Genel Konular : Diploma veya Mezunluk sorunu

Devrim Erdal tşk ederim
DARCEMelik ayAvatar

Devrim Erdal

tşk ederim çok iyi yazmışsınız fakat .. açık öğretimde normal öğrenim öğrenecem 3d ile bilgiler kurslar falan ya bunlar nasıl hal olacak smiley 5


Eğer sen kralsan geç ordunun başına.. yok eğer ben kralsam sana emir ediyorum GEÇ ORDUNUN BAŞINA :)
2012-06-15 17:54:23
  • Offline
  • Erkek
Ara vermene gerek yok.Lise`de
reshadoHayrullah TavukçuAvatar

Ara vermene gerek yok.Lise`de tanıstım 3d ile.Liseden sonra bilgisayar programcılığı okudum okurken`de çalışmaya devam ettim.Okulu bir kenara itme bence.En azından askerlik için açık öğretimden devam et...


http://www.youtube.com/user/HayrullahTavukcu
2012-06-15 19:25:04
  • Offline
  • Erkek
Diploma
eraHalis ÖZTÜRKAvatar

Bu iş için 3d diploması diye bir şey yok. Hiç canını sıkma. 3d işlerden güzel de para kazanırsın hem ileride. Bu işte en iyiler her zaman diplomalılardan çıkmıyor. Hangi bölümü okumak istiyorsan oku. Tercihen Güzel Sanatlar iyi olur tabii ki. Ancak bir çoğumuzun yaşadığı gibi sanatsal 3d işler yerine villa falan modelleyip iki güzel render aldın mı para kazanmak kolay. Arada da fuar standı geldi mi cep harçlığın çıkar. 3d için mecburen yaşayacağın hayatı değiştirmen zor olur. Git yurtdışına güzel bir akademide eğitimini al. Mesela İspanya, Fransa... Ama Türkiye'de 3d için hayatını mahvetme... Bir kaç tane reklam ajansı sahibi senden 3 günde karakter modellemesi -rigli hem de- ister ya da 3d gurusu çıkar seni yerden yere vurur. Sana nedenini anlatmadan yaptığın işin yanlış olduğunu söyler ve çeker gider. Sen ortada kalakalırsın. Bir yerde aylık 1000-1500 TL ile çalıştırılmak üzere işe alınırsın sabahın akşamın belli olmaz. Ayrıca niye sabahladığın da belli olmaz. Bir de üstüne çalışmıyorsun denilir.

Yani bütün bunlar Türkiye'de olağan şeyler.

Kaç tane 3d işçisi şöyle acayip işler çıkartıp allak bullak ediyor bizi. 

Ben dışarıdan reklam ajanslarına işler yapıyorum. Güzel sanatlar mezunu falan da değilim. Buraya kadar hobi olarak başladığım işi ilerleterek geldim.

Sana tavsiyem okuluna hiç bir şekilde ara verme. Okulun olmazsa 3d ile biryere kadar gelir ve illaki tıkanırsın. Ama 3d den kolay para kazanacağını sanmak da yanlış.

3d sanatçısı olacaksan çık yurt dışına ama mimari işler yapacaksan ne okula gitmene gerek var ne de ayrı bir eğitime. Tutorialleri indir bol bol. Hazır modeller gani zaten.


Düzgün Türkçe ile konuşmak hiç de zor değil.
2012-06-15 20:50:23
  • Offline
  • Erkek
etiket şart
yorgun_gozlerUğur İnce

etiket şart


www.ugurince.com ugurince.deviantart.com
2012-06-16 00:19:51
  • Offline
  • Erkek
Okulu hafife alma. Okulda
KanenasA. Hakan GörgülüAvatar

Okulu hafife alma. Okulda gördüğün birçok şey hayat boyunca hiç beklemediğin yerlerde karşına çıkacaktır. Okula giderek veya kendini aynı okulun verdiği kültür, anlayış, tarih bilgisi gibi sana şimdi gereksiz gelen konularda geliştirmediğin sürece en fazla 3d max operatörü olursun. Bilgisayar başında akşama kadar çizim yaparsın. Tatmin edici bir ücret de alamazsın. Piyasa zaten düşüyor. Okulun kıymetini ilerde anlarsın. Para kazanmak istiyorsan isim yapacaksın. İsim yapmak için de kendine yatırım yapmak zorundasın. Bunun en temel taşlarından biri de eğitim kariyerin.
Yarın öbür gün bir işte çalışıyorsun. çizim yapıyorsun diyelim. Söz gelimi sanat akımları olsun sanat tarihi olsun bunlar hakkında bilgi sahibi değilsen işin hamallığını yaparsın sadece. Okul sana kolay yoldan kendini geliştirme imkanı verir, sana yön verir, sosyal çevreni hazırlar, kendini göstermen için fırsatlar sunar...
Okumasan da aranan adam olmak istiyosan zaten bu saydıklarıma ihtiyaç duyacaksınn...


hakangorgulu.com
2012-06-16 01:09:48 Edit:2012-06-16 01:12:05
  • Offline
  • Erkek
EHLİYET
Hüseyin YamanHÜSEYİN VOLKAN YAMAN

Araba kullanmak için ehliyet lazım değil mi sana ?


