Genel Konular : Ekran kartı tavsiyesi

``Quadro ile GTX leri
3ddesigner3d designer

``Quadro ile GTX leri kiyaslamaniza bile sagdece gulmek geliyor icimden``

yani olumlumu olumsuzmu anlamadım ben :) eğerki quadrodan daha iyi diyorsanız ben size gülerim de ondan merak ettim :)


2012-09-30 15:56:44 Edit:2012-09-30 15:57:03
  • Offline
  • Erkek
quadro kartlar ile gtx
KediEti7ümit ülkerAvatar

quadro kartlar ile gtx ler kıyaslanamaz çünkü gtx ler 3d performans kartlarıdır quadrolar ise video fx işleme ve IO kartlarıdır. ismindeki fx den de mi şüphelenmediniz.. hadi onu geçtim inceliğinden ve boyutundan da mı şüphelenmediniz. gtx ler fan yetiştiremezken quadrolar slim slim geziyorlar...
arkadaşlar gtx lerden alacağınız performansı quadrolardan alamazsınız. yok 3d oyun için gtx, profesyöneller için quadro... bi söylentidir gidiyor. oyun olsun iş olsun 3d 3d dir. birinde iyi olup da diğerinde kötü olmak diye birşey olmaz ve oyunlar 3d yi en performanslı haliyle kullanır. daha doğrusu bugünkü teknoloji sahip olduğu seviyeyi oyunlara borçludur. teknolojiyi oyunlar geliştirir diğer sektörler faydalanır ve bilgisayarı limitinde kullanan en kasnak proğramlardır oyunlar.
video effect, film kurgulama, post prodüksiyon gibi bilmemkaç layer ile görüntü işleyip üzerine de effect ler vermiyorsanız ve görüntü giriş çıkış gibi bir derdiniz yoksa ne işiniz olur quadroFX lerle. yani 8 bit/kanal üzerinde çalışmak gibi bir derdiniz yoksa napıcaksınız quadroyu..
3d ile uğraşıyorsanız quadroların yanından bile geçmeyin. alın bir gtx560 her işinize yeter. eğer para sıkıntınız yoksa ve en iyisini alıcam derseniz alın bi gtx x80 emin olun daha iyisi yok. paranız cebinizden taşıyorsa gtx690 alın ama eğer 3d çalışmalarınız için gtx560 yetmiyorsa bu işi bırakın ya da paranızı biraz daha eğitime harcayın. optimizasyon nedir scatter nedir bunlara yoğunlaşın. 560`a polygon yetiremeyen kişi emin olun 690`a da yetiremez. 5 milyon polygonluk bir masa koyar sahneye sonra hindi gibi düşünür.

yazmayım yazmayım diyorum bırakayım nvidia`ya bağışta bulunsunlar onlar da teknolojiyi geliştirmek için finans sağlasınlar diyorum ama beyler yazıktır yaa.. milli gelirimiz gidiyor. inanın verilen paralara benim burda içim gidiyor. geçen bi arkadaş vardı 2*quadro6000 makina kurmuş 20 bin doları bulmuş... benim içim yandı. yahu al bi gtx 690, kalanına da sıfır bi megane al makina render ederken sahilde iki tur atarsın kafan dağılır en azından yazık mı değil allahaşkına yapmayın.


2012-09-30 18:10:01
  • Offline
  • Erkek
quadrolar profesyonel 3dsmax eklentiside
3ddesigner3d designer

quadrolar profesyonel 3dsmax eklentiside içeren birlikte entegre çalışan,ayrıca içerisinde cuda teknolojisiyle render hızını artıran kartlardır.profesyonel bir quadroya para yığmak neden saçma olsun ki gtx690 quadro 6000 yanınndan geçemez. eğer amaç 3d ise. yok amaç crsysis oynamaksa bilemem


2012-09-30 18:44:25
  • Offline
  • Erkek
halep ordaysa arşın burda.
KediEti7ümit ülkerAvatar

halep ordaysa arşın burda. hazırlayın bir iray sahnesi, sadece kartı kullanarak render edelim yazalım sonuçları hep birlikte görelim. ya arkadaşlar ben bunu anlamıyorum. bir insan sonuç görmeden nasıl binlerce dolar verir aklım almıyor. üretici firmanın lafına bakarak mal mı alınır...

bu arada eğer mesleğin 3d ise alacağın kartı crysis ile test et. benchmark lar falan kafanı karıştırmasın.
yani: amaç3d = amaç crysis oynamak. aynı açıdan yüklenirler kartlara.


2012-09-30 19:46:47
  • Offline
  • Erkek
http://www.youtube.com/watch?v=phZ3XMfzL5I bu videoda
3ddesigner3d designer

http://www.youtube.com/watch?v=phZ3XMfzL5I

bu videoda quadronun gtxe epey fark attığını görebilirsin.


