Genel Konular : Bu siteyi kıskanıyorum! :)

Bu siteyi kıskanıyorum! :)
ugurkurtUğur KURTAvatar

Merhaba arkadaşlar. Uzun zaman önce de tr3d üyeliğim vardı. Bilen vardır belki. Nick`im "Texturizer"di. Bu kadar uzun süre ayakta kalabildiği için, üyeler arasındaki iletişim bu derece seviyeli ve organize olduğu için, eğitsel anlamda hep eliden gelenin fazlasını sunduğu için ve daha bir çok güzel özellği olduğu için kıskanıyorum tr3d`yi. Çünkü benim mesleğim grafik tasarımcılık ve bu özelliklere sahip tek bir grafik tasarım portalı yok...Ama sadece seviyeli ortamı bile üye olmama yetiyor tr3d`nin. İşte bu güzel ortamı oluşturduğunuz için başta drekon olmak üzere hepinize çok teşekkür ediyorum...


2012-03-05 05:21:05
  • Offline
  • Erkek
olabilir
ereen2Eren KayaAvatar

nicki hatırladım. hoşgeldin.


2012-03-05 07:28:19
  • Offline
  • Erkek
grafik
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Aramıza tekrar hoşgeldin.

Grafik sitesi açabiliriz. talep fazla ise mümkündür.

gelen olarak grafik tasarım ve yazılımlar hakkında olacak sanırım. hangi yazılımlar hakkında olabilir, örnek verirsen bir araştırma yapayım. talep miktarını yaklaşık olarak görebiliriz.

+ photoshop
+ corel draw
+ illustrator
+ ??
+ ??


Game maker
2012-03-05 09:24:56
  • Offline
  • Erkek
Hepsi...?
karafuatfuat karaAvatar

Ben de eski üyelerinizden (aynı zamanda öğrencilerinizdenim) biriyim eski nikim cinki idi. Grafik tasarımda bir çok site var ama bu kalitede bir site yok. Bunun da sebepleri var. En başta tek bir programla çalışmak mümkün değil her şey için lazım olan photoshop, bazı işlerde corel draw, bazı işlerde indesing, illustrator kullanmak gerekiyor. En az döküman Corel`de bu yüzden corel olabilir. Her işte lazım olduğu için photoshop olabilir. İlerde bir çok işi üstlenecek olan indesing olabilir. Yada Photosop temel başlığı altında diğerleri de yer alabilir. Burda ilk başta sadece 3d max vardı, bu gün artık 3d programların çogu ile ilgili döküman mevcut.


Herşey Mümkün...
2012-03-05 10:59:05
  • Offline
  • Erkek
grafik
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Fuat bey, aslında burada da birçok 3d programı var ama sektöre yön veren 3dmax olduğu için herzaman ülkemizde diğerlerinden önde geliyor. sanırım grafik tasarım için de photoshop öncülük ediyordur (her ne kadar vektörel yönü zayıf olsada) ...

Grafik portalı açma konusunda elimden gelen herşeyi yapmaya hazırım. programlar konusunda fikir vermeniz yeterli olur. Buradaki altyapı ile farklı bir görsel arayüz üretebiliriz. içersine reklamcılık ile ilgili örnekler, ilham verici videolar ve örnek resimler konulursa farklı bir boyuta taşınabilir. Amaç yazılım öğretmek olursa fazla ileri gidemez. Acaba reklamcılık ile ilgil ibildiğiniz veya kullandığınız bir portal var mı ?


Game maker
2012-03-05 11:06:12
  • Offline
  • Erkek
@ eeren hoşbulduk hatırlanmak
ugurkurtUğur KURTAvatar

@ eeren hoşbulduk hatırlanmak güzel:)

