3ds Max : SnowFlow Konusu

SnowFlow Konusu
Querorz

Merhabalar;

Arkadaşlar SnowFlow scripti gerçekten sıkıntılı bir script. Özellikle yüksek poly sahnelerde sıkça crash yaşanıyor. Crash yaşanmaması için ayarları düşük tutmak gerekiyor ancak bu defa da gerçekcilik kaybı yaşanıyor.

Ben bir workstation kullanmama rağmen crash problemi yaşıyorum sık sık.

SnowFlow programıyla haşır neşir olmuş üstadlardan bazı ufak tavsiyeler alabilsek çok iyi olur aslında.


2012-02-14 14:07:51
  • Offline
Hocam çok haşır neşir
reshadoHayrullah TavukçuAvatar

Hocam çok haşır neşir olmadım ama kullanırken benimde başıma geldi bu durum.Scriptin oluşturduğu meshi poly`e çevirip aştım bu sorunu.Poly`e çevirdikten sonra modify panelindeki özelliklerinden en aşağıda paint deformation var.Ordaki relax seçeneği ile kırılmaları temizliyebiliyoruz.Çok verimli olmasada işe yarıyor...


http://www.youtube.com/user/HayrullahTavukcu
2012-02-14 14:15:43
  • Offline
  • Erkek
Hocam çok teşekkürler. Şu
Querorz

Hocam çok teşekkürler. Şu anda çok işime yarayacak şeyler öğrendim sizden ancak şurayı netleştirelim. Bende crash olayı, daha snow oluştururken yaşanıyor. Oluşturulduktan sonra değil. Yani meshi polye çevirme işi 2. adım. Ama sanırım sizin söylediğiniz yöntemle snowflow`daki polycount olayını düşük seviyede tutup daha sonra relax ile iyileştirme yapılabilir mi?


2012-02-14 14:34:00
  • Offline
Aslına bakarsan ben snowflow`un
reshadoHayrullah TavukçuAvatar

Aslına bakarsan ben snowflow`un arayüzünde kullanabileceğim en düşük ayarlar ile mesh`i oluşturup ayrıntıları manuel olarak kendim yapıyodum.Hem bilgisayarı yormuyo hemde istediğim sonucu elde edebiliyordum.Temel olarak snowflow sadece istediğim zemin şeklinde bana mesh üretiyordu.Neden böyle yapıyordum ? çünkü snowflow gerçekten çok tutarsız çalışıyodu istediğim sonucu bir türlü alamıyordum belkide ben beceremedim bilmiyorum :).sana önerim istediğin şekilde (iş istasyonu ile çalışıyormuşsun sorun olmaz) yüksek kalite bir mesh üret.Ondan sonra temizliğini ve ayrıntılarını kendin yap biraz uzun sürebilir ama daha temiz oluyor.He senin problemin her seferinde yüksek kalitede bile saçma sapan mesh`ler üretiyorsa (kırık vs.) tekrar dediğim gibi bu sefer daha düşük kalitede bir mesh oluşturup dediğim araçlar ile detaylandırabilirsin.Yada disp. map kullanıp kabartma yapabilirsin mesh üzerinde.Snowflow scripti fazla yüklenmeye gelmiyor açıkçası elle düzeltmeler yapmak bence daha iyi sonuç veriyor...


http://www.youtube.com/user/HayrullahTavukcu
2012-02-14 14:47:48
  • Offline
  • Erkek
Teşekkür ederim tekrar Hayrullah
Querorz

Teşekkür ederim tekrar Hayrullah Bey. Sanırım sizin söylediğiniz yöntemi kullanmaya mecburuz biraz ancak bir ağacın her dalındaki karın formuyla oynamak tam bir eziyet olacaktır :) . Sanırım teknoloji bu kadarına izin veriyor halı hazırda.


2012-02-14 15:59:22
  • Offline
Ohooo çok çileli saatler
reshadoHayrullah TavukçuAvatar

Ohooo çok çileli saatler bekliyor seni :) ben düz zeminlerde kullanmıştım.
Ama sadece ben dedim diye bu işe girişme istersen biraz daha araştır belki farklı çözüm yolları vardır.Sonuçta snowflow ile çok bi geçmişim yok sadece bildiklerimi anlattım daha iyi bilen vardır mutlaka.

kolay gelsin...


http://www.youtube.com/user/HayrullahTavukcu
2012-02-14 16:05:17 Edit:2012-02-14 16:05:57
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!