Genel Konular : 1 Mayıs İşçi ve Emekçinin bayramı kutlu olsun

Genlerimizde var guce tapmak,
he-manCeyhunAvatar

Genlerimizde var guce tapmak, agaya, padisaha siginmak. Severiz guce itati, cok severiz biz kalabaliga karismayi, farkli olan herseyden korkariz ve nefret ederiz. Hep ayni kalabalik linc eder farkli olanlari bizim ulkede.Dun farkli dusundugumuz icin yolumuz kesen bizi linc etmek isteyen kalabaliklar simdi bizim argumanlarimizla yine bize saldirabilirler.








Kelebekler...
2013-05-02 15:23:27
  • Offline
  • Erkek
Günümüzde sosyalist ülkelerde ve
Paranistserkan toydemirAvatar

Günümüzde sosyalist ülkelerde ve daha birçok ülkede tatil günü olan 1 Mayıs`ı işçiler büyük kitle gösterileriyle kutlar;

bazı ülkelerde 1 Mayıs siyasal bir eylem biçimini de alır.


Herkesin işçi bayramına gösterdiği saygıdan kutlarım...

Ama ülkemizin kategorisi 1. sıradamı 2. sıradamı kara veremiyorum...


2013-05-02 15:37:44
  • Offline
  • Erkek
sendika baronları taksim için
KediEti7ümit ülkerAvatar

sendika baronları taksim için harcadığı enerjiyi çalışma saatleri için harcamış olsaydı zaten gösteri yapmaya da gerek kalmayacaktı. sendika çalışanlarının maaşlarının 5000 tl - 25000 tl arasında olduğunu öğrenince de şaşırmadım. taşlar yerine oturdu.

en güzel malzemelerle yapılmış lezzetli bir tencere yemeğin içine toplu iğne başı kadar dışkı karışmışsa ben o tencereyi olduğu gibi çöpe dökerim. lezzeti, kalitesi ilgilendirmez beni. aynı şekilde gösterilerde bir tane kaldırım taşı söküldüyse, bir esnafın camı kırıldıysa arkasında durmam. isterse dünya barışını savunsun.


2013-05-02 15:38:19
  • Offline
  • Erkek
Ne biz bayramları bayram
rotfireCemil T.Avatar

Ne biz bayramları bayram edasıyla kutlamayı biliyoruz, nede devlet üstüne düşen görevi doğru dürüst yapmayı.

Herzaman olduğu gibi yine olaylar çıkmış. Televizyonda gördüm, Hastaneye gaz bombası atmış polis, yine ekranda gördüm 2 araba arasına sığınmış 2-3 gence su sıkıyor yine polis. Haaa şimdi poliste emir alıyor üstünden, üstü kim emniyet müdürü, oda emir alıyor kimden Validen, valide bakandan başbakandan derken böyle silsile devam ediyor.

Ne olursa olsun polis bu kadar sert davranmamalıydı. Haaaa polise yüklendik biraz ama bizler iyimiyiz?

Adamlar taksimde çalışma yapıyor günlerce söylediler metrelerce derinlikte çukurlar, enkazlar vs. vs. var kalabalığın ne yapacağıda belli olmaz birileri yaralansa topu devlete atarız eee devlet uyarıyor seni çalışma var tehlikeli gelmeyin diye? Daha niye ısrar ediyoruz???

Ankara Tandoğan, Sıhhıye meydanlarında ne güzel kutlandı pek tabi İstanbul`da da en iyi şekilde kutlanabilirdi birazda bizim 1 mayıs iş bayramlarında taşkınlığımızdan dolayı bu önlemlerin alınması bence doğruydu.

AMA, önlem alayım derken Otobüs seferi durmamalı, hadi o durdu Metrobüs durmamalı hadi oda durdu yahu deniz otobüslerinden ne istiyorsun köprü kaldırmaya kadar millet işine gücüne nasıl gidecek.

Ben Almanya`ya 2000 senesinde gittiğimde denk geldi 1 Mayıs etkinliklerine katıldım. Bir mekanda sessiz sedasız taşkınlık olmadan ellerinde pankartlar toplanıyorlar. Aralarından seçtikleri sözcüleri ile devlet yetkililerinden birkaç kişi sorunlar, talepler vs. hakkında halka sesleniyorlar. Sonra yine taşkınlık olmadan dağılıyorlar.

Neyse umarım herşey düzelir, umarım işçilerin hakları tam anlamıyla kendilerine verilir, sorunsuz, dertsiz huzur içinde bir hayat sürmek hepimizin ortak dileğidir.
Hepimizin 1 Mayıs İşçi bayramı kutlu olsun...


