Genel Konular : güzel sanatlar hazırlık

Aynı şeyleri selçuk iç
cardenAhmet YaprakAvatar

Aynı şeyleri selçuk iç mimarlıkta da yaşadım tam bi kabus günüydü :D ama şükür kazandık


www.ahmetyaprak.net
2013-02-10 20:00:30
  • Offline
  • Erkek
Benim güzel sanatlar fakültelerinde
3ddesenmustafaAvatar

Benim güzel sanatlar fakültelerinde anlamadığım birşey var.Hep neden karakalem üzerine.Bu bölümlere diyelim ki girdik sürekli bilgisayar başında uygulama yok gibi.3dmax,maya,after effect nerede hangi okulda hangi bölümde öğretilir?Bilgisayar mühendisliğinde tv radyo bölümünde göremedim tek mimarlıkta mı?


2013-02-10 20:03:14
  • Offline
  • Erkek
Benim konuyla ilgili tecrübem
halkaFurkan YILMAZ

Benim konuyla ilgili tecrübem yok ama son mesajına birazcık cevap verecek olursam; üniversitede pek birşey öğretildiğini düşünmüyorum, yani öğretiyoruz dedikleri yazılımları öğretmiyorlar, kendin öğreniyorsun:)

Yada benim gördüğüm öyle, belki de öğretenleride vardır.


www.furkanyz.com
2013-02-10 20:22:25 Edit:2013-02-10 20:23:08
  • Offline
  • Erkek
Doğru söylüyorsunuz.Peki bir çizgi
3ddesenmustafaAvatar

Doğru söylüyorsunuz.Peki bir çizgi film üreten bir stüdyoya gittik yada bilgisayar oyunları üreten bir stüdyo(IT firması da olabilir) olabilir.Onların çalıştıkları bilgisayar programlarını iyi bildiğinize mi yoksa yetiştirilmek üzere belli bir üniversite bölümününe mi bakarlar?Bu şekilde iş bulmuş yada alaydan yetişme arkadaşların görüşlerini alabilir miyim?


2013-02-10 20:42:14
  • Offline
  • Erkek
Cv ve Yaptığın demoreele
3ddesigner3d designer

Cv ve Yaptığın demoreele bakarlar sadece. Üniversite mezunu olmanada gerek yok.hatta lise mezunuda olmana gerek yok. :D

Karakalem sorusuna şöyle cevap vereyim. Bugün 3dsmax bilen karakalem çizimi olmayan birisi karakter modellemesi yapamaz. Ama karakalemi olan 3dsmax bilmesede 1 haftada öğrenip modeller.Mesela atıyorum 10 yıldır max kullanıyosun ama hayatında anotomi incelememişin, bir kalemi eline alıpta bir karakter çizmeye çalışmamışın. Ozaman bir on senede karakalem yapman lazım demek. Ama 10 senedir karakalem çizim yapıosan. 1 haftada max öğrenir mükemmel karakter modelleme yaparsın. Piyasada çalışna mimari görsel hazırlayanların çoğunun, çizim backgroundu yok. autocad ve max öğrenip bu işe giriyorlar. Bu onların profesyonel cg artist olduğunu göstermez.Gelelim okul konusuna. okul okumadan olurmu. olur. Ama okul okursan sürecin hızlanacağı aşikar. Eğitim sistemi kötü evet ama nede olsa bu işlerin yapıldıgı ortamdasın ister istemez kendini geliştireceksin. Sonuçta bir turizm okusan tabi konuya uzak kalırsın ama yinede kendini yetiştirirsen süreç minumuma iner.birazda içten gelen yetenekle alakalı. zorlamayla yapılmayacak işler. Kısaca ne mezun olan bu işi 4 4 lük yapıyor anlamına gelir nede mezun olamayan bu işleri beceremez anlamına gelir


