Bilgisayar Donanım : Mod driverlar

Mod driverlar

Bir çok 3d programında, profosyonel kartlara göre, aynı işlemci çekirdeğine sahip oyun kartları çok düşük fps alıyor.

Profosyonel ekran kartı olmayan, bu işe başlayan kişiler için anlatabileceğim bazı şeyler var. Zotac nvidia 9600 gt ekran kartına quadro biosu yükleyip fps`si epey yükseltebilmiştim. 5 fps olan karttan 50 fps alabilmiştim. Yanlız ekran kartının açılışta vga çıkışı iptal olmuştu, dvi to vga dönüştürücü ile dvi çıkışını kullanmıştım. Tabi bu yaptığım olay çok riskli bir girişimdi ve bir kez kartı bozdum. 2 pci express slotu olan bir bilgisayarda denemeyi yaptığım için kartı kurtarıp, farklı bios atıp ikinci denemede yapmıştım.

Bu riskli girişimler haricinde mod driver ile bu işi çözme yöntemleri mevcut. Nootbook için bir mod driver ararken desktop pcler için, kullanıcıların hazırladığı bir moda denk geldim.

kaynak: overclock.net
başlık: AMD Firepro Modded Drivers (13.152.4-WHQL) for Radeon Cards 11/22/2013

Yani radeon driverlarını toplu halde desktop pc`ler için firepro driverları olacak şekilde modlamışlar. Uygun donanımım olmadığı için deneme şansım olmadı fakat, işine yarayanlar çıkabileceği için bu konuyu açtım. Mod Driverlarda perfomans artışı orjinal kartlara göre %100 olmayabiliyor. Yinede orjinal kartın %30-%99 arası perfomansına yaklaşanlar var.

Güvenlik uyarısı: İlgili konuyu bulup driverı yüklemeyi düşünüyorsanız eğer, denemesini yapmadım. İş yüklü bilgisayarınızda deneyecekseniz, bütün yedekleri aldığınızdan emin olun. Driver problemi çıkarsa eğer windows açılışında F8 tuşuna basıp güvenli modda açıp, driverı uninstall edersiniz. Yinede bu tip girişimlerde riskleri vardır. Biosa karışılmadığı için çok problem olacağını düşünmesemde, driverların kartınıza uymama ihtimali var. Riskleri unutmayın ! Birde mod drivarlara güvenip donanım almayın, bütün donanımlarda çalışmayabilir.


2014-04-06 17:40:53 Edit:2014-04-06 17:51:12
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!