2012-09-30 20:17:06
  • Offline
  • Erkek
bakın benim amacım kimin
KediEti7ümit ülkerAvatar

bakın benim amacım kimin ne şekilde yaptığı belli olmayan testlerle burada polemiğe girmek değil. ilk mesajımı da bilenler ya da bildiğini iddia edenler için yazmadım. hiç bilmeyip ekran kartı almak için araştırma yapanlar için yazdım ve yarım saat önce sırf bunu yazmak için bu kullanıcıyı açtım. çünkü tr3d konuları aramalarda listeleniyor. ve insanlar hiç kullanmayacakları özellikleri olan bu kartları birilerine inanarak geçim derdindeki babalarına aldırıyorlar. mühendislik kazanan çocuğuna sırf iyisinı kullansın diye memur maaşıyla aylarca biriktirdiği parayı veriyor. ya da zorluklarla kendi kazandıkları paraları akıtıyorlar. ofisi idare etmeye çalışan işverenlerine profesyönelsek bunu almamız gerekiyor diyerek aldırtıyorlar. sırf olmuşken iyisi olsun mantığı ile. hiç işlerine yaramıycak kartlara servet ödüyorlar ya da ödetiyorlar. sonra forumlar quadro alıp pişman olanlarla doluyor.
tüm samimiyetimle söylüyorum inanın üzülüyorum. yazık günah. para kolay kazanılmıyor. duyduğunuza inanmayın gördüğünüze ve deneyimlediğinize inanın.
quadro kartları da kötülediğim yok. tekrar söylüyorum bu kartlar profesyönel kartlardır ama editing ve video için profesyöneldir. 3d için uygun değildir. 3dsmax, maya ve autocad kullanıyorsanız almayın. son serinin bir altı iyi bir gtx alın. yazık, günah, israf.. yapmayın etmeyin. daha ne deyim.

rica ediyorum bu konuda bana cevap yazmayın. eğer iddia ettiğiniz birşey varsa bir tane iray sahnesi hazırlayın ve şu kadar sürede render ettim deyin. ben de indireyim aynı sahneyi bakalım. inanın çok test ettim ben.


2012-09-30 21:07:54
  • Offline
  • Erkek
fikrimi de yazayım da
KediEti7ümit ülkerAvatar

fikrimi de yazayım da haras etmiş olmayalım.
150 tl cıvarı iyi ve yeni bir kart zor. 9800 gt ya da 8800 gt işini gayet iyi görür. eski karttır ama 256 bittir. yakın zamana kadar iyi kartlardandı. ama satışta bulabileceğini zannetmiyorum. anca temiz ikinci el bulabilirsen direk al. biraz nette ikinci el satış yapan sitelerde araştırın isterseniz.


2012-09-30 21:49:39 Edit:2012-09-30 22:12:33
  • Offline
  • Erkek
bu video fake ise
3ddesigner3d designer

bu video fake ise benim yaptıgımın fake olup olmadıgını nerden anlayacaksın ?

Kardeş herşeyi geçtim sırf bunun için konu açtım diyorsunda , hayırdır sen gtx satan bir yerdemi çalışıyorsun yoksa gtx firmasının yönetim kurulunda görevlimisin. Sen gtx in çok satması için reklam kampanyasımı yapıyorsun anlamadım. büyük bir hışımla durun paranızı boşa harcamayın herkes pişman oluyor demekte neyin nesi ? ben aldım hiç pişman olmadım quadroyu.Neden herkes binbir pişman diye yanlıs bilgi veriyosun. hadi onuda geçtim dedigini dogru sayalım . sen neden böyle bi telaşa düştün para kolay kazanılmıyo aman dikkat diye felan. belki milletin para harcayası var. gidecek quadro alacak ismi quadro olsun diye. belki hizmet kalitesini beğeniyor. belkide logosunu beğendi. Nedir bu quadro yanlış karardır bağırmaları ? hayrola ne oluyoruz ? bu konuda cevap yazmayın diyosun kusura bakma paşa gibi yazarız aga . öyle yazma etme demekle olmaz. sana göre belirlemiyoruz burdaki paylaşımları. sen kalk milleti yanlış yönlendir sonra çık gel cevap yazma. ne oldu neden korkuyosun ki cevap yazma diyosun ? bırak yazan yazsın neden bu gocuntu kardeş ?

Nvidia quadro ekran kartları Dünyanın en büyük firması olan Autodeskin stratejik ortağıdır.Ve bu ortağın karşısında nvidia çıkıyor diyor ki 3d kullancaksan quadro kullan. profesyonel öyle yapar diyor. autodeskin karşısında yalanmı söyleyecek ? hemde stratejik ortağı iken ? sende kalkmıssın burda tam tersini diyosun 3d için gtx diyosun. iyi bir bak yabancı forumlara resmi sitelerine felan. burdada kimseyi yanlıs yönlendirme . Selametle.


