Genel Konular : Görsel efekt protestosu - Facebook Yeşil Profil Eylemi

Davulun sesi uzaktan hoş
KanenasA. Hakan GörgülüAvatar

Davulun sesi uzaktan hoş gelir.
Yorum yazarken de ciddi ve hassas bir konsantrasyon, yada özel yetenek olmadığı zaman ortaya bunlar çıkıyor işte.


hakangorgulu.com
2013-02-27 16:04:17
  • Offline
  • Erkek
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim farklı bakış açılarını gözlemlememi sağladığınız için. Belirtmek istediğim noktalardan biri şudur ki biz kendi ülkemizde ki sorunları çözdük mü de etrafın sorunlarını dile getirip çözmeye çalışıyoruz. Bunu sadece görsel efekt sektörü için söylemiyorum. Bir arkadaşım bir firmanın batışını müşterinin değil firmanın ve rakiplerinin olduğunu dile getirmiş ve şahsi fikrim sonuna kadar haklı. Günümüzde bir binanın 300 tl ye görselleştirilen bir ortamda farklı kaliteler aynı fiyata isteniyorsa ki bu bizim rakip olarak değerlendirdiğimiz fakat kimsenin kolay kolay fark etmediği aslında can dostumuz olmamız gereken insanlar sayesinde sıkıntıya düşüyoruz. Önce kendi problemlerimizi çözelim. Çözemiyorsak bu tarz yapılan yaklaşımlar anlamsız geliyor bence. Zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkürler. Herkese hayırlı müşteriler ve hayırlı kazançlar diliyorum.


2013-02-27 18:39:49
  • Offline
  • Erkek
Ben`de sonuna kadar katılıyorum.Türkiye
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

Ben`de sonuna kadar katılıyorum.Türkiye olarak bizimde destek vermemiz,hatta bizimde türkiyedeki sorunları çözebilmemiz için bir adım atmamız gerekir diye düşünmekteyim.Bizde sektör çok fazla gelişmemiş olsada,bizdede benzer sorunlar mevcut.Bizim fazla birşey yapabileceğimize inanmasamda belki bir gün bizdede birşeyler düzelmeye başlar.
İlk başta böyle bir filmi yapan firma neden batar,niye hesaplarını doğru düzgün yapmamışlar diye düşünmüştüğm.Ama bazen koşullar gerçektende ağır olabiliyor ve ister istemez kötü sonuçlar doğurabiliyor.

Eylem çok yanlış şekilde yapılıyor.Zaten uzun süredir olan bu sorunu çözülebilmesi için,firmaların boykot etmesi ve iş durdurmaları gerekiyor.Sonuçta bir çok dizi,film vb şeyler bilgisayar ortamında yapılıyor.İnternet üzerinden boykot edilerek veya sokaklarda toplanarak sonuç elde edilmez.İşi bırakıp 1-2 ay boykot ederlese hiçbirşey ortaya çıkmaz ve firmalar masaya otururlar , durumlar görüşülür,gerekli düzenlemeler yapılır.Tabi büyük-küçük firmaların bu işe destek vermesi lazım.Boykotu fırsata çevirmeye çalışanlar belki olabilir ama yapılması gereken asıl boykot iş bırakma-askıya alma olmalıdır.


2013-02-27 22:04:03
  • Offline
  • Erkek
alpout79 sana denilebilcek en

alpout79 sana denilebilcek en iyi dilek, bu tip bir olayın seninde başına gelmesi..
olayı nasıl bir kafa yapısıyla irdeliyorsun belli değil.
ama konuya vaakıf olmadığın 100 metreden belli.


