaşı veriyorlar. İşin zahmetini de bilmediklerinden size en zor işi yaptırarak yıpratıyor.


2013-11-10 12:26:05
  • Offline
  • Erkek
Paranistserkan toydemirAvatar

1.si Konuyun açan arkadaşa Teşekkürlerimi sunuyorum. Konuyu müdahil olan herkese de Polemik değil niyetim. Konu önemli ama Forum da bundan da önemli bir konuya değinilmemesi 10 Kasımda hayal kırıklığına uğradım.

2.si Hazır sahne kullanarak para kazanan çok kişi olduğunu ben sanmıyorum.
Neden; Bahsettiğiniz sahnelerde ki özellikle bu sahneler satılan 3dsmax model kitaplarından alındıysa, ki bunu alan ve sunan kişi o tasarımı ticariye dökemez diye düşünüyorum. Görselini de satamaz.

Neyi satar. Kendi hazırladığı sahnelerde hazır model kullanır, bunu ucuza maal eder yada gerçek değerine maal eder. Bu iş verene tamamen dokunuyor.

İşletmecisin şirketin var. 2 kişi ye iş verdin. Kaliteleri birbirine yakın, ama biri dedi 2.000 tl Diğeri dedi 750 tl Hangisini Seçersiniz?


Çok açık uçlu bir konu bence. Nereye dokundursan oradan bir Kobay çıkacak gibi.

Yüksek fiyat veren yapmıştır 5 günde. az fiyat veren yapmıştır 2 günde.
Biri daha hızlı yapar diğeri yavaş yapar. Kaliteler yakındır ama.

Yada tam tersi olur.

Yada az veren sürümden kazanıyorum der kaliteli yapar. az alır.

Burada kimi yargılayacağız. Kendimizi mi karşıdakini mi. İş vereni mi.

Bence Bu konu Kahve muabbetine döndü. Bu ve buna yakın konular Forumdan o kadar çokki. Gereksiz geliyor. Artık bana.


Biz yaptık bu sorunu halletik. Odamızı açtık yasallaştık. Bundan sonra yapanları tespit edip şu sayılı kanunla ceza uygulanacak vs. vs. gibi bir çözüm oluşturulmadığı sürece hep aynı yazıları farklı farklı kişilerde okuyup dururuz.

Yada biri ters bir şey söyleyip polemiğe gider.Gibi gibi

Hepimiz konularla ilgilendik. Amma velakin çözümü yok ne kadar konuşursak konuşalım. Muhabbet ten kahve sigara eğlencesine dönen. İçimdekileri söyledim oh rahatladıma dönüyor.

Kendi görüşümdür. Gösterdiğim Saygıyı herkezden rica ediyorum...


Saygılarımla,


2013-11-11 12:51:26 Edit:2013-11-11 12:53:00
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!