Genel Konular : 3ds dosyasını Katı modele çevirme

3ds dosyasını Katı modele çevirme
BekirHanBekir HanAvatar

Selamlar arkadaşlar,

Merhabalar. Öncelikle forumda yeniyim memnun oldum hepinizle tanıştığıma. Umarım ileride hepinizle güzel arkadaşlıklar kuracağız.

Şimdi soruma geçeyim izninizle;

Bir proje için elimize 3ds max` ta modellenmiş ve 3ds olarak export edilip gönderilmiş bir bina çalışması var. Bu binayı katı model olarak Solidworks yada Siemens NX (Eski adıyla Unigraphics) yazılımlarından birisine aktarmam gerekiyor. Fakat olmuyor. Iges yada Acis(sat) uzantısı genelde kullandığımız formatlardır bizim. İkisinede çeviremiyorum. Aslında oluyor ama iges olarak, çizim çok detaylı olduğu için 32000 yüzey falan var diyor ve aktarılamıyor haliyle. Dwg ve Dxf olarak export ettiğimdede aynı problem oluyor. Bilgisayar kasılıyor ve hiçbir şekilde yanıt vermiyor. Sanırsam o kadar yüzeyi vs.. çevirmeye çalışmak bilgisayarın çakılmasına sebep oluyor. Benim istediğim aslında binanın sadece dışını almak. Yani sadece dış kısımlarını ve en önemlisi tek bir yekpare parça halinde almak. Bu mümkün mü? Değerli bilgilerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız bu konuda sevinirim.

İyi çalışmalar dilerim.

Bu arada hepimizin 23 Nisan`ı kutlu olsun


2012-04-22 22:15:13
  • Offline
  • Erkek
Cevabi kendin vermissin ,
koccAdnanAvatar

Cevabi kendin vermissin , projeyi açip istemedigin objeleri sileceksin sadece sana lazim olanlari birakip ondan sonra export yapacaksin ; diyelim yine olmadi o zaman dosyayi ikiye böleceksin mesela diyelim 100 obje var soldaki 50 sini silip export yapacaksin ve yine o projenin sagdaki 50`sini silip export yapacaksin böylelikle iki dosyan olacak her birinde 50 obje biri sagdakiler digeri soldakiler. Gerekirse 3 , 4 yada 5`e böleceksin 5 ayri dosya olacak.
Import ederkende MERGE diyerek iki (yada daha fazla) dosyayida import edeceksin. Biraz karisik anlattim ama ben bunu hep bu sekil sorunsuz hepsinde import edebiliyorum.


Eğitim hayata hazırlanmak değildir ; Eğitim hayatın kendisidir.
2012-04-23 04:36:59
  • Offline
  • Erkek
Bende zamanında NX e
PixiesAli Ekber ÖzgenAvatar

Bende zamanında NX e atmaya çalışmıştım seninki ile aynı sorunları yaşamıştım. Sanırım Adanan beyin dediği doğru olabilir yani bana mantaklı geldi bi ara denerim. Soruyu sorduğun için sana. Çözüm içinse Adanan bey e teşekkürlerimi ikram ederim :D


Where is my mind FB:http://www.facebook.com/rakbenadam01
2012-04-23 08:06:43
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!