Genel Konular : Genel Üye Temizliği

   Ayda en az
Derya BirinciDerya BirinciAvatar

   Ayda en az 7-8 üyenin süresiz olarak uzaklaştırıldığını, haftada en az 1 konunun silindiğini, konular içindeki mesajların çoğunun siz daha okumadan kaldırıldığını söylesem, sanırım "ooo naber ya görüşemiyoruz ne zamandır" demekten başka şeyler de yaptığımızı anlatabilirim.

   Modların forum içindeki konulara fiili olarak iştirak etmiyor olmaları, orada olmadıkları ve o konuyu okumadıkları anlamına gelmiyor. Sadece bazı konularda yansız tavır takınmak zorunluluğu yüzünden her konudaki fikrimizi sizin kadar özgürce ifade edemiyoruz hepsi bu.

   Gerekli gördüğüm, fikrime ihtiyaç duyulduğunu düşündüğüm konularda yorum yazmayı tercih ediyorum elbette. Ancak pek çok konuda da sırf yönetimde olduğu için susmak zorunda kalabiliyor insan. Öyle uzaktan görüldüğü gibi değil yani durum. Yazmıyorsak da burdayız, ne o öyle hayalet mayalet olmuyor ama smiley 1smiley 14


2013-03-16 10:51:15
  • Offline
  • Bayan
Neden susmak zorunda olunsun.
3ddesigner3d designer

Neden susmak zorunda olunsun. Bir mod çıkıp bence böyle diyebilir,fikrini söyleyebilir her konuda, bu birisini tuttuğu kayırdığı anlamına gelmez bence.

Hayalet derken göremiyoruz anlamında dedim :)

Bak mesela ben sizin mod olduğunuzu bilmiyordum,sivil polis gibi olmaz böyle :D başka kimler mod bilmiyoruz. O yüzden drekon tek başına mod gibi bir algı doğdu bende.

Sizler tabiki de görevinizi yapıyorsunuzdur elinizden geldiğince o kunuda bir şey söyleyemem. Ama bence moderator diye görsek yazıyla keşke. Böylelikle bir askeri hava olur ortama disiplin gelir. Disiplin her ortama şarttır :)

Öteki türlü drekon girebildiği kadar gördükleriyle ilgileniyor göremedikleri öylece kalıyor, sonra konular uzuyor hakaretler vs.vs. gibi olaylar oluyor. Sonra bunu görenler 100 lerce hesap açıyor. saldırı üstüne saldırı.

Etrafta üniformalıları görsek ortamın havası bence kesin değişir.


2013-03-16 13:55:47
  • Offline
  • Erkek
Askeri disiplin şart :)
m@cker_54Metin KandemirAvatar

Askeri disiplin şart :)


Bir şeye çok bakarsan onu görmeye başlarsın... (M@cker Excalibur) logo tasarımı, logo, logo tasarım - http://www.logosepeti.net/
2013-03-16 14:20:14
  • Offline
  • Erkek
site yenilenmeden önce yönetim
Derya BirinciDerya BirinciAvatar

site yenilenmeden önce yönetim listesinin olduğu bir linkimiz vardı, yenilenme sırasında drekon onu atlamış veya gerek görmemiş olabilir.

Sistemde kişilerin değil de tek bir yönetim merciinin olduğu bi durum var aslında. Yani tek tek kişileri öne çıkarmak yerine içinde kişiler barındıran bir yönetim oluşumu var TR3D' de.

Ancak şu halde de gizlenmiş filan değiliz, sadece gözünüze parmakla sokmuyoruz biz moduz diye. Ancak disiplin konusunda yönetimin teşhir edilmesi caydırıcılık adına çok da etkili olur mu bilemiyorum.

Her halukarda forum forum dolaşıp ayıklama yapıyoruz elimizden geldiğince, adımızın altında ne yazdığı ya da yazmadığı bizi bağlamıyor.

Elbette siz iyiniyetli olarak karşınızda "kişi" muhatap görmek istiyor olabilirsiniz. Bu yüzden de modlar kim bilelim, telesekretere konuşur gibi bir sistemle muhatap olmayalım fikrinizi sizin açınızdan mantıklı bulurum. Değerlendirilebilir, eskiden olduğu gibi bir liste eklenebilir veya ulaşımınızı kolaylaştıracak bir avatar sembolü eklenebilir. Çok büyük bir teknik mesele değil, bizim açımızdan önemli bir mesele de değil, ancak üyeler açısından önemli bir ihtiyaçsa bununla ilgili bir düzenleme yapılabilir.

