Genel Konular : after effectı birlikte kullanmak

after effectı birlikte kullanmak
yunusemredayiyunus emre dayıAvatar

3dsmax kullanıcısıyım. sanalöğretimin maya setını aldım .bu iki programa ilave olarak after effect öğrenmek istiyorum. bunla ilgilide set almayı düşünüyorum.
sorum:maya 3d yi iyi ogrendıkten sonramı setı alıp after effecte başlamalıyım, yoksa 2 sini birden ilerleteyim mi


https://www.behance.net/yunusemredayi3d
2012-05-26 23:31:59
  • Offline
  • Erkek
Animasyon çalışmayı düşünmüyorsanız
Querorz

Animasyon çalışmayı düşünmüyorsanız After Effects`den Photoshop`da gerçekten uzman olana kadar uzak durmanızı tavsiye ederim. Şimdi çalışmaya başlasanız Photoshop`da gerçekten uzman olmanız da bir kaç yılınızı alır. Ben de heves ettim After Effects`e ancak animasyon yapmayacak birisi için çok da gerek olmadığını gördüm.


2012-05-26 23:41:00
  • Offline
anımasyon ve gorsel efekt
yunusemredayiyunus emre dayıAvatar

anımasyon ve gorsel efekt tam istediğim şeyler.
photoshopu orta derecede bılıyorum 3dsmax de neredeyse her cismi modelleyebilirim.(buna inanmayanlar olabılır. galerımdekı çalışmalar tatmin edici de olmaya bilir .fakat yapabilirim.mimari modellemeden vakit kalmıyor başka şeyler modellemeye.) maya ya da yeni başladım derslerını izliyorum.
konu gorsel efekt ve animasyon olunca işin içine after effect de girmek zorunda diye düşünüyorum.


https://www.behance.net/yunusemredayi3d
2012-05-26 23:51:08
  • Offline
  • Erkek
Görsel efekten kastın ileri
reshadoHayrullah TavukçuAvatar

Görsel efekten kastın ileri düzey efekler olsa bile çokda önemli değil.Çünkü görsel efekt yani vfx alanı çok geniş bir alan.Fiziksel simulasyonlar yapan particle tabanlı program`lar var öğrenilmesi gereken sonra likit simulasyonlar için programlar var , hacimsel simulasyon`lar için kullanılan programlar var.Bunlar sadece yapılacak efekt`in (ki burada efektten kastım o filmlerde izlediğin büyük çaplı efektler`den bahsediyorum) ham render kısmını oluşturur.Ve hepsinde uzmanlaşmak en azından 3 seneni alır.Birde bu ham render ları işlemek için bir aşama var`ki bu ap ayrı bir dal, Compositing.
After effect de bir compositing programıdır.Bunun yanında popüler bir sürü composit programı`da var tabi.Fiziksel simulasyonlar için en popüler particle tabanlı yazılımlar bildiğim kadarı ile pflow entegre box serisi ve thinking particles.Likit simulasyonları hazırlamak içinde çoğunluk`la realflow kullanılıyor.Hacimsel simulasyon`lar da fümefx,phoenix fd gibi yazımlar kullanılıyor.Tabi alternatifleri`de mevcut.
Bunları ayrı ayrı kullanıp hepsinde uzmanlaşıp ardından hepsini tek bir sahne`de kullanabilecek kadar uzmanlaşıcak`sın sonra bunları tek bir sahnede birleştirebilecek şekilde render edip bir compositing programında işleyeceksin.İleri düzey görsel efekt hazırlamak çok uzun bir yoldur fazlasıyla sabır gerektirir.Bu anlattıklarım aşırı derecede yüzeysel şeyler.Yok ben "Türk`ün uzayla imhatahı" isimli dizideki gibi efektler yapmak istiyorum diyorsan after effect öğrenmen hayrına tabi...


http://www.youtube.com/user/HayrullahTavukcu
2012-05-27 00:12:44
  • Offline
  • Erkek
bahsettiğiniz teknikler genel olarak
yunusemredayiyunus emre dayıAvatar

bahsettiğiniz teknikler genel olarak max da ki plug inler galiba isimler ordan çağırışım yaptı.
verdıgınız bılgı gerçekten aradığım bir tavsiyeydi çok teşekkür ederim.
mimarı modelleme yapmaktan sıkıldım . gorsel efekt ve anımasyon dalında hıc bılgım yok ama isimlerini bile duymak içimde birşeyleri harekete geçirmeye yetiyor.yaşım 19 bunlarda uzmanlaşmam 25... yaşlarını bulur heralde ki bence değer.


https://www.behance.net/yunusemredayi3d
2012-05-27 00:19:44
  • Offline
  • Erkek
Aynen :).Çoğu kişi after
reshadoHayrullah TavukçuAvatar

Aynen :).Çoğu kişi after effect öğrenip dalıyor sektöre en fazla bir reklam şirketin`de yada tv dizi işinde basit effect ile uğraşıyorlar tabi işinin hakkını fazlasıyla veren üstad`lar mevcut cidden sağlam işler yapan.Ama memlekette film sektörü gelişiyor bu görsel effect işi bu kadar basit değil.Sormak istediğin kafana takılan şeyler olursa çekinme özel`den sor uzun uzadıya konuşuruz :)


http://www.youtube.com/user/HayrullahTavukcu
2012-05-27 00:29:21
  • Offline
  • Erkek
çok teşekkür ederim saolun
yunusemredayiyunus emre dayıAvatar

çok teşekkür ederim saolun


https://www.behance.net/yunusemredayi3d
2012-05-27 00:35:02
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!