Genel Konular : Dünya Emekçi Kadınlar Günü

Dünya Emekçi Kadınlar Günü
kalimbaMahmut BAYRI

Tüm emekçi kadınların günü kutlu olsun!

Bu vesileyle en kısa şekilde bir kaç durumu belirteceğim.

İlk olarak kadınlara (veya kızlara) uygulanan şiddetin en yaygın şiddet olması ve bunu neredeyse doğal hale getiren, hatta dini unsurlarla da destekleyen zihniyeti kınıyorum.

Medyanın veya sırası geldikçe kendi aramızda bilgi alışverişi yaparken konuştuğumuz kadına şiddetin sanki bütün ülke aynı düzeydeymiş gibi yalnızca büyük şehirlerde yaşanan 3-5 şey ile sınırlandırılmaması gerektiği; özellikle kırsal veya kadına dolaylı da olsa ikinci sınıf muamelesi yapılan yerlerde daha şiddetli ve daha sık yaşandığını bilmeli ve ona göre bilinçlenmeliyiz.


Kadın hakları/kadına şiddet konusu aslında güçlü/güçsüz arasındaki durumun doğrudan kendisidir. Orman kanunlarına göre yaşamayıp; insanlığın geldiği gelişmeden bir güzel faydalanıp, arkasını dönüp orman kanununlarını tek taraflı olarak uygulamaya çalışan asalaklarla sohbet etmeyin, işe almayın, iş yapmayın. Sadece bilinçsiz bir anına geldiği için ve daha sonradan it gibi pişman olan kişilerden bahsetmiyorum. Bununla övünen insandan (inanamayabilirsiniz ama asıl problem bunlar ve çok varlar) bahsediyorum.

İş veren veya işçi olara çalıştığınız alanlarda bayanların rahatlıkla yapabileceği işler olduğu ve istenen yetenekte olduğu halde buna rağmen önceliği erkeklere vermeyin.

Ev hanımı olmak yerine çalışmayı tercih eden kadınların aslında ev hanımı + çalışan kadın olduğunu samimiyetle kabul edilmeli ve bunununla da kalınmamalıdır.

Kadınların haklarının aslında doğuştan var olan; almaları, dilenmeleri, elde etmeleri gerekmeyen bir gerçek olduğunu öncelikli olarak kadınların farkına varması gerekmektedir.


Özetlemelerim genelde gündemde olduğu için kadına şiddet konusunda. Ama yazımın özünün özü her yerde kadın/erkek eşitliğidir. Ayrıca, erkeklere yönelik en ufak pozitif ayrımcılığa sıcak bakmadığım gibi, bayanlara yönelik yapılan pozitif ayrımcılığa da sıcak bakmıyorum. İnsanın aslında sadece boydan postan ibaret olmadığının anlaşılması yeterli olacaktır.


2012-03-08 20:45:29
  • Offline
  • Erkek
kadın
ereen2Eren KayaAvatar

Birçok dinde kadın ikinci planda olduğu sürece sıkıntı olacaktır. Hristiyanlarda bile kadın din adamı olamıyor, sadece yedek oyuncu oluyor. yahudilerde bazı mezheplerde kadınların saçını göstermesi günah olduğu için kafasını kazıtıp peruk takıyor. Diğer dinlerde ise daha kötü durumda.

Önce insan olduğu için saygı gerekir. sonra kadın olduğu için. bu durumda iki kere saygıyı hakediyorlar.


2012-03-08 21:05:20
  • Offline
  • Erkek
paylaşmak güzeldir
hasan3dhasandAvatar

kadınlar günü kutlu olsun


paylaşmak güzeldir
2012-03-08 21:12:29
  • Offline
  • Erkek
Diğer Dinler derken...
iletisimnetTürker ERTENAvatar

"Birçok dinde kadın ikinci planda olduğu sürece sıkıntı olacaktır.HRİSTİYANLARDA bile kadın din adamı olamıyor, sadece yedek oyuncu oluyor. YAHUDİLERDE bazı mezheplerde kadınların saçını göstermesi günah olduğu için kafasını kazıtıp peruk takıyor. DİĞER DİNLERDE ise daha kötü durumda." 

-----------------------------------------------------

Sanırım gelebilecek tepkiler sebebi ile "Diğer dinler" katagorisine koyduğunuz dinlerden bahsedememe durumunuza açıklama gerekiyor.