 

edit: sivil olmak üniformadan daha etkili, kaçma şansı tanımadan heryerde bitebiliyoruz.smiley 2smiley 14 bi de anti-üniformacılar var, sırf üniforman yüzünden hakaret işitmek hiç sevimli olmuyorsmiley 13smiley 11


2013-03-16 14:31:43
  • Offline
  • Bayan
Konuyla ilgili birsey daha
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

Konuyla ilgili birsey daha var, su yildiz olayi, sadece üyenin uzun zamandir girdi diye, daha iyi bir insan, daha iyi bir 3D`ci , daha fazla fikir sahibi oldugunu dair bir garanti degil, yani bu benim fikrim.

Mesela arkadas cok eski bir üye olur, ama sadece takilir, birsey sergilemez, bir konuya fikir beyan etmez, arkadaslari olumlu yönlendirmez, yenilere destek, yardimci olmaz vs. vs.
Onun icin yildiz sistemi degistirilmeli. Nasil degistirilmeli onu tam olarak burada arkadaslar hep beraber tartismali ve ortak bir yön bulmalilar.

Demek istedigim, daha 30 günlük bir üye bile, bakmissiniz tam bir "USTA", hem paylasim yapiyor, bilgi alisveris yapiyor vs. vs.
Böyle insanlarda ona göre ödüllenmeli, paylasim yaptiklari icin.

Kolay gelsin.


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2013-03-16 15:09:22
  • Offline
  • Erkek
Gigantus-3d; ye katılıyorum.
3ddesigner3d designer

Gigantus-3d; ye katılıyorum.

Sitedeki yıldız sayısı süreye göre olmamalı. Galeriye göremi olmalı hayır o da değil.

Çalışmalar herkese göre göreceli.Ancak şöyle olabilir;arkadaşın dediği gibi katılım, yorum, vs. gibi olaylar. Sadece yazı yazan da değil, ne yazdığına göre olmalı . çünkü bu seferde post kasan olur. ``Slm`` ``hımm`` ``iyiymiş`` ``gibi gibi`` şeklinde kısa cümlelerle post kasanlar olur yine yıldız sayısı birşeyi ifade etmez :)


Derya Birinci;

Aslında amaç modlar kim bilmek değil,bir muhattap aramak değil. Tek düşündüğüm bu şekilde olursa kesinlikle disiplin gelir, belki gizli olmak güzel olur ani baskın yapılabilir haklısınız ancak , ben bu olayı biraz yaşamın kendisine benzetiyorum.

Misal bir cadde düşünün, heryerde üniformalı polisler var, kapkaç yapacak adam sizce yapmaya kalkışır mı ? Kalkışmaz. Kalkışmadığı içinde birde ek bir ihtiyaç olan kapkaççı bulup yakalama işi ortadan kalkar.

Yani cayrıdırıcılık önemli.Siteden 100 kişi atılır.1500 kişi üye olur. Bunun sonu yok.

Sizede yazık..Dediğim sistem gelirse, yorum yapan adam çekinir.Mesela mirc a girdiğinizde op yoksa küfür alır başını gider, op gelir gelmez , herkes nasıl seviyeli konuşur şaşar kalırsınız. Hatta o kadar güzel konuşur ki edebiyatçı zannedersiniz :)

Nerede karşılıklı sevgi ve saygı varsa, orada itimat ve itaat
vardır. İtimat ve
itaatin olduğu yerde
disiplin vardır.
Disiplinin olduğu yerde huzur, huzurun olduğu yerde başarı vardır.

M. Kemal ATATÜRK

Atamız gerçekten doğru söylemiş. Bence bunu siz gerekli görmeseniz bile bu mutlak huzur için bunu yürürlüğe koymalısınız diyorum yinede siz bilirsiniz .

Kolay gelsin.

Birde üniformalı olmak bence daha güvenli.

http://www.youtube.com/watch?v=_W08u-UOc64


2013-03-16 15:42:06 Edit:2013-03-16 15:56:31
  • Offline
  • Erkek
ani baskın? Gizli, görünür...
enversenEnver ŞenAvatar

ani baskın? Gizli, görünür...
Tr3d nin hali bu kadar kötü mü?

Üyelerin profillerinde "ziyaretçi defteri" olabilir. Gerçi bunuda suistimal edenler olur, yazarken düşüncesinden bile soğudum.

