Bilgisayar Donanım : "Klavye" den biraz daha fazlası

Furkan, ben de bu
dream_designerAhmet KABAKBAŞAvatar

Furkan, ben de bu aralar klavye bakınıyorum, hatta gece çalışmaları için alttan aydınlatmalı düşünüyordum ki paylaşımını gördüm. Zamanlaması çok manidar :P
Araştırdım, güzel klavyeye benziyor. Özellikle eski tip "Enter" yada "backspace" vs severler için.

Hemen sorulara geçeyim;
1)Fonksiyon tuşları, kullanım esnasında rahatsız ediyor mu? Max veya after`da kısyolları bolca kullanmak durumundan dolayı, sol elin ulaşımı rahat mıdır yoksa arada karıştırıp ona buna basılası mı klavye yerleşimi??

2)Şuan biri çizim yaptığım, diğeri render aldığım 2 bilgisayar arasında KVM switch kullanıyorum. Mecburen klavyeyi switch üzerinden kullanmam gerekecek, tam fonksiyonel olarak kullanabilir miyim, bir bilgin var mı acep?

3)... Bulamadım, bulabilirsen bi soru cevap bişey yazarsan sevinirim..

:) Teşekkür ettim şimdiden :)


21 Volts Creative
2014-04-14 19:28:36 Edit:2014-04-14 19:29:10
  • Offline
  • Erkek
Bu sorular zormuş :)
halkaFurkan YILMAZ

Bu sorular zormuş :)

Bu sorular zormuş :) Önce enter ve backspace den bahsedelim, eski tipten kastınız ney bilmiyorum ama ben hep bunların büyük olanlarını severim, bu klavyenin yurtdışı versiyonları küçük TR versiyonu büyük, resim ekliyorum. Yer sıkıntısından dolayı klavyeyi dün kullanabildim. Fare ve mouse`u aynı anda koyup kullanamıyordum :)) Uzunluğu 50cm. Alırken uzunluğu düşünmemişim ona bir dikkat edin derim.

 

1-Sol elin ulaşımı rahat, on parmak yazıyorsanız sıkıntı yok. Fonksiyon tuşları karışmaması için özenle tasarlanmış,18 tuşu 3 farklı parçaya ayırmışlar bu size avantaj sağlıyor, parmaklarınızı biraz gezdirirseniz doğru tuşu bulabilirsiniz. Karıştıracağınızı sanmıyorum. 3ds max de detaylı test etme şansım olmadığı için malesef kesin birşey diyemem. Kullanımı son derece rahat fakat eski klavyeden yenisine geçmek için bir alışma süreci sizi bekliyor, şuan ben hatasız daha hızlı yazmaya başladım. Ama kısayol tuşlarına doğru basamıyorum (ctrl+a, ctrl+c gibi) Bunların da zamanla oturacağını düşünüyorum nasıl şu an hızlı yazıyorsam bunlarda hızlı olur.

2-O konuda hiç bilgim yok, bende tam onu araştıracaktım 2 pc`im olursa nasıl kullanırım diye :)) USB girişi sağlıyorsa o switch bence tüm fonksiyonları çalışır (ayrı ayrı özelleştirme yapmanız gerekir)

 

3-Ne yazayım bilemedim şimdi :)) Ses kartı çok kaliteli değil, x-fi dinleyen biriyseniz onu yoksayın, ben ses kartı yerine usb girişinin olmasını isterdim,bana göre en büyük eksik usb girişi. Güzel konforlu rahat klavye, tuşları hamur değil ama hafiften yumuşak.


www.furkanyz.com
2014-04-14 20:07:25 Edit:2014-04-14 20:08:03
  • Offline
  • Erkek
Teşekkür ettim ilgilendiğin için
dream_designerAhmet KABAKBAŞAvatar

Teşekkür ettim ilgilendiğin için :)
Eski tip`ten kastım buydu, ben de büyük enter ve backspace tercih ediyorum. Ayrıca yüksek tuş kullanmak daha rahat oluyor gibi, klavyeye bakmadan el yordamıyla kısayollara yada tuşlara ulaşılabiliyor. Buraya kadar beni tatmin etti. Lcd ekranda da ram ve cpu kullanımını görmek çok iyi olur, render esnasında yada ışık hesabında görev yöneticisini açmaktan iyidir :D

Switch olarak USB destekli kullanıyorum ama bilmiyorum sağlıklı çalışır mı.. Heralde çalışır :D Olmazsa da başka çözüm buluruz..

