Genel Konular : Elektrik faturasında indirim adı altında dolandırıcılık.

Elektrik faturasında indirim adı altında dolandırıcılık.
Seyhan_EFENDILERSeyhan EFENDİLERAvatar

+908503337575 Telefon numaralı bir kişi arar ve size elektrik faturasında indirim, kayıp kaçak bedellerinden alınacak paralar ile ilgili vaatlerde bulunur ise sakın kanmayın. Beni de aradılar indirim, kayıp kaçak bedeli v.s. herşeyi güzel güzel anlattılar düzenli ödeme yaptığım için nekadar iyi bir müştri olduğumu söğlediler . Sonar bana bir onay kodu göndericeklerini söğleyip hangi bankanın kredi kartını kullandığımı, kredi kartımdaki bilgileri ustaca çaktırmadan almaya çalıştılar. Aslında kredi kartımdaki numaralara gelene kadar bende fark etmedim durumu, kredi karımdaki numaraları telefondaki birine veremem dedim ben bir araştırayım size geri dönücem dedim telefonu kapattım. Araştırınca bu şekilde insanları arayıp kredi kartı bilgilerini aldıktan sonra prize takılan 30 TL lik bir ürünü 200 TL gibi bir fiyata satmış oluyorlarmış. Neyse siz siz olun kredi kartı bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın " Güvenliğiniz için kartınızın ilk 4 rakamını almıyoruz." deselr bile. Kredi kartlarındaki il 4 rakam ayit olduğu bankayı temsil eder o bankanın tüm kredi kartlarında aynıdır!


http://deman3d.blogspot.com/
2013-03-27 10:58:57
  • Offline
  • Erkek
Siz siz olun hiçbir
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

Siz siz olun hiçbir zaman telefon ile işlem yapmayın.Telefonla işlem yapılacağı zaman numara genelde 444 gibi numara ile başlıyor.Bunlarda işlemden ziyade kredi kartı borcunu,adsl borcunu felan gösteriyor.


2013-03-27 11:31:20
  • Offline
  • Erkek
444 numarlaı telefonlara da
rotfireCemil T.Avatar

444 numarlaı telefonlara da kanmayın. smiley 13

Bankar kendileride söylüyor telefon yoluyla kredi kartı numaraıs şifresi istenmiyor. internet bankacılığınıda kullanırken mümkün mertebe güvenliği en üst düzeye çıkarmak için telefon onayı, hatta bankaların kendi uygulamalarında da üretilen şifre tiplerini seçin. Ve ve mümkün mertebe yine internet bankacılığını kullanırken SANAL KLAVYE kullanın.

 


Rotfire
2013-03-27 12:07:37
  • Offline
  • Erkek
o numaradan benide aramışlardı.
cebliyunus akdagcik

o numaradan benide aramışlardı. gerçekten çok ustaca konuşuyorlar ve boş bulunup kredi kartı numaramı vermiştim. konuşmalarından önce elektrik idaresinden aradıklarını düşünmemi sağlamışlardı. kredi kartı numarasını aldıktan sonra para çekeceklerinden filan bahsetmeye başladılar ve o zaman uyandım.

tabi kredi kartımın internet ve telefon işlemlerine kapalı olduğunu belirttiğimde çok bozulmuştu. daha sonra kartı şüpheli işlem nedeniyle iptal ettirdim.


www.cebli.com
2013-03-27 12:24:32
  • Offline
  • Erkek
Ben Konuyu az daha açayım
sahinbeyŞahin GeldeçAvatar

Bilmediğiniz numaraya asla cevap vermeyiniz.Hem kendinizi garantiye alır hem akşama kadar kadar gelen abuk subuk reklam ve indirim safsatalarınızdan kurtulursunuz.Hatta bilmediğiniz numaraları engelleyerek dahada rahat edersiniz.(tabii rehberinizin yettiği kadar)
Bu ne arkadaş ben bu telefonu kedim içinmi aldım yoksa sizin içinmi.


YILBAŞINDA YÜKLÜ İKRAMİYE KAZANANLAR BANA BİR SERVER MAKİNE ALMAZLARMI OLA
2013-03-27 12:29:42
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!