2012-06-16 09:17:18
  • Offline
  • Erkek
Bu sektörün içindeyiz hepimiz.
pescadorserkan toydemir_1985Avatar

Bu sektörün içindeyiz hepimiz. Ben gazi üni makina bölümü terkim. 2005 te 3.cü sınıfa giderken bıraktım. Neden? Sevmedim abi bu kadar basit.

Peki tepki almadımmı, zorlanma yaşamadım mı, sevgilimin annesi üni mezunu istiyorum demedimi dedi. Ama beni yıldırdımı hayır...

Gelelim mesleki açıya, açıkçası 2 mimar tutana kadar 1 mimar bir 3d görselleştirme uzmanı alırım, ucuza işlerimi yaptırırım düşünce bu.

O yüzden okul vs. vs. vs. bitirmek zorunda değilsin...

Bende bu bölümün mezunu değilim fakat çalıştığım mimari ofisimizde benim tasarımlarıma yer veriliyor.. Bunun 4-5 okumakla alakası olmadığı üni terk olmamadan belli zaten...

Ben şu konuda şanslıydım ilk çalıştığım yerin,((ben gidip çalşabilirmiyim demiştim... öğrenmek için))
patronu abi gbydi.. Mimar sinan mezunu ve İTÜ`de sayılan bi kişiydi, öğretmeyi severdi.

Kardeşim o zaman ben nie şimdi bu bilgimle, Teklifini hazırlarım, metrajını çıkartırım, malzemenin inini cinini bilirim. nerede ne kullanılacak hangi kompzitler nereye daha uygun yada daha caziptir.. vsvsvs. bunları ben bu adamın yanında öğrenmişken, sağolsun şantiye tozunu yutmuşken, açıkçası gidip`te 4 yıl boşa zaman harcamam.

Dersen benim gibi olmaz işte:) ilerde sırf o imza için okumak zorunda olduğun ortaya çıkar. Amaç bu zaten imza yetkisi alabilmek için mezun olan o kadar çok kişi varki. Ah ah ah , vah vah vah içler acısı bir durum işte...



Senin amacın sadece 3d görselleştirme yapmak

AMa sen gelip, yaa ben tasarımcı olmak istiyorum mimari, iç mimari, endüstriyel tasarımcısı, konsept tasarımlar, showroomlar açacağım diyorsan. Okumak zorundasın, şartı şurtu yok:)... Çünkü imza yetkin senin adına olacak, başkasının da diploması kurtarmaz seni.

Sonçta daha gençsin, hem çalışıp hem açıktan bitirirsin liseyi. Sonra paranı da aklına gelirse o süre zarfında koyarsın kenara, üniyi yerinde okursun ne sıkıntı ne de başka bi prüz yaşarsın... Emin adımlarla ilerlemek zorundasın, tabii açtığın konuda yazdıklarına ne kadar inanıyorsun onu bilemicem...

Ama her şeyin başı Sabır ve Azim le başlar...

Bİrde, karar vermen gereken en önemli konu attığın adımda karşına çıkabilecek her hangi bir pürüzde geri tepmek olmayacak. ASla Umut denen o his o neyse artık oo varya, işte insanı bir yere taşıyan sürekli yüzünü güldürmeye yarayan odur işte. Umudunu kaybetme, azmini bakkalda düşürme.



Serkan Toydemir
2012-06-16 10:38:22
  • Offline
  • Erkek
Bir eklemek istediğim husus
pescadorserkan toydemir_1985Avatar

Bir eklemek istediğim husus var.. Beceri, kavrama yeteneği buna benzer algılama yöntemlerine giren alt yapılaşma yoksa bir insanda sen istediğin kadar sanatı tarihi öğret bir şey anlamaz. Sanatı sadece kopyalama aracı olarak görür ve tekedüz bi çalışma sergiler. aynı şeyler. aynı çizgisellikler.

Önemli olan burada insanın kendini geliştrmesi, okulda ne öğrenirsin en önemlisi, tasarm çeşitleri yanında da malzeme bilgisi, gerisi hikaye zaten bu işi yapmayı kafaya koyan kişi emin ol mezun olan binlercesini cebinden çıkarır. Ama dediğimiz gibi de düşü ücretlede çalışmaz. Çünkü aklını çalıştırmıştır o sıra açıktan işletmeyi bitirmiştir üni diploması yetksii vardır demektir.

bu sistemde eğitim ve öğretim görmek. ülkede aynı kenan evran zamanı gibi gerileminin başlangıcı olarak görüyorum. Artık kim alınırsa üstüne alırsa alsın...


Serkan Toydemir
2012-06-16 10:50:36
  • Offline
  • Erkek
OKU
s10er21Soner TunçAvatar

OKU


2012-06-16 10:56:42
  • Offline
  • Erkek
arkdaşlar hepinizin verdiği cevaplar
DARCEMelik ayAvatar

arkdaşlar hepinizin verdiği cevaplar çok güzel iç açıcı hepinize tşk ederim..
fakat herşey sözlerle bitmiyor


Eğer sen kralsan geç ordunun başına.. yok eğer ben kralsam sana emir ediyorum GEÇ ORDUNUN BAŞINA :)
2012-06-16 13:29:54
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!