Genel Konular : Animasyon şirketlerinin program tercihleri hakkında

Power Animator bundan 15
koccAdnanAvatar

Power Animator bundan 15 yil evel maya oldu, ilk çiktiginda nerdeyse simdiki hali ile piyasaya sürüldü ve herseyi ile profesyoneller için tasarlanmisdi oysa 3D studio ( MAX olmadan evel) ise sadece DOS ile çalisan amatör bir programdi genelde mimari görsel içindi animasyon imkani çok basit isler içindi. O yillarda film dünyasi 2 büyük isim taniyordu SOFTIMAGE ile LIGHTWAVE bunlara rakip olarak MAYA tasarlandi ve çok begenilince birçok film sirketleri Maya`ya yöneldi tabiki Alias Wavefront (o zaman maya`yi yapanlar) sirketi maya`yi dahada gelistirdi üstelik UNIX sistemlerinde sabit bir isletim sistemi ile çok güçlü ve vazgeçilmez hale geldi. 3D studio windows sistemine geçince MAX oldu 1996 yilinda yine kisitli imkanlari ile gelismekteydi oysa Maya open source script olarak özgür imkanlari ile çok seviliyordu. Zamanla 3D Max`i gelistirdiler Maya ise zaten zamanina göre saglam bir programdi ve rakipler artinca Maya`yi sattilar Autodeske Max`da satildi Autodeske simdi öyle bir duruma geldiki ikiside güçlü ama Maya`nin eskiden kalan güçlü bir kitlesi var ve onun çalisma sekline alisanlar baskasini kabul etmekde zorlaniyorlar. Bu arada bende onlardan biriyim Maya vazgeçilmez gibi, onunla çalisinca zevk aliyorum malesef digerlerini ne kadar kendimi verdimsede yinede onun verdigi hisler baskasinda yok.


Eğitim hayata hazırlanmak değildir ; Eğitim hayatın kendisidir.
2013-10-30 03:00:11
  • Offline
  • Erkek
Adnan bey, yazdıklarınızı dikkatle

Adnan bey, yazdıklarınızı dikkatle okudum.Türkiye de maya kullanımı son zamanlarda yaygınlaştı zaten, Maya`nın dışarda çok yaygın olmasını da çok iyi açıklamışsınız...

Ben aslında şu an çocuklara yonelik çizgi-dizi animasyon yapan şirketlerin daha çok hangi programı tercih ettikleri....


TERCİH NEDENLERİNİ sormuyorum .....
Sanki bir istatistiki veri gibi dusunuyorum...


https://www.youtube.com/user/3dmaxanim
2013-10-30 10:58:43
  • Offline
  • Erkek
Maya`nın kullanılmasının bir sebebi
SweeperErkan Turgut

Maya'nın kullanılmasının bir sebebi de Üniversitelerdir.

Eskişehir Üniversitesi Çizgifilm Animasyon bölümünde Maya eğitimi verilir ağırlıklı olarak.. Dolayısı ile mezun animatörler sektörde Maya programını kulllanıyorlar... Bu yüzden basic model Max, Modo, Z-brush gibi programlarda giderilse de, ki o aşamaları da genelde Maya da tercih ederler, Rigleme ve Dokulandırma kısımları Maya da yapılır.. Böylelikle animatörler alışmış oldukları programı daha rahat kullanıyorlar.

 


www.designizmir.com
2013-10-30 12:53:30
  • Offline
  • Erkek
Erkan bey Teşekkürler ,

Erkan bey Teşekkürler , güzel bir tespit ...


https://www.youtube.com/user/3dmaxanim
2013-10-30 13:18:03
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!