@ drekon tabii ki grafik we web tasarım üzerine bir site açabiliriz. Ama sektörel olarak (özellikle açık hava reklamcılığı ve masaüstü yayıncılık) batağa girmiş durumdayız. Bunun sebebi de lise öğrencisinin bile çok az seviyede CorelDraw ve Photoshop öğrenip çok düşük ücretlere çalışmaları. Piyasada o kadar çok grafiker var ki; bu insanları bir araya getirmek için bir site kursak tabiri caizse ipini koparan gelir. Yanlış anlaşılmasın bu işe yeni başlayan ve gerçekten bu işi iyi yapmayı hedefleyen arkadaşlarımız var elbet. Fakat bu meslek öyle bir hal aldı ki artık forum sitelerine girmekteki amaç sadece hazır tasarım bulup kullanmaya dönüştü. Zamanında kaliteli siteler vardı (dinodream gibi) fakat onlar da piyasa grafikerlerinin kurbanı oldu ve artık neredeyse hiç güncellenmiyor. Ama yine de grafik tasarımcıları, dijital artistleri, illusratörleri birleştiren bir site kurulabilir. Fakat odak noktası herhangi bir program olmamalı. Örnek vermek gerekirse; grafik tasarım alanında yetkin olan arkadaşımız, tipografi, renk, kompozisyon gibi konularda eğitsel döküman paylaşmalı. Çünkü; hazır Photoshop fırçaları, patternler, vektör grafikler paylaşırsak bahsettiğim şahısların önünü alamayız ve siteye bir gireni bir daha göremeyiz.


2012-03-05 13:50:06 Edit:2012-03-05 13:53:36
  • Offline
  • Erkek
reklam
drekonNecmi DemirkeserAvatar

desene şıracının şahidi bozacı gibi olduk.

bilgisayarın girdiği tüm sektörlerde acemilerin çok ucuza iş yapması problemi var. en azından 3d grafik ve web tasarımın durumunu biliyorum.

Ders paylaşması konusunda pek aktif üye bulunmuyor. zaten bahsettiğin acemiler çok fazla teknik öğrenme taraftarı değil, uzmanların da buna ihtiyacı olmadığı için dökümanız zor buluruz. onun yerine sektördeki yenilikleri ve haberleri veren hızlı bir site olabilir.


Game maker
2012-03-05 15:26:55
  • Offline
  • Erkek
Estağfurullah Necmi abi. :)
ugurkurtUğur KURTAvatar

Estağfurullah Necmi abi. :) Benim de bahsettiğim bu yönde bir site. Yani yenilikler haberler vs. Ek olarak en azından bahsettiğim konularda makale hazırlayabilecek arkadaşlar vardır diye düşünüyorum. Ya da yabancı dillerdeki yazıları çevirecek kişiler vardır. Tüm bunların dışında aynı meslek grubundaki insanların bir araya gelip etkinlikler düzenleyebilmesi bile büyük bir gelişmedir.


2012-03-05 17:07:45
  • Offline
  • Erkek
Günümüzde hazır bilgiye çabuk
ufuk_kurtUfuk KurtAvatar

Günümüzde hazır bilgiye çabuk ulaşılması ve olanakların artması sektörde çalışabilecek eleman sayısının artmasına sebep oluyor. Bu kötü bir durum değil tabii ki ama bu işi bir emek sarfederek öğrenen ve konu hakkında belirli bir yetkinliğe sahip kişilerin önünü tıkayan bir durum haline geliyor. Bunun yanında bu tür işlere bir hevesle başlayıp üç kuruşa çalışan kişileri de unutmamak lazım. Gerçekten Uğur`un dediği gibi grafik sektörü son derece vahim durumda. İşverenler bu durumda tok satıcı rolünde oluyorlar ve personel alımı konusunda kaygı yaşamıyorlar. Yani "nasolsa çok var. bu ücrete çalışıyorsan gel başla" modundalar.Eğer bu sektörde çalışanlar organize olurlarsa daha iyi şartlarda çalışabilirler. İlk planda hayalmiş gibi gelebilir ama bir adım atmadan hedefe ulaşılmaz. :) Organizasyon da tabii ki portallar yoluyla ya da sosyal paylaşım siteleri yoluyla olabilir. İçeriğe gelirsek de; TR3D`nin mantığına yakın olabilir. Galeri, ilham verici işler, yeni trendler, haberler, yazılımlar hakkında gelişmeler, reklamcılık teknolojileri hakkında gelişmeler vs. vs. uzayabilir liste.


2012-03-05 17:34:52
  • Offline
  • Erkek
Abi beni benden iyi
ugurkurtUğur KURTAvatar

Abi beni benden iyi anlattın ağzına sağlık :) Tabelacıların camlarına devasa boyutlarda "Grafiker aranıyor" ilanları astığı hatta bununla yetinmeyip cama folyo baskı uygulayarak ilan verdikleri bir sektörden bahsediyoruz. :) Konfeksiyon piyasasına döndü piyasa.


2012-03-05 18:10:54 Edit:2012-03-05 18:12:30
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!