Üyeleri gruplara ayırmakta iyi bir fikir olabilir (8 sayfa mesajı okumadım. Ilk ve son sayfaya göz attım. Söylenmişse kusura bakmayın).
Örneğin: Profilini açık yapanlar farklı bir gruba ait olabilir. Bu sayede profil bilgilerini (isim dahil) paylaşmayanlar belli olur. Profil vermeyenlerle insanlar gereksiz yere tartışmaya girmez. Sonuçta troll ihtimali yüksek.

Herkezin herşeyden şikayetçi olmasıda bana biraz ilginç geliyor. Çalışmasına "Çalışmanın ismi x ama, x görünmüyor sahnede" diyen birisini şikayet eden olmuş.
Yada en ufak bi eleştiriye "galerini göster, sen daha iyisini yapda görelim"
diyenler için; Galeri sahibinin kendi galerisinde bulunan mesajları silme yetkisi olsun. Kalan mesajlar genel olarak "eline sağlık" gibi kalacak fakat yapacak birşey yok. Herkezi memmun etmek zor.



hazır birşeylere el atılıyorken, beni rahatsız eden birşeyi söylemek istiyorum.

tr3d nin anasayfasını hiç sevmiyorum. Çok amatör görünüyor ve bir 3d sitesi ile alakası yokmuş gibi duruyor. Yani oraya yemek tarifleri bile konulsa insanlar rahatsız olmazmış gibi bir düşünce oluşmaya başladı. Daha önce bir iki kez bunu söylemeye çalışmıştım fakat "orasının hiti şukadar" gibi bir yanıt gelmişti.
Tamam orasının bilmem kaç hiti var fakat bunlar dışardan gelen insanlar değilki? Yine senin ziyaretçilerin. Eskiden haberler bölümü vardı fakat haber editörü diye birşey yoktu. Üyeler haber yolluyordu. Haber başlığı atıyorum "3dsmax 2012 çıktı". Mesaj içeriği ".(nokta)". Nasıl yani? en ufak bir içerik yok, haber içeriği 0. Sadece başlıktan ibaret. Ne bileyim, "neler yeni, satışa ne zaman sunuldu, yenilik videoları vs." hiç birşey yok. Eeee haliyle tutulmaz tabiki. O haber bölümü için "editör" yetkisi, birilerine verilmezse, üyelerde tek başlıktan ibaret konuyu açarlar.

Tabi bu benim fikrim. Anasayfayı yapanlar seviyordur birşey diyemem. http://www.3dtotal.com sitesini değiştirdiğinde baya hoş olmuştu. Halende öyle sade, gözü yormayan güzel ve içerikli görünüyor.

ek: Birde şu mesajlardaki linkler, tıklanabilir olsa, otomatik tanısa çok güzel olacak. Tabletden site ziyaret edildiğinde sorun oluyor. Yazılan mesajlar içerisideki linklere hemen tıklayamamak kötü. Pc de copy paste kolay fakat, tabletde biraz uğraştırıyor =)


2013-03-16 17:13:13 Edit:2013-03-16 17:18:16
  • Offline
  • Erkek
reçete
drekonNecmi DemirkeserAvatar

buyrun farklı bir reçete:

Adı ve soyadını yazmamak: 1 yıldız

her konuya muhalif bakış açısı getirebilmek: 1 yıldız

yazılarını olduğunca uzatabilme yeteneği: 1 yıldız

sık sık özel mesajla plugin istemek: 1 yıldız

yönetimi eleştirebilecek açık görüşü olmak: 1 yıldız

--------------------

toplam : 5 yıldız

smiley 2


Game maker
2013-03-16 18:18:44
  • Offline
  • Erkek
Necmi Hocanın bu konuyu
dmrmrtMurat DEMİRAvatar

Necmi Hocanın bu konuyu açması iyi olmuş herkes aklındakileri dökmüş. Ben burada yazılanları çok faydalı buldum. Umuyorum siteye de katkısı olacaktır.Ama kabaca resimdeki hataları bulmaktansa resme güzellik katmak olmalı amaç. Her şeyi yönetimden beklememeli ve bizlerde bir şeyler sunabilmeliyiz. (buda öz eleştiri olsun) Bu arada nasıl oldu da "yaratıklar" bu konuya dadanmadı şaştım:)


2013-03-17 02:01:32
  • Offline
  • Erkek
sitede ilaçlama yapıp kapıları
Derya BirinciDerya BirinciAvatar

sitede ilaçlama yapıp kapıları kapattık o yüzden yaratıklar giremiyor, arada bağışıklığı olanına rastlarsanız bildirin, manuel yöntemlerle icabına bakarız artık smiley 2


2013-03-17 02:26:28
  • Offline
  • Bayan

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!