Bilgisayar Donanım : Ekran Açılmıyor.

Ekran Açılmıyor.
ozgurtarÖzgür Tarımcıoğlu

Merhaba arkadaşlar. Son zamanlarda sıklıkla başıma gelen bir sıkıntım var. Umarım bu konuda bana yardımcı olabilirsiniz. Pc nin düğmesine bastığımda ekran kartının ki de dahil olmak üzere bütün fanlar çalışıyor, klavyenin ışıkları yanıyor ama gel gelelim bios ekranı yaklaşık 35-40 saniye geç geliyor ve bazen hiç gelmiyor yani monitörlerim açılmıyor(çift monitör kullanıyorum). 3ds Max viewport ekranında çalışken de arada sırada restart atıyor ve tabiki oyun oynarken de aynı sıkıntı mevcut. Bilgisayarı yaklaşık 3 senedir kullanıyorum ve hiç böyle bir problem çıkarmamıştı. Bu sorunla daha önce karşılaşan bir arkadaşım varsa tecrübesini paylaşıp, yardımcı olabilirse çok sevinirim. Donanımı aşağıda listeliyorum.

Gigabayte GA-X58A-UD5 (rev. 2.0)
İntel i7 970 @ 3.20 Ghz
Kingston 24 GB
Asus ENGTX 580 DirectCU II 1.5GB 384bit
Kingston 240 GB SSD
WD 2 TB HDD
High Power Absolute Power 850 W


2014-06-20 23:42:52
  • Offline
  • Erkek
Bilgisayarınız açıkken elektrik kesintisi
OrionAhmet KARKAÇ

Bilgisayarınız açıkken elektrik kesintisi yaşadınız mı?


2014-06-21 14:10:24
  • Offline
  • Erkek
Hayır yaşamadım online UPS
ozgurtarÖzgür Tarımcıoğlu

Hayır yaşamadım online UPS kullanıyorum.


2014-06-21 20:19:21
  • Offline
  • Erkek
Özgür Bey, bahsettiğiniz sıkıntı
sadrazam3xcelal siverekliAvatar

Özgür Bey,
bahsettiğiniz sıkıntı birçok şeyden meydana geliyor olabilir.
1-İlk olarak ekran gittiği zaman en azından klavyenin numlock capslock gibi tuşlarına basıp yanıp sönüyorlar mı? Bunu anlayın. Eğer yanıp sönüyorlarsa pc hala çalışıyor ama görüntü vermiyor diyebiliriz. Eğer yanıp sönmüyorlarsa o zaman pc çalışmayı durduruyor deriz.
2-Coretemp ve gpu-z gibi programlardan işlemci ve ekran kartı ısılarını kontrol edin. Herhangi bir şekilde soğutma sistemleri (fanlar vs.) işlevlerini yerine getirmiyorsa aşırı ısınmadan pc reset atıyor olabilir. Eğer aşırı ısınma varsa en azından tespit edip nedenlerini anlarsınız.
3-Birden fazla ram varsa tek tek hepsini sök tak yapın ve farklı boş slotlarda deneyin.(kasayı açmışken ekran kartı ve cpu fanlarını çalışıyorlarmı aşırı toz sıkışması varmı diye kontrol edin)
4- Biosta istenmeyen bir ayar işi karıştırmış olabilir bence düşük bir ihtimal ama biosu fabrika ayarlarına getirin. Eğer giremiyorsanız bios pilini çıkarıp takın.
Donanım ile ilgili aklıma ilk gelenler bunlar. Bunları deneyin.

Bende çift monitöre geçtiğim zaman windows7 de sorun yaşaddım. Çözemediğim için 8.1 e geçtim. Ama sizin sorununuz daha çok yazılım değil de donanım sorunu gibi geliyor bana.


2014-06-21 22:01:56
  • Offline
  • Erkek
Güç kaynagi bozuluyor gibi
koccAdnanAvatar

Güç kaynagi bozuluyor gibi geldi bana.. bir baska güç kaynagi ile deneyin hata devam edip etmedigini anlarsiniz...


Eğitim hayata hazırlanmak değildir ; Eğitim hayatın kendisidir.
2014-06-22 00:55:18
  • Offline
  • Erkek
Yanıtlarınız için teşekkür ederim
ozgurtarÖzgür Tarımcıoğlu

Yanıtlarınız için teşekkür ederim Celal Bey ve Adnan Bey . Fanlar da bir sorun olduğunu sanmıyorum çünkü render alırken bile işlemci 50-55 derece civarlarında gidip geliyor. Aynı şekilde oyun oynarken de ekran kartı gayet normal sıcaklıklarda seyrediyor, aşırı bir ısınma yaşamıyorum. Anakartımın modelinden dolayı max. 24 gb ram takabiliyorum ve hepsi dolu. Daha önceden de dediğiniz gibi ramlerin yerlerini değiştirerek denemiştim. Ayrıca ramler üzerinde de soğutucular mevcut. Biosta herhangi bir overclock işlemi daha önceden yapmadım. Bir kaç defa fabrika ayarlarına geri döndürdüm pc ye format attıktan sonra. Geriye bir tek güç kaynağı kalıyor sanırım. Daha önceki araştırmalarımda yeni çıkan güncel sürücülerin güç kaynağından daha çok elektrik çekme isteği olduğunu okumuşutum. Fakat eski sürücüye döndüğüm de bir şey değişmemişti. Ben Muğla da yaşıyorum ve maalesef burada bilgisayardan anlayan teknik servis hiç yok nerdeyse. Hatta ilk thermaltake fanı aldığımda işlmecinin üzeirne yaklaşık 45 dk. takmışlardı:) Ahh ahh nerede o Yazıcıoğlu iş hanı:) Bazen İstenbul`u bu yüzden özlüyorum.:) O yüzden deneme yanılma yöntemi burada biraz zor Adnan Bey. Cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim. Bakalım başka bu konu ile ilgilenen birileri çıkacak mı? En azından benimle aynı duruma düşebilecek arkadaşlarımızda faydalanabilir bu konudan.


2014-06-22 02:38:30
  • Offline
  • Erkek
Ben de Celal Bey
OrionAhmet KARKAÇ

Ben de Celal Bey gibi düşünüyorum. Ancak dediğiniz geç açılma, açılmama veya restart gibi problemler güç kaynağından ziyade anakartta bir problem olabileceğini düşündürdü bana. Aynı problemi bir bilgisayarımda yaşamama rağmen hala çözebilmiş değilim. Ancak bios pilini değiştirdikten sonra bilgisayar biraz daha kendini toparladı diyebilirim. Anakartın bios pilini yenisiyle değiştirmek bazen çözüm olabiliyor ancak çözüm getirmeme ihtimali de var. Bence denemenizde fayda var.


2014-06-23 09:54:27 Edit:2014-06-23 09:55:03
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!