Genel Konular : 19 Mayıs

Devrim bey ve benimgibi
Seyhan_EFENDILERSeyhan EFENDİLERAvatar

Devrim bey ve benimgibi düşünmeyen herkesein fikirlerine saygım sonsuz. Buyurun kendi özgür iradenizle istediğiniz kutlamayı yapın fakat eğer benim veya benimgibi bu tür kutlamalara katılmak istemeyenleri yasa ile zorluyorsanız burda bir şey yanlış demektir.


http://deman3d.blogspot.com/
2012-04-30 16:21:25
  • Offline
  • Erkek
KİMSE KİMSEYİ ZORLAMIYOR.bu güne
gasiyanDevrim ErdalAvatar

KİMSE KİMSEYİ ZORLAMIYOR.bu güne kadar kimse zorla götürmedi beni bayramlara,okulda da zorlanmadı kimse,bizde onurdu bayram merasimleri...,yetiştiğiniz yeri,kültürünüzü bilemem,
Sizde katılmak zorunda değilsiniz.ama katılmak isteyenlere de herhangi bir şey söyleyemezsiniz.bu da bir zorlama olmuyor mu?


www.dvamimarlik.com
2012-04-30 16:27:15
  • Offline
  • Erkek
Siz yazdıklarımı anlamıyorsunuz sanırım.
Seyhan_EFENDILERSeyhan EFENDİLERAvatar

Siz yazdıklarımı anlamıyorsunuz sanırım. İstediyiniz yapın, hür iradenizle benim yada birbaşkasının özgürlüğünü kısıtlamadığınız sürece isterseniz en akla aykırı kutlamayı yapabilirsiniz sizin bileceğiniz bir iş.


http://deman3d.blogspot.com/
2012-04-30 16:37:53
  • Offline
  • Erkek
ben sizi anladım da
gasiyanDevrim ErdalAvatar

ben sizi anladım da siz beni anlamadınız neyse.sedat kendine yasaklayabilirsin seve seve,özgürlüklerden bahsedip peşinden yasaklardan bahsediyorsun.ilginç oluyor.bu ülkede herkesin yarası var.


www.dvamimarlik.com
2012-04-30 16:52:21
  • Offline
  • Erkek
Ben konuşursam olay olur
iletisimnetTürker ERTENAvatar

Ben konuşursam olay olur heralde.Bi deneyelim bakalım :)

Yıllarca Atatürkçülük adı altında,ecdadımızın giyim kuşamına hakaret edercesine,başını açmadığı için gösteriler sırasında trübünden kovulan analarımızın,
Aldığı ödülü tören sırasında başı kapalı diye verilmeyen kızcağızın,
Hareketleri doğru yapamadı diye dayak yiyen öğrencinin, (Örnek ben...)
O dayağı atan o öğretmenin.....
İkna odalarının...

Devam edeyim mi?

Kısa kesiyorum anlayan anlar.Atatürkçülük adı altında yıllarca bu halka yapılan zorbalıkların....(Atatürk`ü gerçekten anlayanlar müstesna)....

Şimdi,bu tarz hareketlerle Atatürkü milletten soğutun,sonrada gelin Samsun`a ayak basışının günü olan 19 Mayıs`ı bu millete kutlatın.

Milleti Atatürkçülük,laikçilik zorbalığı ile yönetmeye kalkarsan Yüzde 50 oyu başkasına kaptırırsın.Sonrada gelir buralarda "Neden böyle oluyor" diye birbirinize sorarsınız.

Unutmayın,Atatürk`ü kötüleyen,bu milletden soğutan cübbeli,sakallı,şeriatçı kesim değil;
Bu kesime zorla kendi giyim,kuşam ve fikirlerini empoze etmeye kalkan Kendini Kemalist diye addeden/zanneden,ama Kemalist olmayan/olamayan vatan hainleridir.

19 Mayıslar kutlansın,tüm halk katılsın,anmalar,toplantılar,gösteriler elbet de düzenlensin.

Bağdat caddesinde içki içmeye bahane arayanlara da gün doğdu.Oralar tıklım tıklım olacaktır elbet.Bağdat caddesine yoksa niye gidilir?Ecdadımız da şerefine kaldırılan kadehlerle mezarlarından zıplar sanırım...
(Şimdiden bağdat caddesine içki içmekten bahseden kim cevabına muhatap oldum,iyi mi? :)
Haydin,meşale yakmaya....
Saygılarımla...


NOT: Yukarıdaki yazıda Atatürk ve Kemalizm kötülenmemiştir,o zihniyete sahip olduklarını söyleyen ama yaptıkları,Atatürkçülükle hiç bağdaşmayan insanlar kastedilmiştir.

