Acemi Köşesi : Yaptığim modeller satmıyor piyasa doygun mu?

Yaptığim modeller satmıyor piyasa doygun mu?
Faruk64

Cgtrader ve turbosquid e model yükledim 9 modelim var iki sitede de, 2haftayi geçtim ama tek bir satış bile yok ikisindende linki vermek yasakmi bilmiyorum o yüzden link koymuyorum ama 3d model satma işinde yeniyim sanki taleb az gibi öte yandan stock foto vektör çizim daha iyi diyenler var okadar pbr low poly yapıyorum substance de uğraşıyorum uv açıyorum ,render falan derken çok uğraştırıyor, burdan ciddi gelir elde etmek hayal gibi tam anlamdim .


2022-06-26 06:13:24
  • Offline
3hafta oldu mesela araba
Faruk64

3hafta oldu mesela araba modelli yorum interior olduğu için hala bitmedi 150k vertexe full üçgen High-low bakingli substancede boyama ile tam gameready model yapicam ama düşünmeden edemiyorum sanki yaptığım onca uğrasa değmiyor,öte yandan çok bilinen araba modeli satan profillerin yaptığı işleri indirip bakma fırsatı buldum üzerinde pbr mat bile yok dışı hoş içi bos modeller satıyorlar,gerçekten pbr mat işini birakicam yada bu siteleri bırakın stock foto vektör çizim işine giricem vakit kaybı gibi hissediyorum


2022-06-26 06:25:49
  • Offline
Oyunlar için oyun motoruna

Oyunlar için oyun motoruna hazır modeller satarsan daha iyi edersin. Unity ve Unreal oyun motorlarının kendi pazarlarına koyacağın model paketleri fena kazandırmaz.

Ancak şimdiden diyeyim Unity pazarı çok büyük ve herhangi bir modelini pazara eklemen bile 2 ay sürebilir. 2 ay beklesen bile, şuralarda sorun var düzelt dediklerinde düzeltip geri yollamak falan baya uzun sürer. Tabi ekleyebilirsen ciddi paralar kazanabilirsin.

Unreal pazarı nispeten az kazandırır ama kaliteli 2-3 ürün koyarsan ayda en az 5-6 bin lira kazanabilirsin. Oraya ürün eklemek en fazla bir kaç gün sürer. Katı ürün kabul kuralları vardır. Ancak açıkça nerede hatalar yaptığını söylerler, ürün gönderme el kitabını da iyice okursan sorun kalmaz.

Ürün derken burada aslında birden fazla ürün içeren paketlerden bahsediyorum. Bir araba değil de mesela 10 arabalık bir paket. Pakete 40 dolar dersin ve oyun motorunda bir demo hazırlarsın satışların güzel olur.

Ama bu pazarları kesinlikle hafife alma ne kadar kaliteli ürün gönderirsen o kadar iyi kazanırsın. Patatesten ürün göndereyim de orada da bulunsun deme. Ciddi bir iş gibi düşün. Satışlarını artırmak için ne kadar kafa patlatırsan o kadar para kazanırsın, pazarların inciğini cinciğini kavrarsın.


2022-06-26 14:42:16 Edit:2022-06-26 14:44:01
  • Offline
  • Erkek
unity ve unreal
Faruk64

unity ve unreale de kayıt oldum orayada publish etttim unity dediginiz gibi hala pending de incelemede unreal tam deli sacmasi packetliyorsun ama asseti almadan bomboş paketliyor sebebini anlamadım 1 gün boyunca ugrastım paketlemeyi yapamadım vazgectim ordan unreal beni cok sinirlendiriyor 1 sene önce android oyun yapıp paketleyemeyince sinirden bırakmıstım bakın gene aynısı oldu unreal pismanlıktır gercekten . 1 gün boyunca ugrastırdı herseyi denedim beceremedim ,unityi ilk defa kullanmama ragmen cok rahattı bi tool indirtti sonra ordan publish ettim sahneleri falan kurdum ordada 2sindede ama unreal beni cok yoruyor publish kısmı cok kotu.ciddi iş olarak bakıyorum olaya ana gelirimin bu pasif gelir olmasına kafayı taktım ayda 100-150 bile getirse en azından simdilik motive olucam ama yok turbosquid ile cgtrader in nasil bi müsteri kitlesi var tam anlayamadım.yinede bundan sonra cok ugrastırıcak karmasık modeller yapmamaya karar verdim, daha basit şeyler üzerinden gidicem.


2022-06-26 23:03:10
  • Offline
Unreal için yapman gereken

Unreal için yapman gereken şey oldukça basittir.

Motoru açıp ürettiğin herşeyi motora aktaracaksın. Materyaller, dokular, meshler vs. herşeyi el kitabında yazdığı şekliyle klasörleyip isimlendireceksin. Sonra bu proje dosyasını olduğu gibi zipleyip göndereceksin. Bu kadar.

