Genel Konular : Eğitim sistemi

Eğitim sistemi
mateushasan demmirAvatar

Eğitim sisteminden hep şikayet edililir,çözüm önerisi pek sunulmaz sizce ne değişmeli yada sizce nasıl olmalı


2019-06-20 10:43:54
  • Offline
  • Erkek
ailelerin ve zihniyetin degismesi
LumionMuhendis Sinan

ailelerin ve zihniyetin degismesi lazim :)

insanlar aksamlari goy goy yapacaklarina, tv izleyip telefonla oynayacaklarina 1-2 saat cocuklariyla ve odevleriyle ilgilenseler, hem sohbet edip hem kontrol etseler yeterli olur.

insan fitrati geregi sucu kabul etmek yerine baskasina yukler, dersten gecerse cok calismistir gecemezse hoca ona takmistir :))

sistemin kotu yanlari yok mu? tabi ki var, surekli degisti ve bir turlu rayina oturamadi.

peki bu sistemde hala basari olan ogrenciler var mi? tabi ki var, onlar sistemi suclamak yerine adapte olup dersine calisan akilli insanlar.


2019-06-20 11:07:50
  • Offline
Ne yazıkki sana katılmam
Seke

Ne yazıkki sana katılmam mümkün değil Sinan.İlk olarak aileler çocuklarının okul eğitimi ile uğraşmak zorunda değildir.Ailenin vermek zorunda olduğu eğitim kişisel bakım, terbiye, ahlak, iyi ve kötüyü ayırt etme vs vs.Ancak matematik problemini çözebilir fakat çözmek zorunda değildir.Bunun sorumlusu öğretmendir.

Benim genellikle sıkıntılı bir eğitim hayatım oldu.Ancak ortalamanın üzerinde olduğunu düşündüğüm bir eğitmenlik hayatım oldu.Bu yüzden öğrenci ve eğitmen nerelerde sıkıntı çeker iyi kötü biliyorum.

Öncelikle ilkokuldan başlayarak verilen derslerin ne olduğu neden verildiği bu öğrendikleri ile neler yapabileceğini anlatan bir öğretmen hatırlayan varmı?
Yani beden eğitimi dersine gidiyorsun.

Neden? çünkü mecbur, matematik , mecbur türkçe edebiyat fen mecbur.Ee herşey mecbur.Mecbur olunca ne oldu öğrenci dakika bir gol bir sıkıldı.Mecburiyetler insanı sıkar.Bu yaptıklarının mesleklerle bağlantısı, neden önemli olduğu ve ilerde bunlarla ne yapabileceği iyice anlatılmalı öğrenciye.

İki, özellikle sayısal derslerde formül içeren derslerde sözde öğretmen tahtaya yazar, yerine oturur, sonra yapın der.Benzer bir soru sorar öğrenci de anladığı kadarıyla çözmeye çalışır.Anlamışsa çözer anlamamışsa çözemez.
Peki hangi matematik öğretmeni size formülü anlatırken o formülde neyin neden olduğunu açıkladı.Kİmse çünkü kendide bilmez.
Örnek denklemlerde rakam sağa geçince artı yada eksi değer alır diyelim neden peki? Söyleyen oldumu? Bana olmadı anlatan varsa da çok azdır.

Yani ikincisi neden ve sonuc ilişkisini iyi anlatabilen öğretmen.Anlattım masaya geçtim.Oh ne güzel, bu olmamalı.

Üç.Öğrencinin okumanın önemini anlaması öğretmeninde maddi sıkıntılarını aşabilecek yeterli maaş alması.

Girmiyorum.10 yıl boşta kaldıktan sonra internetten birşeyler satmaya çalışan öğretmen adayları tanıyorum.Zaten atanamadığı için intihar edende var biliyorsunuz.


4. Ezber.Tarih dersi diyelim.İstanbulun fethi, sene 1453.Gerisi???
Varmı hatırlayan veya bilen.İşte gemiler karadan yürütüldü tamam bu.Araştırma yok, öğrenme yok, ne var ezberle sınavı geç gerisi nasıl olsa lazım değil.
Kaç günde ele geçti, savaşın nedenleri vs varmı hatırlayan? yok.
Şu an anlatımı tarih öğretmenlerinden kat ve kat iyi olan youtuberlar var.

Derslerde öğrenciler daha fazla iletişim halinde olmalı (belli konu üzerinde konuşma, münazara vs .Beceri arttırıcı örnekli dersler yapılmalı.

5. Yeteneğe göre eğitim: Örnek Ben aşçıyım, matematik dersi görüyorum diyelim.Ne yapayım trigonometriyi?
Yada elektronik mühendisiyim edebiyat görüyorum.Tamamen saçmalık.
Ki meslek seçiminden önce de birçok dersi 6. sınıftan itibaren öğrenci kendi seçebilmeli.Hayatım boyunca nefret ettiğim dersler oldu halada ediyorum.Neden; hiçbir öğretmen bana sevdiremedi.Sevmiyorum kardeşim.Üstüne o dersi aldıkça dahada iğreniyorum.



Bizim ünide bilgisayar dersi vardı ama bilgisayar yoktu.İngilizce dersi vardı, ama ingilizcem öğretmeninkinden daha iyiydi.
Dalga geçen, kavgacı, uyumsuz ve serseri öğrenciler ceza almalı.
Önce insan ve doğa sevgisi ve de ahlaki değerler aşılanmalı.
Hayvandan farkı olmayan insan müsveddesi ailelerin yetiştirdiği çocuk okusa ne olur okumasa ne olur.Eğitim aile de başlar.Okulda devam eder.Başlangıç kötüyse gerisi de muhtemelen kötü olur.
Velhasıl kelam maddi refah seviyesinin yanında değişmesi gereken tonla şey var.

Bunlar benim gördüğüm eksikler tabiki başkaları başka eksiklerde görür keşke bu kadarla bitse.


2019-06-20 16:09:17 Edit:2019-06-20 17:40:26
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!