Ses kartı için bişey diyemiyorum, çok da lazım değil sanki şuan. Kullandığım ses sisteminden de memnunum.. Fonksiyon tuşları ve aydınlatması da işime yarar..

Tamam alıyorum :D Vereyim mi adresi?? :P

Çok teşekkür ettim ilgilendiğin için, tam zamanında inceleme olmuş, bu kadar denk gelebilirdi :)

Kolay gelsin..


21 Volts Creative
2014-04-14 20:42:44
  • Offline
  • Erkek
Ekranı gerçekten çok güzel
halkaFurkan YILMAZ

Ekranı gerçekten çok güzel çok kullanışlı, kendi default programında sadece işlemci ve ram kullanımını görürken benim yüklediğim ekstra yazılım ile bunları grafik halinde belirtebilmem çok işe yarayacak.

Adresi verin göndereyim sonra bana da bir mesaj atın switch ile çalışıyor muymuş :))

Aydınlatması 350 liralık bir klavye ye yakışmamaış, onu belirteyim, Güzel bir görünümü var ama tuşlardaki simge ve harflerin her yerinden eşit oranda ışık sızmıyor, 10/10 luk bir aydınlatma diyemem , fotoğrafda anlatmam pek mümkün değil çünkü kameralar insan gözünden biraz farklı algılıyor. Benim için sorun değil tabi.


Klavye büyük görkemli şık kullanışlı :) Rica ederim şimdiden hayırlı olsun :)


www.furkanyz.com
2014-04-14 22:06:31
  • Offline
  • Erkek
Aslında fotoğrafta bile anlatılıyormuş
halkaFurkan YILMAZ

Aslında fotoğrafta bile anlatılıyormuş ya :D sağ üst köşedeki mediakısayol tuşunun aydınlatmasına bakın :D


www.furkanyz.com
2014-04-14 22:10:11
  • Offline
  • Erkek
Klavye geldi, gayet başarılı.
dream_designerAhmet KABAKBAŞAvatar

Klavye geldi, gayet başarılı. USB destekli KVM switch`le tüm fonksiyonlar sorunsuz çalışıyor. Tuşlar normalden çok az daha küçük ama çok rahatsız etmiyor.
Bildiğin oyuncu klavyesi yav :D

(Şuan klavyeyi bızıklamaktan motorun bakımlarını bile salladım haftasonuna, o derece eğlenceli :D )


21 Volts Creative
2014-04-18 18:28:02 Edit:2014-04-18 18:28:38
  • Offline
  • Erkek
Hayırlı olsun:) Tuşların boyutundan
halkaFurkan YILMAZ

Hayırlı olsun:) Tuşların boyutundan bahsetmiştim sonradan pişman olmayın diye :)


Oyunlara birebir :)


Kullandığınız switch in modelini veya linkini vs alabilir miyim neymiş bende inceleyim :)


www.furkanyz.com
2014-04-18 21:31:13
  • Offline
  • Erkek
Tuşlar sorun olmuyor, hatta
dream_designerAhmet KABAKBAŞAvatar

Tuşlar sorun olmuyor, hatta kullanımı daha rahat gibi..

Kullandığım switch Uptech KX706 ama tavsiye etmiyorum, klavyeden bilgisayarlar arası geçiş desteği yok. Monitörün yanında duruyor, üzerindeki tuşla geçiş yapıyorum. Önceki switch bir sabah ansızın bozulunca, apar topar ilk karşıma çıkan switch`i aldım. Ondan sonra da kaldı öyle.

Biraz araştırırsan daha iyi bişey bulabilirsin, klavye sorunsuz çalışıyor switch`le de. Gayet başarılı..


21 Volts Creative
2014-04-19 08:48:28
  • Offline
  • Erkek
Teşekkür ederim.
halkaFurkan YILMAZ

Teşekkür ederim.


www.furkanyz.com
2014-04-19 12:32:59
  • Offline
  • Erkek
Makro
johonwayniMehmet KALAMANAvatar

Benim lcd ekranlı kılavyem yok ama bu konuda geride kalmam hani :) cidden makro tuşlu cihazlar çok işlevsel oluyor ben şahsen Sidewinder X4 kılawye ve Sidewinder X8 mause kullanıyorum sadece kılavye ile source yapan bir sctript bile yazabilirsiniz işte ekte http://www.youtube.com/watch?v=uZpY1dICN6w


©Mehmet KALAMAN | DXF
2014-04-20 11:03:51
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!