Bilgisayar Donanım : Mobil oyunlarda server

Mobil oyunlarda server
blenderbizErsin KıymazAvatar

Merhabalar,
Aklıma takıldı bu aralar bi online oynanan mobil oyunda server nasıl olur. Clash of clans kada rbüyük çaplı değil başlangıçta olan bi mobil oyunda server için böyle 3 5 kasa birleştirilip bi server kurulurmu. Kusura bakmayın biraz bilgisizim bu konuda saçma bişeyse dediğim


1 Kilo Demir Ağırdır
2014-03-11 19:12:04
  • Offline
  • Erkek
Bilen yokmu?
blenderbizErsin KıymazAvatar

Bilen yokmu?


1 Kilo Demir Ağırdır
2014-03-12 19:49:40
  • Offline
  • Erkek
merhaba bu iş biraz
fallofaherocan birinciAvatar

merhaba bu iş biraz oyunun serverda ne kadar kaynak kullanacağı ve kaç kişinin aktif olarak oynayacağı ile ilgili

başlangıç için evdeki bilgisayar yetse de biraz iş ciddiyet kazanınca hem yüksek işlem gücü hem geniş bant internet gerekeceğinden evdeki sistem yeterli olmayacaktır. ya eve geniş bant fiber alıp kendi serverınızı kurmanız gerekir ya da bu hizmeti sunan firmalardan bu hizmeti almanız gerekir

tabi yineliyorum çok ortalama söyledim oyunun kaynak kullanımı ile değişebilir herşey


2014-03-12 19:56:05
  • Offline
  • Erkek
Öncelikle teşekkürler, Evdeki bilgisayardan
blenderbizErsin KıymazAvatar

Öncelikle teşekkürler,
Evdeki bilgisayardan yapılacak servera ortalama 30 kişi bağlanabilirmi.?Bağlansada ne kadar akıcı bi bağlantı olur. Türkiyede bu hizmeti veren siteleri biliyorsanız söylermisiniz? Kaynak kullanımıda bir hayday kadar veya daha az diyelim.


1 Kilo Demir Ağırdır
2014-03-12 20:54:47
  • Offline
  • Erkek
deneme yapmadan birşey söylemek
fallofaherocan birinciAvatar

deneme yapmadan birşey söylemek zor

bu hizmeti sadecehosting, natro, ihs gibi pek çok yerden alabilirsiniz.

buradaki en büyük sorun eğer kendi yazdığınız bir sistem ise bunu farklı firmalardaki bilgisayarlara emanet edecek olmanız.

eğer kendi emeğiniz ise ve yanlışlıkla/bilerek farklı kişilerin ellerine geçmesini istemiyorsanız kendi serverınızı kurmanız gerekir. ama derseniz ki ben firmalara güveniyorum ya da o kadar önemli bir oyun değil o zaman mesela sadecehosting ile görüşüp yapacaklarınızı anlatırsanız size özel çözümler sunabilirler.

açıkçası benim çok uzman olduğum bir konu değil web tasarım ile uzun zamandır uğraştığımdan serverlar hakkında istemesem de bilgi sahibi oldum.
ancak şunu söyliyebilirim basit bir vps ile 8-10 kişi knightonline oynuyorduk bir ara ve hiç sıkıntı yaşamadık

tavsiyem elinizdeki bilgisayar ile bir deneme yapın zaten 5-10 oyuncu ile deneme yaptığınızda nelerin gerektiği az çok belli olur.


2014-03-12 21:10:23
  • Offline
  • Erkek
Hmm anladım aklımda başarı
blenderbizErsin KıymazAvatar

Hmm anladım aklımda başarı potansiyeli olan bi oyun fikri var ve çok zor bi iş olduğunu biliyorum bu işelrin neyse konumuza servera döneyim.Doğrusu ben kurcağım sistemimi elaleme emanet etmek istemeyeceğimden evdeki servera bakalım.Clash of clans isimli bir oyun var biliyosanız bu oyunda eşleşme bulmakta ve bu eşleşmeden size rakip seçiyo siz istila edip ganimet felan topluyosunuz.Aklımdaki oyun eğerki olsa kısmen clash of clans daki gibi bi eşleşme olayı olacak.Köy bilgileri gibi bi olay olmayacak.Yani oyunun ana teması eşleşmelerke ilgili ve sistemin kullanılacağı en büyük kısım bu olacak.Eşleşmeler 4 kişişik ve veriler 30 bina türü ve yer kordinatı gibi şeyler grafikler uygulama inerken inecek.anlıyacağınız tüm veri bina kordinat ve binaların etkileri. Bu nedenle harcıyacağı veri miktarının fazla olmayacağını düşünüyorum.)Başlangıçta toplam oyuncu 40 olur 50 olur 10000 kişilik bi yığılma olmaz.Oyunun çok tuttuğunu farzettik ve bi anda fenomen oldu(vay uçtuk:))Sonra biraz profosyonelliğe geçer ve bi dükkan tarzı yere sistemi kurarım 20000 kişilik oyuncuya eşleşme imkanı tanıyan bi sisteme para gömer, oto yangın söndürmesi felan burda pro bi ekip devreye girecek ve biraz fedakarlık yapcaz artık parası neyse vs. Bi bakarsınız seneye bu zamanlar banka hesabındaki 2 milyon $ lık açığa ne oldu diye bakarım :P


1 Kilo Demir Ağırdır
2014-03-12 21:57:39
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!