Genel Konular : 1453 animasyon

Erenn Bey
emretiyatrocuEMRE BOZ Avatar

Türkçe yazman önemli başlıklı yazınızın başlıgına bakarsanız türkçenizin ne kadar dogru oldugunu anlıyoruz. bakın aynı hatayı sizde yapmışssınız ister buna klavye hatası deyin isterseniz aceleden olmuş deyin demek ki olabiliyormuş böyle seyler ..


Buyrun bunlarda 2 filmimizin linki 

http://www.youtube.com/watch?v=-VhcqlSth9c

http://www.izlesene.com/video/zaman-tuneli-3d-film/5592463



Ekşinar Yapım Ltd Şti.
2012-03-12 21:51:23 Edit:2012-03-12 21:54:59
  • Offline
  • Erkek
konu ?
drekonNecmi DemirkeserAvatar

smiley 24

Birbirinize hakaret etmeden konuya odaklanırsanız seviniriz !!


Game maker
2012-03-12 22:23:57
  • Offline
  • Erkek
Necmi bey Haklısınız lakin
emretiyatrocuEMRE BOZ Avatar

Necmi bey Haklısınız lakin alaycı yorumlar yapılması tabiki hoş olmuyor.İnsanların yazılan şeylere inanıp inanmaması pek gayet dogal lakin saygı önemli...


Ekşinar Yapım Ltd Şti.
2012-03-12 22:27:08
  • Offline
  • Erkek
saygı
drekonNecmi DemirkeserAvatar

siz yapılan saygısızlık cümlesini özel mesajla yazarsanız gerekli cezayı veririz.

Sitemizde öncelikli kural saygı`dır. lakin bu kural herkes için geçerlidir.


Game maker
2012-03-12 23:18:43
  • Offline
  • Erkek
Yorumlar mükemmel +1
halkaFurkan YILMAZ

Yorumlar mükemmel +1


www.furkanyz.com
2012-03-14 00:26:42
  • Offline
  • Erkek
Foruma bir seyler yumurtlamadan
alperaksit

Foruma bir seyler yumurtlamadan once biraz arastirip, yazdiklarinizin dogrulugunu onaylamak muhtemelen 3 dakikanizi alacak. Kulaktan dolma, uydurma bilgileri burada kendinden emin tavirlarla paylasan, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlar uzun metraj sinema filmi yapmaktan bahsediyorlar. Gulsek mi acaba?

TR3D forumlari da animasyonunun bilincli ve mantikli bir sekilde tartisilacagi son platfrom olma konusunda kendini tescilliyor git gide.

- Bahsedilen Panda filmi tek kisiyle mi yapilmis?

http://www.imdb.com/title/tt1485096/fullcredits#cast

Kac kisiyle yapildigina bakmak isterseniz linke goz atin.

- Ice Age`i 20 kisilik bir Hint firmasi yapmis. Oyle mi acaba gercekten?

http://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Sky_Studios

Buradan bir bakin kimmis bu adamlar.

- 1 storyboard çizimcisi (çok şart değil),

Storyboard olmadan yapilmis bir uzun metraj animasyon filmi biliyorsaniz, gosterin bakalim biz de.

Klavyenin onune gecip yalan yanlis seyleri, bu isin ustasi havasiyla yazmaya baslamadan once, su an kullandiginiz internetin forumlar ve sosyal medya sitelerinden ibaret olmadigini fark edin ve biraz arastirma yapin. Ya da cahilliginizi baskalarina da bulastirmamak icin susun ve ogrenmeye calisin.


