Genel Konular : 3ds max`ten sonra hangi 3d programı ?

"hobi diyorsan rhino grasshopper
exedesignFatih EkeAvatar

"hobi diyorsan rhino grasshopper diyorum matematik ve mantıksal çözümlerle modelleme yapılıyor bana göre bu yöntem hiçbir programda da yoktur."

Nihayet Programdan anlayan birisi çıktı :) Rhino program tabanı olarak hantal* (hızdan bahsetmiyorum, kod yapısı) ve nereye gideceğini bilmeyen bir yazılım tüm bunlara rağmen Autocad ve birazcıkta maya karışımı birşey kısaca hala nurbs modelleme tekniği ile ayakta kalan tek program diyebiliriz ve çokta güzel şeyler yapabiliyorsunuz. Araçları bol amaaa "grasshopper " denince orda dur mübarek güya plugin Rhino'dan daha işlevli ve daha mantıklı bir yapısı var. o bir matematik şaheseri. Matlab'ın "node" editörlüsü diyebiliriz. Güzel öneri tebrikler.


2013-01-29 22:36:47
  • Offline
  • Erkek
Haddimiz değildir fikir beyanında
ETezerErgin TEZERAvatar

Haddimiz değildir fikir beyanında bulunmak, Ama Forum sakinlerinin hoşgörülerine sığınarak çekingen bir tavırla 3ds Max in yanında 3ds Max i de öğren derim sadece. İlk çıktığı günden beri kullanıyorum Max`i. Hiç Yarı yolda bırakmamıştır beni. Yol derken yanlış anlamasın sakinler beni, Kısa değil 3000 i aşkın filmden bahsederiz kendimizce nacizane. Tür diyerek yaklaşmayın Max ile bize. Herşeye açığız, istersen Diş, istersen Kuyum. Rigleme dersin veya Karakter... Dakikalarca ürettik hiç sıkılmadan. İnsanların Olmadığını iddia ettikleri özelliikleriyle hem de, Max ile beraber. Mimariye yatkın derler ama belki de en az yaptığım türdür Mimari. Ama merak etmesinler okuyucular altından kalkmayı bilir Max, mimarinin de. Yeter ki saygı duyulsun kendisine. Yok, yapamaz denmesin. Sadece Farklı düşünmek gerekir Max ile iletişim kurarken. İstemez, Kalıplaşmış ve pek çoğu hatalı internet bilgileriyle yaklaşılmasın kendisine...
Max, tanınmayan özellikleriyle en tanınmış program olma özelliğini uzun yıllar daha koruyacak gibi.
Belki de Aşık Yunus un dediği gibi:
"Beni bende demen bende değilim,
Bir ben vardır bende, benden içerü"
3D programları tanımak, uzuuuun yıllar ister. 5-10 senede karar vermeye kalkmamak lazım. Tek eşliliğin güzelliğini yaşamak lazım. Gerçek Aşkı buldunuzda, Bırakmamak lazım ... ;)

Saygılarımla,


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2013-01-30 00:54:36
  • Offline
  • Erkek
hepsinin mantığı aynı 3
3ddesenmustafaAvatar

hepsinin mantığı aynı 3 boyutlu bir tuval üzerinde pirimetrik şekiller oluşturup taşıma çevirme durumlarını ayarlama.Ha birisi kalkıyor zbruh gibi yontma işini yapıyor veya mimarlar demişler ki 3dsmax kullananalım.Windows 3.1 ile başladık win 8 kullanamıyor muyuz?Veya pardus ubuntu.Ben ps biliyorum önüme fw ve corel getirin bunu da kullanırım.
Değerli arkadaşlarım ne bilirseniz ne kadar çok bilirseniz siz kazanırsınız.Gittin bir stüdyoyaya sistemleri macıntosh.Ben bunu kullanamam mı bana win 8 getirin mi diyeceğiz.
Özetle vaktiniz bolsa bu işe gönül verdiyseniz herşeyden kısacaksın vazgeçeceksin öğreneceksin


2013-01-30 09:04:45
  • Offline
  • Erkek
Türk bilim-kurgu animasyon filmi
3ddesenmustafaAvatar

Türk bilim-kurgu animasyon filmi Uzay Kuvvetleri 2911 bu yıl Real 3D özelliğiyle vizyona giriyor....yapsınlar bir soralım ne ile yaptınız


2013-01-30 09:13:59
  • Offline
  • Erkek
sonunda beni de anlayan
sercandszsercan dilsizAvatar

sonunda beni de anlayan birisi cikti fatih bey :-) grasshopper rhino ya verilen bir mucize bence uzun zamandir arastiriyorum halen arastirmaktaim paneling tools a sardim bu aralar aslinda paneling tools ve tspline cozulecek olursa grashopper in cozmus oldugi modellemeler ordanda cozulebilir.


Secde`ye eğilen İman`la yükselir...
2013-01-30 10:26:37
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!