Kuvvetli, dolu dolu ve kaliteli bir paket yaratabilirsen iyi bir demo sahneyle aylık asgari ücretten çok daha fazla kazanırsın.

Başlangıçta 100-150 kazanayım diye bakma, neyi hedeflersen onu elde edersin. Pazarda iyi satan ürünleri iyi analiz et, fiyatlarına ve çeşitlere bak ona göre çalışmanı yap.

Bir de tabi ingilizce bilmiyorsan azar azar öğrenmende fayda var.


2022-06-27 00:08:14 Edit:2022-06-27 00:10:43
  • Offline
  • Erkek
unreal moturun icinden zipleme
Faruk64

izledigim youtube tutoriallarından motorun icinden zipleme yapıyordu bende aynı sekilde yaptım fakat zipleyince zip klösürün icerigi bos texture + mesh var motorda pbr shaderini materialini düzgün bir şekilde yapıyorum boş klosöre sonra motor icinden ziplemeyle tutorialdaki gibi motor icinden ziple dedigimde yaptıgımda u5/myproject dosyasın icinde .uaset dosyası olusuyor birde zip dosyası olusuyor fakat .uaset dosyası 1kb boyutunda zipde aynı ici bos cıkıyor,acaba ziple derken kastetiginiz motorun dısından ue5 projelerim dosyasın icinden mi ziplemem lazım,? ama ueasset. dosyası olmadıgı zaman kabul edilmiyor benim gönderdigim fbx + texture linkini kabul etmediler. googleden baktım birkac kisininde basına gelmis sonra preference den sunu sunu yapıcaksın dediler ordan dedikleri gibi yaptıgımda ingilizce windows kullanmama ragmen ingilizce harf kullanamam ragmen harflerle ilgili bi hata alıyordum. yani sonra onu yazısoun bu sefer baska biri diyor sunu sunu yapıcak böyle böyle sacma sapan ugrastım tum gun boyunca elde var sıfır olunca ciddi sinirlerim gerildi o zman bıraktım sildim butun epici unreali pc den acaba unreal 4.. motor sürümlerinden birini mi kursam ue5 yeni oldugu icinde olmus olabilir.


2022-06-27 01:14:01 Edit:2022-06-27 01:19:12
  • Offline
Proje klasörüne gidip kendin

Proje klasörüne gidip kendin zipleyeceksin.

Ancak klasörlerin adları, dosya adları ve düzeni marketplace el kitabında anlatıldığı gibi olmak zorunda.

https://www.unrealengine.com/en-US/marketplace-guidelines

2.7 File Structure kısmında anlatıldığı gibi.

Sen bu guidelines'ın tüm maddelerini okuyup kavramaya çalış.


2022-06-27 01:17:34
  • Offline
  • Erkek
bana gelen mail söyle
Faruk64

Hello,

Thank you for submitting your product to the Unreal Engine Marketplace. However, after careful consideration we have decided not to move forward with your product at this time due to the following reasons:

- Submission not in correct format. Prior to submission, assets should be imported into Unreal Engine and submitted as an Unreal Engine Project. This should include a .uproject file, a Config folder, and a Content folder. If you would like to import these assets into Unreal Engine and resubmit them in the required format, we will be glad to review it.

bunlar anladıgım kadari ile benim dedigim gibi .ueasset yada .uproject gibi uzantılı bi dosya istiyorlar fakat dedigim gibi öyle zipleme ile bu uzantıyı elde edemem?mecbur motor icinden projeyi derleyip ziplemem lazım degilmi?


2022-06-27 01:22:52
  • Offline
Hayır, şunu diyor:

Hayır, şunu diyor:

"Gönderiniz doğru biçimde değil. Assetinizi önce Unreal Engine motoruna aktarmalı ve Unreal Engine projesi olarak bize göndermelisiniz. Bu projede .uproject dosyası, bir Config klasörü ve Content klasörü olmalı. Gönderiniz bunları sağladığında memnuniyetle gözden geçireceğiz."

Sen tüm assetlerini bir proje dosyasına aktarıp motorda çalışacak hale getirdiğinde ve doğru klasörlemeyi yaptığında adamın bahsettiği tüm dosyalar zaten oluşacak. Proje klasörünü zipleyip gönderdiğinde de bu sorunlar yaşanmayacak.

Tabi assettin kendisiyle alakalı başka başka sorunlar da olabilir.


2022-06-27 01:30:11
  • Offline
  • Erkek
tesekurler
Faruk64

saolasınız gercekten usenmeden cevap yazdıgınız icin, bu sefer ue4 kurup tekrar deniycem.


2022-06-27 01:42:03
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!