2012-03-14 12:48:52
  • Offline
Amerikayı yenişen keşfetmek gerekli
maveric

Amerikayı yenişen keşfetmek gerekli değil.
Pixar bu işe işlk koyulurken belki önünde fazlaca bir örnek yoktu. artık var.
Türkiye`de artık proje deneyimi olan pek çok insan var. trt çocuk sayesinde bir film nasıl yapılır aşağı yukarı öğrendik. eksiklerimiz yok mu? elbette var. bunlar aşmanın yolu nedir? elbette uzun metrajlı bir sinema filmi yapmaktır. Türkiye bu konuda kanaatim geç kaldı. bu iş için yüksek bütçeler ve sabırlı bir ekip gerekli.
dediklerim elbette kolay değil. ele gelmeyen bir iş için 2-3 sene sabretmek bir yapımcı için çok zor. belki işe başlayınca bu daha da uzayabilir. sonuçta ortaya çıkan şeye herkesin kılıçlarını bileyip bekleyeceğini düşünmek de cabası.
kimse bu iş bu ülke de ilk yapılıyor. yapıcı eleştirelim demeyecek. oturup 100 yıllık deneyimi olan firmalarla kıyaslanacak. herkes devamlı çamur atacak.
Fetih filminde bunu yaşadık. kendine eleştirmen diyen zaatlar oturup film daha seyirciyle buluşmada kılıçlarını kuşandılar. yok öyle yok böyle eleştirdiler.
bugüne kadar bu ülkede yapılmış işlere yapılan muamele yine yapıldı. adamlar çıtayı yükseltmek için riske girdi ama nafile. oturup ivedik serisine kimsenin bir şey dediği yok. belkide istenen hep ivedik tarzı filmler yapmamız.
lafın sonu :
bu ülkde bu tür işler yapılır. bunun adamla parayla ilgili var ama yapılamamaısnın sebebi vizyon eksikliği.
not:
şuna gerek yok buna gerek yok yazan arkadaşlara cevap. bu iş amerikada avrupa da hatta hindistanda nasıl yapılıyorsa öyle yaılmalı.
storboard bu işin olmazsa olmazıdır. artık reklam fillerinde bile kullanılıyor. bir sinema filminde kullanmamayı düşünmek çok yanlış.
bu ülkede çok iyi storyboard çizerleri, çok iyi modelci, texture, rigggingci. mekan modelci animatör ve rendercılar var. kişisel egolarımızda kurtulup bir ekip ruhu içerisinde çalışılırsa bu ülkeden bu işler çıkar.

biraz uzun olmuş. kusura bakmayın...


2012-03-14 13:22:29
  • Offline
Bir animasyon filmi için
maviaysinan yavaşiAvatar

Bir animasyon filmi için burda tartışıp yorumlar yazmak bile türkiye`de bazı şeylerin ilerlediğini ve yapılabileceğini gösteriyor. O yüzden iyi odaklanmak inanmak ve sabırlı olamak gerekir.


sinanyavasi@hotmail.com
2012-03-14 21:37:34
  • Offline
  • Erkek
dostum olumlu düşün olumlu
jokeryapimOğuzhan DemirkolAvatar

dostum olumlu düşün olumlu olsun, eğer kafanda varsa bir proje kurarsın şirketini veya girersin bir şirkete yükselirsin orda şef filan olursun
grupun ile birlikte yaparsın sahsen ben bir yapım şirketi kurmak istiyorum ve şimdiden bile ğrenciler yetiştiriyorum ve kendimde yetişiyorum =) paraya gelince bayağı tutar aniamsyonu bırak sinemaya koymak reklam,afiş,izin vb seyler uğraştırı ama istiyorsan bence yap!


3ds max veya Blender dosylarına ihtiyacın varsa sitemden ücretsiz indirebilirsin! http://jokeryapim.kn1.net
2012-03-15 01:04:55
  • Offline
  • Erkek
Yorumlar beni gittikce cesaretlendiriyor
emretiyatrocuEMRE BOZ Avatar

Yorumlar beni gittikce cesaretlendiriyor dogrusu ;) benim zaten bir yapım şirketim var , işin içinde olan kişileriz tabi ben sadece yönetici kısmındayım işin teknik konuları beni aşıyor. ama şu bir gerçek bugun bu işe baş koysam arkamda sıkı bir destek olacagı kesin olumlu olumsuz .. Şimdiden araştırmalara başladık aslında sadece taşların yerine oturması gerek buda bizim elimizde olan bir iş ..sabretmek en önemlisi inanmak .. buda çok şükür bizde var ..


Ekşinar Yapım Ltd Şti.
2012-03-15 18:53:37
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!