Rotfire
2013-05-02 16:36:13
  • Offline
  • Erkek
Ümit ve Cemil gayet
serosezM.Serhat SEZGİNAvatar

Ümit ve Cemil gayet

Ümit ve Cemil gayet yerinde yorum yapmışlar. hak aramak, başkalarının haklarına tecavüz etmekse ,mahalleye molotof, esnafın camına kaldırım taşı,sapanlarla araba camlarını indirmek bu liste uzar gider ki bunlara maruz kalanların büyük çoğunluğu yine emekçi..., eee ne anladım ben bu işten? "ben kendi hakkımı kendim ararım arkadaş" kimseye lüzum yok. bizim bayramdan haberimiz yok. bayramın nasıl kutlanacağından haberimiz yok. aslında bizim adam olmaya niyetimiz yok. insan gibi bayramlar kutlayacağımız günleri görmek ümidiyle, işçi bayramınız kutlu olsun.

"Hedefi Olmayan Gemiye Hiç Bir Rüzgar Yardım Edemez"
2013-05-02 17:06:54 Edit:2013-05-02 17:26:56
  • Offline
  • Erkek
dün haberlerde amcanın birinin
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

dün haberlerde amcanın birinin lafını burada tekrar etmek isterim

"hepimize mubarek olsun"


MODO, rhino
2013-05-02 17:47:36
  • Offline
  • Erkek
1853`TEN Bu yana değişmeyen
Paranistserkan toydemirAvatar

1853`TEN Bu yana değişmeyen bir kargaşa halinde devam eden bayram diye adlandırdığımız bu gün. Provakatörler, ırkçı kesimler, v.b bir koç yapıya yarayan bir günden başka bir şey değil..

Kabul gördüğü tarihte de kanlı dakikalarla geçti 2013 te de aynı şekilde...

Yapılmasın demediğim fakat bu tarz bir yapılaşma ile yapılmamasını şiddetle savunduğum bir gündür...


2013-05-02 18:18:46 Edit:2013-05-02 18:42:59
  • Offline
  • Erkek
dünkü inatlaşmada sendikalar da
KediEti7ümit ülkerAvatar

dünkü inatlaşmada sendikalar da

dünkü inatlaşmada sendikalar da kazandı devlet de. sendikalar sonuna kadar direndi, devlet de dediğini yaptı gücünü gösterdi. inşallah kaybeden dilan olmaz

2013-05-02 18:22:24
  • Offline
  • Erkek
Hocam bu tas atma
he-manCeyhunAvatar

Hocam bu tas atma esnafin camlarini kirma, devlet malina zarar verme parcalari cok eskiden beri calinir. Kendimi bildim bileli calarlar bu sarkiyi devletin bizzat kendinin ve yaltakcilarinin yayinlarinda. Olayi bu kadar daraltmamak lazim. Yonlendirdikleri yola girmemek lazim yani..Tas atanlarda var, mallara zarar verenlerde var elbette. Hatta kutlamalardan sonra bosalan alanlarda geride birakilan copler ve onlari temizleyen gariban iscileri de gorursun dersin “ lan bunlar mi haklarini savunacaklar, bunlar mi insani isnan yapan degerleri icin savasacaklar, daha en temel toplumsal yasam kurallarindan birhaberlerken”…Ama asil gosterilmesi gereken sey; Bir mahser kalabaligi,isyanin zank diye anlasilabilir, gorunur hali.. bakarsin ki karsisinda ne devlet ne bizzat tanrinin askerleri durabilir. Bir kalabalik oluverirki bir anda neye ugradigini sasirir tum sisman amcalar, padisahlar, krallar… Bunu gosterebilmek onemli aslinda, tum emekcilerin tum ezilenlerin bu noktada birlesebilmesi asil olay.Ha birlesebildiler mi, yok kendi aralarinda da kavga ettiler... 1 Mayis aslinda ozunde yasadisidir, isyandir. Ne oldu anneler gunu gibi, sevgililer gunu gibi oldu..demiyorum illegal olmak, parcalamak lazim, isin ozu illegaldir diyorum. Yani legal olandan , kisacasi guclu ve hukmedenden olmayandir…Devletimizin bize sundugu cocuk parklarinda bagirip cagirip sonra sessizce dagilmamiz icin de degildir…


Kelebekler...
2013-05-02 18:39:23
  • Offline
  • Erkek
O kargaşada polisin sürekli
Skynet

O kargaşada polisin sürekli orantısız güç kullanımıyla, daha çok kan dökülür, etraf zarar görür..

Bu kadar insanın derdi esnafı taşlamak, etrafa zarar vermek olsaydı terör örgütü pkk`ya katılır veya onun benzeri bir örgüt kurar sivilleri hedef alan bir saldırlar düzenlerdi..

Polisin karışmadığı bir eylemde etraf kırılıp dökülmüşmü? konuşmalarını yapıp dağılmışlar.

1 Mayıs da çalışan işçi de kusura bakmayın boynuna zinciri takmıştır zaten.. devlet suriyelilere ayda 1 milyar sosyal yardım sağlıyor, kendi vatandaşına sahip çıkmıyor.

Sonuç olarak bu kadar insan g..ün keyfine toplanmıyor arbede yüzünden
bu insanları suçlamak yanlıştır yapmayın zaten bu şekilde bölünüyoruz farkında değilsiniz..


2013-05-02 21:14:32
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!