2013-02-28 07:48:15
  • Offline
  • Erkek
bi kaç yorum okudumda
msaricayemre karadagg

bi kaç yorum okudumda üzüldüm,sorun sadece 700kişinin işten atılması yada bir şirketin batması değil,amerikanın içinde bulunduğu ekonomik krizin patlak verdigi noktalardan bitanesi ne alakası var diyebilirsiniz vfx firmalarından yüzde 40lara kadar vergi alınıyormuş. şirket ayakta kalabilmek için çalışanların parasını ödeyemiyor.

vizyona giren filmlerin vfx işler üstlenen firmalar batması,şirket çalışanların köle gibi uzun saatler çalıştırılıp,ücret alamamaları,bu gibi olaylar öyle bir kaçtane degil,dünyaya film basan bir matbaadan bahsediyoruz.ama ortak birleştikleri çözüm noktalarıda var aslında sendikalaşmaya giderek.ortak sözleşme ile işe başlamadan en az paranın yüzde 10nu alacaklar,sendika vfx çalışanlarını,firmaların haklarını koruyacak,sendikanın izni olmadan filmler vizyona girmeyecek.bu tarz çözüm önerileri konuşuluyor önemli olan amerikan hükümetinin büyük bir vergi indirimine gitmesi isteniyor.peki bunların hiç bir olmaz bir karar`a varılmaz ise çin ve hindistan gibi ülkerin vfx şirketleri ile hollowud çalışmaya başlayabilir.
ama umutsuz degilim amerika sistemlerin ülkesi, bozulan çarkını onarabilir.ya biz?


Süphesiz Sen Sen Değilsin
2013-02-28 09:05:57
  • Offline
  • Erkek
çark
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Önce bizim çarkları var etmemiz gerekiyor sanırım. Sinemada görsel efekt neredeyse yok, dizilerde kısa birkaç sahnede, ucuza mal ederek zorda kalmadıkça kullanılmıyor.

Görsel efekt yapan firmalardan bazılarının yöneticileri "hemen hallederiz aaağğbii" tarzı konuşmalarla, yönetmen ve yapımcılarla arkadaş olmaya çalışıyor. Buna tepki veren olabilir ama Gördüğüm küçük bir kitleden edindiğim kanı.

Gerçi başka yerde büyük kitle varsa bile bizden habersiz değişik dünyalarda yaşıyorlar. Yabancı forumlara takılacak vakitleri bile olduğunu zannetmiyorum. Yine Görsel efekt firmalarında çalışanlardan edindiğim izlenim.

Dizi oyuncuları ve arkaplan ekibi bile zor durumda görünüyorken görsel efektçileri ne kadar takarlar orası da ayrı konu.


Game maker
2013-02-28 10:41:24
  • Offline
  • Erkek
Görürsünüz yakında Hollywood film
kenokenanAvatar

Görürsünüz yakında Hollywood film şirketleri bizimle çalışmak isteyecekler.

3dsmax
after effect
premiere

bu üç programın hepsinde uzman arayan ve bulan firmalar sadece Türkiye`de var. :) asdaasdasdasdasasda


2013-02-28 14:42:35
  • Offline
  • Erkek
Türkiye`de
oscilluxSırrı MutluAvatar

Türkiye`de durumun boyutları daha ağır.Elbette oradaki çalışanları destekleyebiliriz fakat msaricay in dediği gibi amerika bu sorunu kendi bünyesinde çok rahat çözebilir.Biz ne yapalım bilmiyorum.Ölü fiyat çekenler yüzünden tek kare görselleştirme işlerini bile alamıyoruz ve onlar yüzünden bu sektör basite indirgenmiş durumda.Bedavacılıktan uzaklaşmak lazım.Bu işe fotografçılık ya da overlokçu mantığıyla bakan bedavacılara sesleniyorum.5 dakikada yapılıp hemen teslim edilen bir iş değil bunu artık idrak edin.Hem ucuz hem kaliteli iş olmuyor...


2013-02-28 15:42:45
  • Offline
  • Erkek
http://area.autodesk.com/2014unfold/live/unfoldevent/evolution_of_3d.html
alpout79Selim alp yumluAvatar

http://area.autodesk.com/2014unfold/live/unfoldevent/evolution_of_3d.html


i72600k 3.4ghz@4.2 o.c. gtx480+gtx690 32 gb 1600mhz gskill 240 ssd+500 sata3 6gbs wd 1000w ocz suply halfmaster912 ft kasa
2013-04-10 23:05:02
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!