Bu forumda Politika,din vs.üzerine tartışmalar yasak olmasına karşın birileri çaktırmadan Subliminal mesajlar vermeye devam ediyor.Birileri eleştirme adı altında siyasi partilere çakarken,bugün burada ilk defa birisi -Sanki içeriğini çok iyi biliyormuş gibi- bir dine çakmaya çalışıyor.


Bu tartışmaya girmek istemezdim ama Subliminal Mesaj ile insanları yanıltmanıza izin vermeyecek bir çok kişi var bu forumda.
İnanırsınız ve ya inanmazsınız.Bu kimseyi ilgilendirmez.Ama yanlış bilgilendirmeye HAYIR...

Hiç bir dinin özünde kadına şiddet yoktur.Bu eşitsizlik,erkek egemen dünyasında erkeklerin ellerinden alınan hakları geri alabilmek için Tanrıya karşı savaşmaya cüret eden isyankarlardan kaynaklanır.
Yani bir dinin kitabı,2x2=4 demesine rağmen bunu 5 yapan insanoğlunun sizlere göre suçu yok mudur?
Eğer bugün kadınlara eşitsiz davranılıyorsa bunun suçunu dinlerde,din kitaplarında hele ki Tanrı da arıyorsanız halt ediyorsunuz...
Tüm suç erkeklerde...Hegemonyasını sürdürmek isteyen,Tanrıya karşı gelen,isyankar erkeklerde.

Hani diğer dinler kısmına attığınız Yüce "İslam" dininin özüne,hadis,icma kısmından arındırılmış haline bir bakın ilkönce.Şu an Ortadoğuda,Arabistanda uygulanan dine değil,Kitaptaki dine bakın ne diyor diye...
Sonra anlarsınız kadına uygulanan şiddetin ve eşitsizliğin gerçek sahibini... 


Yeni gelen bebeler,biraz saygı yahu...Bana değil,birbirimize...
2012-03-10 02:40:52 Edit:2012-03-10 02:45:29
  • Offline
  • Erkek
dinler
drekonNecmi DemirkeserAvatar

smiley 24

Tartışmayı dini platforma çekmeyin lütfen. ikiniz için de geçerli.

www.tr3d.com/kurallar/


Kadınlara şiddet uygulanıyorsa bunun öncelikli sebebi kadınların ellerindeki güçten habersiz oluşudur. çocukları yetiştiren kadınlar, aynı çocuk büyüdüğünde annesini dövmeye başlıyor. Eşini dövmeye başlıyor.

Çocuğuna insan sevgisini ve saygıyı öğretemeyen bir topluma doğru gidiyoruz. öğretmen olduğum için bunun etkisini  özellikle gençlerde rahatlıkla görüyorum. Saçma dizilerdeki ezik karakterler ile kendini özleştirip asi bir kişiliğe bürünüyorlar. Tüm dizilerde vurdulu kırdılı sahneler iş yapıyor. reyting yükseliyor. birileri para kazanırken saf gençlerin kişiliği bozuluyor. Rtük sadece işine geleni görüyor. Milli eğitim de bir taraftan altını oyup verilen eğitimin kalitesini düşürüyor. Yokuş aşağı freni patlak kamyon gibi gidiyoruz.

smiley 18

Karanlıkta kulakları kapalı dövüşmek gibi. kimse birbirini dinlemiyor. vurduğu dost mu düşman mı bilmiyor !


Game maker
2012-03-10 11:36:12
  • Offline
  • Erkek
Türker ERTEN Hocam
sahinbeyŞahin GeldeçAvatar

Site Kurallarına uyup bu güne kadar dini,siyasi konulara pek deyinmedim.

Yazınızı okuduktan sonra Pc başında ayağa kalktım ve sizi alkışladım.
İpini Koparan; Bilmediği İslam dinine saldırıyor ve bunu yaptığı için kendisini entel takımından sayıyor.
(Diğer dinlerde durum daha vahim).Bilmiyorki İslam dininde ağaçtan meyve koparırken filizine zarar vermek bile günahtır.


YILBAŞINDA YÜKLÜ İKRAMİYE KAZANANLAR BANA BİR SERVER MAKİNE ALMAZLARMI OLA
2012-03-10 14:00:31 Edit:2012-03-10 14:03:58
  • Offline
  • Erkek
yeterli
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Kadınlar gününüz kutlu olsun beyler.

smiley 21


Game maker
2012-03-10 14:09:55
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!