2012-09-30 23:34:43
  • Offline
  • Erkek
The Quadro board isn`t
KediEti7ümit ülkerAvatar

quadro ların gtx570 ve 580`den daha hızlı çalışmaması şikayetleri üzerine nvidianın açıklaması:


The Quadro board isn`t going to really offer any additional improvements in terms of speed, etc. The Quadro 4000 is a single slot solution that only requires a single 6-pin power connector and at 142w draws considerably less power than either of the GTX cards. If available slots or power is a concern then thats something to consider, as is the fact that neither the GTX 570 or GTX 580 are currently officially Adobe supported solutions. (Although it seems that many users have been successfully using them since they became available.)

The Quadro will allow you to output a 10-bit color format, but it doen`t sound like you are working with any formats that are really going to take advantage of that capability. If the source format doesn`t already contain 30-36bits of color data than outputing a 30-bit image will not provide additional quality since the additional color data just doesn`t exist.

Sean

Sean Kilbride
Technical Marketing Manager, NVIDIA





--------------------

nvidia özetle diyor ki: "biz quadroyu hız için yapmadık. tek slotta düşük power kullanımı ile renk başına 10 bit (30 bit) görüntü işleme ve çıkış verebilmesi için tasarladık."

biz hali hazırda renk başına 8 bit (toplam 24) ile işlem yapıyoruz. 10 bit işlem yapabilmek için de 10 bit çekilmiş görüntülere ve 10 bit görüntü veren bir monitöre ihtiyacımız var. yani dreamcolor monitorünüz yoksa, ecc`li xeon kullanmıyorsanız, 10bit görüntü işlemiyorsanız quadroya gerek yok. çünkü quadronun yapılma amacı olan hiçbir özelliğini kullanamıyorsunuz demektir.

tekrar söylüyorum quadro 10 bit işlem yapabilen bir video editing kartıdır.


2012-10-01 01:43:20 Edit:2012-10-01 01:48:56
  • Offline
  • Erkek
Ya arkadaş ne 10
3ddesigner3d designer

Ya arkadaş ne 10 bit parantez içinde 30 bit o ne demek ? 10 bit mi 30 bit mi ? sen biliyor musun onun anlamını ? Görüntü işlemesi için tasarlamışlar bilmemneymiş . Nereden buldun o yazıyı ? Adam orada biz bu amaçla tasarlamadık der,der allah der... o mu tasarladı da konuşuyo oradan nane nane...Senin referans olacağın yazılar şu anda koskaca nvidianın resmi sitesidir.Günceldir.4. ağıza bakmaz. Ne biliyoruz o yazının uydurma olmadıgını ? Ne biliyoruz o adamın çalışıp işten ayrıldıktan sonra böyle yazı yazmadığını. ne için tasarladı kardeş ozaman bunu yavaşlık içinmi tasarladı. 3d de en önemli şey hız. sen geç bitleri. onlar mühendislerin işi. bak şunlar da seni tatmin etmesse pes. ;


Bak bu senin savunduğun gtx kartın resmi sayfası.orda bak bakalım ne diyor.

http://www.nvidia.com/object/geforce_family.html

he ultimate GPU for gamers.Delivers fastest performance and all the latest gaming technologies.

Yukarıdan yazıdan anlayabilirsin.

bak aşağıda linkte quadronun resmi sayfası.
http://www.nvidia.com/object/workstation-solutions.html

The most powerful GPUs for the most demanding
professional applications.upercharged performance
for graphic intensive applications.Best valued graphics
to speed up your
professional applications.More than just great graphics.
Accelerate your professional applications.

gördünmü?

Bak tekrar ediyorum,Autodesk firmasıyla strateji ortağı olan bir dev kalkıpta quadro satmak için quadroyu şişirmez.Adam quadro 3d profesyonel permormans diyorsa öyledir.Ötekide oyun için geliştirilmiştir.Bu bu kadar basit.renk işlemesi bilmem nesine giriyosun fabrikada çalışmışın gibi yorum yapıosun.

Herşeyi geç,nvidia quadro 3d de iyi olmadıgı halde sırf satmak için öyle dediğini varsay. Sonuç ne olur ? Autodesk topuğuna sıkar adamın.Çünkü bu dünyada Autodeskin kullanıcı sayısına bakarsan anlarsın.Nvidia quadro alanların büyük cogunlugu autodesk müşterisi.Eğer bir dolandırma haberi bile ortaya cıksa adamı naparlar ? sen cevap ver. o yüzden senin yapman gereken böyle büyük firmaların resmi sayfalarındaki yazılara inanıp kartları alıp güzelce kullanmak.tam tersini iddaa edipte amaçsızca yargılamak değil.

ayrıca bu nvidanın iki tane çocuğu var.birisi geforce.biri quadro. senin iki güzel ürünün olacak. birisini 3d ciler için özel tasarlaycan. birisinide oyuncular için özel tasarlaycan. sonra bu bir yalan olacak. ? neden böyle bişey yapsınki ? hadi geforce başka firmanın olsa anlarız,rekabet için az çok ürününü şişiriyo olabilirmi ki diye şüpheye düşeriz..Selametle.


2012-10-01 02:20:19 Edit:2012-10-01 02:45:03
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!