Diğer 3D Programları : Lightwave Ders Siteleri

Lightwave Ders Siteleri
hsnsafatHasan Tosun

Merhaba arkadaşlar.Yaklaşık 1 yıldır 3d ile yüzeysel ilgileniyorum.Bu süre zarfında 3d Studio Max, Maya ve Cinema 4D programlarını kurcaladım.Ülkemiz de 3D Studio Max ağırlıklı olsa da çok ağır açılması , arayüzünün karmaşık gelmesi yüzünden bir türlü alışamadım.Cinema 4D baya ısındım ancak son sene dersleri , bitirme projesi derken çok vakit ayıramadım.Şimdi yeniden bakmaya başladığımda sebebini bilmiyorum oldukça itici geldi.Sanırım çok fazla başlayıp ara vermenin sonucu.Neyse ..

Şu sıralar önümdeki 6 aylık boşlukta tamamen üzerine yoğunlaşıp büyük bir adım atacağım programı araştırma evresindeyim. Demo sürümlerini indirip deniyorum.Lightwave programını araştırırken buldum.Arayüz olarak gözüme çok karışık gelmedi ancak ciddi bir ders sıkıntısı var gibi.Yabancı sitelerde de aradım ancak pek fazla içerik bulamadım.

Acaba ben yanlış sitelerde mi arıyorum yoksa programın ders olarak içeriğimi az.

Not: Karakter modelleme ve animasyon ile ilgileniyorum.


2013-05-29 20:22:52
  • Offline
  • Erkek
Lightwave`in çok fazla dersi
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

Lightwave`in çok fazla dersi yok.Ama digitaltutors gibi firmaların derslerini bulabilirsiniz.Lightwave introduction diye geçer.Lightwave yerine modo yazılımını öğrenmeniz daha iyi olacaktır diye düşünmekteyim.Arayüzü karmaşıklılığa aldırmayın.Zamanla çok basit gelecektir.


2013-05-29 20:58:57
  • Offline
  • Erkek
Yorumunuz için teşekkür ederim.Programın
hsnsafatHasan Tosun

Yorumunuz için teşekkür ederim.Programın demo sürümünü indirip bir inceleyeyim.Ders sayısı bakımında durum nasıl peki.Karakter modelleme ve animasyon üzerine sıkıntı yaşarmıyım kaynak bulmada.Dersler ingilizce de olabilir.


2013-05-29 21:30:01
  • Offline
  • Erkek
Dersleri mevcut.Temel düzeyde karakter
Tuna_Tunahan AvsallıAvatar

Dersleri mevcut.Temel düzeyde karakter ve animasyon ile ilgili kaynak ve pdf ler bulabilirsiniz.Fakar ileri seviye çok fazla ders olmayabilir.ORasıda sizin becerenize kalıyor.


2013-05-29 21:31:04
  • Offline
  • Erkek
Gökhan Sönmez diye arrattırın
ETezerErgin TEZERAvatar

Gökhan Sönmez diye arrattırın googleda ve ulaşırsanız, size yardımı çok dokunur LW ile ilgili...


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2013-05-30 00:45:49
  • Offline
  • Erkek
Yorumlarınız için teşekkür ederim.Aslında
hsnsafatHasan Tosun

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Aslında benimde aklıma Lightwave çok yatıyor ancak karakter modelleme üzerine (yeni sürüme dair) ders örneği bulamadım.Tabi ki belli bir seviyeden sonrası tamamen kendi göstereceğimiz azim ve sabra bağlı ancak programın arayüzünü kavramamaızı , sunduklarını pratik kullanmamız açısından orta seviye dersler şart diye düşünüyorum.Bir kaç gündür arıyorum ancak kendi sitesi dışında ders bulamadım .Onlarda da karakter modelleme üzerine pek ders ne yazık ki yok.


2013-05-30 06:15:31
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!