Genel Konular : Gerçek Zamanlı Görüntü İşleme

Berk bende dedim zaten
halkaFurkan YILMAZ

Berk bende dedim zaten görüntüyü sadece akışkan hale getirmekten bahsetmiyorum. Ama önemli gördüğüm kısım akışkanlık.



Berk bana özelden göndermiş video linkini, bulmuş sonunda :)

http://www.svp-team.com/files/SVP_3.1.5.exe

Şimdilik sadece windows media player ile çalışıyor ve altyazılar garip görüntüleniyor, bunları ayarlayabilirim sanırım. Özellikle çok hareketli sahnelerde denemenizi tavsiye ederim.

24 fps den 60fps ye çıkarıyor, 2.5 kat artış :) işlemci ve ekran kartını iyi kullanıyor, ama bu "3d"cilere sorun oluşturmaz :)


www.furkanyz.com
2013-09-24 12:44:32 Edit:2013-09-24 12:45:30
  • Offline
  • Erkek
Program ffdshow ile uyumlu
halkaFurkan YILMAZ

Program ffdshow ile uyumlu çalışıyormuş, hangi video oynatıcıda ffdshow varsa onu direk etkiliyor, Ben K-lite codec pack full x64 kullanıyordum, tüm ayarlarını ffdshow a getirdim. Şuanda sorunsuz kullanıyorum, herkese tavsiye ederim.


www.furkanyz.com
2013-09-24 14:32:46
  • Offline
  • Erkek
Öncelikle program seyir keyfini
BekokoBerk ERDENAvatar

Öncelikle program seyir keyfini çok üst düzeye taşıyor. TV`lerde ne olur 100-200hz olunca. (Tabi şuanki TV`lerde olan kandırmaca sistem frekansı değil. Görüntünün gerçek 100-200 hz olmasından bahsediyorum) Bu izlendiğinde o fark bariz anlaşılacaktır. PC`den film, dizi, video vs. bol izleyenler kesinlikle bunu kullansınlar. Ek bir zahmeti de yok. O kenarda duruyor ve video oynatılmaya başladığında destekli oynatıcılarda anında aktif oluyor ve ekranda kaç fps olduğu ve ne kadar gelişim sağladığı yazıyor.

Bende hem media player classic hem de Windows Media Player ile çalıştı. Kurulum sırasında ayarlamalar ile ilgili sanırsam. Ayrıca standart kurulumda ffdshow ile geliyor sadece ama istenirse 5-6 çeşit daha var onlar da aktif edilebiliyor.

Ekran kartının OpenCL kabiliyetinden faydalanıyor ve CPU+GPU şeklinde en verimli şekilde çalışıyor. Gerçek zamanlı olduğundan iyi bir sistem gerekli.

Ek olarak film oynatılırken ekranlar ne kadar geniş ekran olsa da filmler daha geniş ve alt üst kısımlarda boş siyahlıklar kalıyır. Program buraya Philipsin Ambilight teknolojisi gibi, kendisi de sitesinde bahsetmiş, bir uygulama yapıyor ve o siyahlıklar görüntünün devamı gibi ışık efekti ile devam ettiriliyor. Ne kadar ambilight ile aynı hissi vermese de siyah alanların boş kalmasının önüne geçmek ve değişik, kişiye göre güzel bir tecrübe yaşamak için denenmeli.

Bunun için SVP managere sağ tıklayıp Outher Lighting> fill black bars only veya full lighting seçebilirsiniz.

OpenCL desteğini kapatmak işlemci kullanımını biraz arttırıyor. OpenCL açmak bunu biraz aşağı çekiyor ve ekran kartını da %10-15 arası kullanıyor.

Program ek olarak 3D hızlandır özelliğine de sahipmiş ancak ben denemedim.

Ayrıca buradan inceleyerek daha fazla detay alınabilir. http://www.svp-team.com/

Sitede Youtube uygulaması da bulunuyor. Bunun ile istediğiniz kalitede 240-480-720-1080 şeklinde ön ayarlı olarak veya değiştirerek. Normal tarayıcıdan girip videonuzu bulup sadece linkini kopyala dediğinizde program kopyalanmış linki otomatik algılıyor ve istediğiniz oynatıcıda anında akış - stream mantığı ile 60 FPS oynatmaya başlıyor. Bu da çok hoşuma gitti gerçekten. Birkaç izledim tekrar etkilendim :)

Ayrıca bir de benchmark programı var. Bilgisayarınızın işlemci ve ekran kartını ayrıca birlikte olarak da değerlendirerek. Size puan ve FPS odaklı sonuçlar veriyor. Mesela 1080p good-high-highest 48-60-72 fps şeklinde iyileştirmeler var. Ne kadar kazanç sağlayabildiğini ve fps verebildiğini gösteriyor. Demek ki çok işlem gücü çok daha iyi düzeltme olarak bize geri dönecek. Bu zaten kesin de demek istediğim iki ayrı güçte PC`de de akışkanlık artacak ama çok daha güçlü olan daha kaliteli bir hızlandırma yapacak biz herhangi birşey ayarlamadan ve seçmeden. O herhalde güce göre en iti yapabildiği geliştirmeyi yapıyor.

Ayrıca listede olan en meşhur oynatıcılar olan WinDVD ve PowerDVD`yi denedim ancak malesef fps artışı sağlayamadım.

Sonuç olarak bunu her kim varsa kullanmalı, hatta Windows içerisinde gelen gömülü bir özellik olmalı.


2013-09-24 17:32:54
  • Offline
  • Erkek
Ambilgiht etkisi güzel olmuş,
halkaFurkan YILMAZ

Ambilgiht etkisi güzel olmuş, karanlık alanlardan kurtarıyor, programı kurcalamıştım ama onu fark etmedim.

Gerçekten Harika

http://www.svp-team.com/files/SVP_3.1.5.exe


www.furkanyz.com
2013-09-24 18:12:14
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!