2013-02-10 21:01:33 Edit:2013-02-10 21:03:32
  • Offline
  • Erkek
ayrıca sinema tv bölümünde
3ddesigner3d designer

ayrıca sinema tv bölümünde görememen normal, çünkü eğitim müfredatına bakarsan çok ağır sözel derslerden tut uygulamalı derslere. sinema tarihinden tut, film yapmaya kadar. o araya after effect 3dsmax sokmaya çalışıyolarda zaman yetmeyince gençler yarım bilgiyle mezun oluyo.ya uzmanlığa ayıracaklar yada o afteri maxi araya sokmaya calısmıcaklar yada sözel derslerden kısacaklar. ki sözelden kısmak en mantıklısı çünkü sözeldeki genel kültür ve tarih bilgilerini zamanla öğrenirsin ve iş hayatında eksikliğini çok hissetmesin. ancak filme 2-3 efekt yapamadınmı o bi işe yaramıyo. sadece yönetmen filan olma imkanı tanınıyor. o yollarda zor. iş bulma konusunda.


2013-02-10 21:08:12
  • Offline
  • Erkek
ben yine de tekrarlayayım.
EvangelistBülent KalkanAvatar

ben yine de tekrarlayayım. 1 yıl tam anlamıyla kendini adarsan bu bahsedilen "çok zor" denilen sınavı kazanırsın. Arkadaşlar sınavın zorluklarından bahsetti, biraz şevkin kırıldı sanırım. Benim iddiam 1 yıl kendini "gerçekten" adamak ile başlıyor. Sen 2 günde yarım saat çalışırsan sınavı kazanman elbette hayal. Ancak 1 yıl boyunca günde 11 saatini bir şeye adarsan o işle ilgili her sınavı geçersin. Olay sınav + sistem + binlerce kişi + tekrar giren yüzlerce kişi vs. değil. Sadece sensin. Şu anda sorular sorarak bile vakit kaybediyorsun. Zaman çok kıymetli. Ayrıca arkadaşların söylediği gibi, animatör olmanın kapısı bu fakülte değil. Pixar`ın kadrosunun yarısı self taught animatörlerden oluşur. Dünyanın en çok satılan 3d magazini 3dworld`de bile yazarların yarısı öyle. Hatta bir çok üniversitede verdiğim 200`ün üzerinde seminerde bu yazdıklarını anlatmış olan ben bile :)


hayatın tadıdır öğrenmek...
2013-02-11 01:28:43
  • Offline
  • Erkek
Bülent hocaya katılıyorum ve
mardulakOgan BİRANAvatar

Bülent hocaya katılıyorum ve şunu eklemek istiyorum; yetenek kesinlikle gözardı edilemez. Çok çalışma sizi belli bir seviyeye getirir. Eğer yetenekliyseniz çalışarak çok daha iyi seviyeye gelirsiniz.


www.birantasarim.com
2013-02-11 11:23:21
  • Offline
  • Erkek
Abi ama dayım da
rohonin38tayfur türkmenoğluAvatar

Abi ama dayım da benim bu işlerde; bana önce derslerini ne olursan ol düzelt diyor çünkü matematik, fizik, edebiyat falan hayatın her yerinde lazım diyor. E hal böyleyken 2 sinide (hem okul hem çizim) yürütmek biraz zor.


2013-02-11 16:31:43 Edit:2013-02-11 16:37:06
  • Offline
  • Erkek
sana bir örnek:ben geometriyi
3ddesenmustafaAvatar

sana bir örnek:ben geometriyi ve fizik dersini hiç sevmedim hep kırık not aldım.Derken üniversite sınavında kalem oynatamadım...sonra üniversiteye gittim yine bütünlemeye kaldım.Ama şu anda 3d yazılımlarıyla karakter modelleme ile uğraşacaksam geometri ve fizik bilmeliyim hadi buyur burdan yak.Artık bunları öğrenmem sevmem için bir nedenim var.Buna disiplinlerarası ilişkiler deniyor alt ve üst bölümlerini herşeyini öğrenmek zorunda kalıyorsun.Walt disneyin mickey mause karakterini yaratırken gidip güzel sanatlar üzerine çizim kursu aldığını dışarı çıkıp sabahtan akşama kadar hayvanları izleyip kağıda saatlerce hareketlerini çizdiğini yeni öğrendim.


2013-02-11 21:37:34
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!