3ds Max : Scala, Units

Scala, Units
3ddesigner3d designer

Arkadaşlar bir nesneyi çizmeye başladğımız da units de hiç bir şey aktif değilse,(yani ne cm ne metre nede mm) daha sonra sahneye mm ölçekli bir cisim merge ettiğimizi düşünün. bu mm ölçekli nesne ilk attığımızda o kadar küçük ki görünmüyor farzedin ve biz buna uygulayabildiğimiz kadar scala uygulayalıp yeteri kadar görünecek boyuta getirelim.

soru 1 : bu hareket doğrumudur.?

soru 2 : bir poligonu seçip z ye basıp zoom extend uyguladıgımda poligon etrafında dönmeden nesne etrafında dönüyor, bu bununlamı alakalı bir sorunmudur.?(zoom extendin 3 ayarıda tek tek denendi sonuç alınamadı)

soru 3 : Ölçüsü önemsiz bir çizime başlayacaksak yani göz kararı kendimize göre birşey çizeceksek en uygun units ayarı nedir.(mm,cm,m yada hiç biri yani default )

soru 4 : Units cm ayarlı olsun ve 100 cm çapında bir küre çizelim, bunu uygun oranda büyüttüğümüzde 1000mm olduğu anlamına mı gelir.? yoksa sadece boyutumu büyür.?

soru 5 : units setupta generic işaretliyse, ama system units setupta cm işaretliyse sahne cm olarak ayarlı anlamına mı gelir?.. o anlama gelmezse ne anlama gelir.

Özellikle TEK TEK bu sorularıma cevap verenlere şimdiden TEŞEKKÜRLER.


2013-03-03 03:25:25 Edit:2013-03-03 03:32:26
  • Offline
  • Erkek
şahsi fikrimi söylemek istiyorum...
abdullahbulutAbdullah Bulut

şahsi fikrimi söylemek istiyorum... sorun basit ama okadar kalabalık duruyor ki kimse cevap vermek isememiş bence. ben bile okurken sıkıldım.tek tek cevap veremiyeceğim ama ölçekli birşey çalışman gerekiyorsa mesela mimari bir proje.sonradan büyütmek doğru olmaz.unit bölümünden centimeters yapıp alttakini de international yapıp kullanmayı dene.kolay gelsin.


öğretmek ve öğrenmek adına her yol mübahtır.
2013-03-08 15:57:21
  • Offline
  • Erkek
Sorum basit olsa maddeler
3ddesigner3d designer

Kimse cevap vermek istememiş derken ? Cevabı bilen veriyor , bilip vermeyenin kendi sorunu olur benide ilgilinedirmez zaten, ki zaten bilgisini paylaşmak istemeyen kişiye soru sormuyorum burada.Sorum basit olsa maddeler halinde yazmazdım,okurken sıkılcak bir şey yok, bu işler sabır işi, bunu okurken bile sıkılıyorsanız, program bilginiz ne düzeydedir sorgulayın bence..Çünkü cevabınız hiç bir şekilde yardımcı olmadı, keza sorularıma cevap vermek yerine, internationalı deneyin şeklinde öneride bulunmanız ne kadar yardımcı oldu bana bilinmez..Zaten deneme yanılma yapacak olsam uzun uzun aklıma takılan soruları sormazdım.Yinede zahmet edip cevap yazmaya çalışmışsınız sizinde değerli vaktiniz aldım bunuda okurken sıkılmazsınız umarım. Kolay gelsin..


2013-03-08 16:24:17 Edit:2013-03-08 16:26:02
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!