Birkaç kendini bilmezin bu yazıyı anlamayacak/anlayamayacak olması tehlikesine karşı bu not düşülmek zorunda kalmıştır.)


Yeni gelen bebeler,biraz saygı yahu...Bana değil,birbirimize...
2012-04-30 16:56:20 Edit:2012-04-30 16:58:24
  • Offline
  • Erkek
insanların inanışlarına ve giyinişlerine
gasiyanDevrim ErdalAvatar

insanların inanışlarına ve giyinişlerine göre değerlendirilmesine,uğradıkları zülme kesinlikle bende karşıyım.ama bu ülkede uzun saçlı küpeli diye camide cuma namazından kovulan(örnek ben)insanlarda var,
ben dindarım başım kapalı diyip yemediği pislik kalmayan,bir sürü insanda tanıyorum.
ayrıca ailesi tarafından zorla kapattırılan insanlarda var.
kendi adıma konuşuyorum.Benim karşı olduğum şey inanışlar,kıyafetler değil,inancı varmış gibi gösterip ,benim dinimi,karakterimi,atamı,ecdadımı,allahımı,kitabımı pazarlamaya çalışanlardır.
sarıklı cüppeli olayınada açıklık getireyim.
osmanlı döneminde tekke ve zaviyesi olan hocalara askerlik zorunluluğu yoktu ve vergi alınmıyordu.o dönemde bir sürü uyanık tekke zaviye açıp sakal uzatıp şalvar giyip hocayım diye geziniyordu.Atatürk döneminde bu üçkağıtçıları temizledi.öğrenmek isteyen kastamonu kadısıyla olan olayı okuyabilir.istenirse ben anlatırım.bugün özgür değilim diye bağıranlara söylüyorum.dünyanın neresinde nasıl özgürsünüz.işte bu platformda istediğinizi söyleyip eleştiriyorsunuz.Atatürk ede laf söyülüyorsunuz.kimse asmıyor kesmiyor.keşke padişahlık olsaydı da padişaha laf söyleseydiniz.
Ayrıca bir şey daha bir insanı eleştirebilmek için ondan daha iyi şeyler yapmanız gerekmekte,Örnek(renderlarına,projelerine yorum yapanların eleştirilerinde de bu böyle)
NE ZAMAN Kİ ATATÜRK ün yaptıklarının hadi 10/1 ni yaparsınız 1 laf söylemeye hakkınız olur.belki)


www.dvamimarlik.com
2012-04-30 17:27:54
  • Offline
  • Erkek
Türker önemli olan mekan
gasiyanDevrim ErdalAvatar

Türker önemli olan mekan değil niyettir.demek ki senin niyetin bağdat caddesine her gittiğinde içki içmek imiş.benim verdiğim örnekti,tabii o kadar söz içinde bağdat caddesi bölümünü anladığın içinde tebrik ederim.niyetini de gayet iyi anlıyorum.başını gerçekten inancı için kapatan insanlara,inanmayanlara,farklı dinden insanlara saygım sonsuz.
ama her defasında,atatürkçülük,kemalistlik ve dindarlık karşı karşıya getirilmesine karşıyım
Atatürk`ün de tek istediğinin insanlarının dinlerini düzgün yaşayıp,din simsarları tarafından sömürülmesine engel olmak istemesiydi,
Ama dinden para kazanan,nemalanan,sömüren insanlar bunu yarattı,ve inan bugün herşeyin sorumlusu da onlardır.


www.dvamimarlik.com
2012-04-30 17:38:34
  • Offline
  • Erkek
said-i nursi den önce
gasiyanDevrim ErdalAvatar

said-i nursi den önce benim bakacağım Kuran-ı kerim ve HZ.MUHAMMET(SAV) var.
başkasına fazla gerek yok.
“Bir kimse ile münasebete girmek için kendisinin ibadetine bakmayın! Dirhem ve dinar ile olan münasebetine bakın.” HZ. Muhammet
bu dönemde bakılması gereken şey budur.


www.dvamimarlik.com
2012-04-30 17:48:32
  • Offline
  • Erkek
6- B.Devrim ERDAL
gasiyanDevrim ErdalAvatar

6- B.Devrim ERDAL


www.dvamimarlik.com
2012-04-30 17:49:52
  • Offline
  • Erkek
19 Mayis` i kaldiran,
Gigantus-3dIsmail G.Avatar

19 Mayis` i kaldiran, yakinda 23 Nisan, 30 Agustos, 29 ekim , 10 Kasim , gibi Türk milletinin en önemli günlerini de kaldirirlar.


http://www.tr3d.com/up/avatar/493.jpg
2012-04-30 17:58:10
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!