3ds Max : vue xstream 9.5

vue xstream 9.5
3boyutcan

arkadaşlar vue 9.5 i yeni indiriyorum bir arazi modelleme işinde kullanmak için bu programı buldum.videolardan arastrdıgım kadarı ıle bu programın kendı sahnesı var ve onun uzerınde bırseyler yapıyorlar.acaba 3dmaxte modelledıgım sahne uzerınde bu programı kullanabılırmıyım.mesela arazıyı modelledım ızohıps egrılerıne gore bu arazının ustune cesıtlı bıtkıler ve bır arazi dokusunu bu program ıle atayabılırmıyım.yardımcı olursanız cok sevınırım


2012-03-11 00:45:19
  • Offline
arkadaşlar hiç mi bilgisi
3boyutcan

arkadaşlar hiç mi bilgisi olan yok bu konu hakkında?


2012-03-11 01:01:00
  • Offline
Arazi dokusunu atayabilmek için
ulasdenizulaş deniz

Arazi dokusunu atayabilmek için max objesini vue objesine dönüştürmen gerek. Bu süreci hallettikten sonra ancak vue üzerinden ( max içinde bile ) yapabilirsin. Ama pek de kolay işler değil. Bununla ilgili kaynak bulman gerek. Ama max içinde bir oje yapıp onu Vue ile işleme tutamazsın.


2012-03-11 02:40:27
  • Offline
  • Erkek
obj export
ErkanErkan ÇALIŞKANAvatar

maxte araziyi modelledikten sonra *.obj olarak export et obj export options penceresinde preset olarak vue yi seç, scale: 0.1 yaz exporta tıkla sonra vueyi aç file/import objects 'ten maxte oluşturduğun *.obj' dosyasını import et otunu böceğini yap vue dosyası olarak kaydet sonrada max'in altında vue9.5 xtream/open ile vue dosyasını aç kullan eğer arazide değişiklik yapmak istersen maxte değiştir sonrada *.obj olarak expor ettiğin dosyanın üzerine kaydet eğer vue programında import ettiğin dosya açıksa değişikliği otomatik algılar ve sana *.obj dosyandaki değişiklikleri uygulamak isteyormusun diye sorar (önce yüzey değişikliklerini sonrada materyal değişikliklerini sorar)

örnek

binalara yakın olan otlari böyle yaptım

http://vimeo.com/13072075

Erkan


ANIMASYONA GÖNÜL VERENLERLE TANIŞALIM
2012-03-11 15:03:17
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!