3ds Max : Renderfarm kuruyorum

Hazalcan Bey öneriniz için
machinisttSadık ŞAHİNAvatar

Hazalcan Bey öneriniz için teşekkürler ben yinede donanıma yatırım yapmaktan yanayım, araştırıyorum, sadece makineleri almak la olmuyor, bir yandan fiber altyapının olduğu kiralık ofis ararken diğer yandan işlemcilere bakıyorum. Makineler için sınırları zorlayacağım, daha önce de belirttiğim gibi sistem kendini çevirsin yeter benim için.


2014-01-27 21:06:10
  • Offline
  • Erkek
birkaç soru sormak isterim
uchiha

1. Renderfarm kuracaksın bize işlemci soruyorsun? bunu anlayamadım..

2. Türkiye animasyon cenneti mi renderfarm eksikliği hissettiniz piyasada? ( tek kare rendera bile pazarlık ediliyorken )

3. Eğer cidden bu işe girecekseniz dünyada en pahalı elektrik kullanan 2. ülkesi Türkiyede bunu açmak mantıklı mı?


2014-01-27 23:21:29 Edit:2014-01-27 23:36:18
  • Offline
Xeon islemciler pahali ancak
tricecoldNewtimucin ozgerAvatar

Xeon islemciler pahali ancak sunu unutma, 2 adet 2ghz xeon islemci 1 adet i7 4ghz islemci kadar para ediyor, yani GHZ olarak fiyatlar o kadar farkli degil. Ayrica Xeon islemciler 8 hatta 12 fiziksel cekirdege kadar cikabiliyor, yani cift islemcili bir anakarta 4 i7 takmis oluyorsun.Render farmlarin asil isletme masraflari sogutma ve elektrik masraflaridirki xeon islemciler bu is icin daha uygun cunku elektrik tuketimleri dusuktur,



Ayriyetten xeon makinelerde ram limiti yok gibi, bir diger sikintida, diyelim ki atiyorum X miktar islem gucune ihtiyacin var, i7 gidersen 100metre kare lazimsa xeon cift islemcili kasalarla(rack sistem kuracaksin) 50 metre kareye isi bitirisin vs vs. Adamlar Xeon islemcileri bunun icin yapmislar.

Bunlar gibi onlarca neden sayabilirim sana. Ama kucuk bir ciftlik kuracaksan I7 li mesela bak bu adam ne yapmis.

http://carpitecture.blogspot.com/2013/01/the-deluxe-ikea-helmer-render-farm.html


MAYA/HOUDINI SR.FXTD / MPC timucinozger.com
2014-01-28 10:03:57
  • Offline
  • Erkek
Serdar Bey benim asıl
machinisttSadık ŞAHİNAvatar

Serdar Bey benim asıl kurma amacım kendi işlerim içindi, bu güne kadar başka firmaların hizmetlerinden yararlandım. Ben amacıma uygun makine sayısını arttırarak herkesin uygun fiyatlardan yararlanmasını istedim yoksa 64 çekirdekli bir makine alır bana yeterde artarda. Çoklu makine kurduğumda işin başına koyacağım elemanın, makinelerin giderleri karşılansın bana yeter. Bugüne kadar hiçbir şekilde 2 makineyi birbirine bağlayıpta render almış değilim, makineleri alabileceğim firmaların verdiği bilgilerde aklım çok karıştı, bu yüzden siz değerli üstatlara, daha önce yada şuan netrenderla çalışan arkadaşlarıma sormak bilgi almak istedim. Bir talep olmayacaksa da bu işe kalkışmam :) Sizce böyle mantıklı değilmi

2. sorunuza gelirsek, evet mevcut imkanlar yüzünden animasyonlar asgari düzeyde tutuluyor, inanın son işimde bazı farkettiğim hataları sırf farm`a gönderip ekstra ücretler ödememek için düzeltmekten vazgeçtim, maliyeti ücretini geçer oldu :) Benim düşüncem şuan yetecek kadar olsa da yakın zamanda animasyonun olmadığı hiçbir proje hiçbir iş kalmayacak, dahası üzerinede çok fazla koyulacak:)

Timuçin Bey cevabınız için teşekkür ederim, bende xenon üzerine yoğunlaşmış durumdayım, ama amd sürekli aklımı meşgul ediyor. Amd nin bir kasada 64 işlemci barındırması güzel bir artı fakat bu kasada windows 7 kullanamayacak olmam da dezavantajı.

Linkte de gösterdiğiniz sistem benim ilk aklıma gelendi, tek işlemcili anakartlarla kurulan sistemlerde, çift yada 4 işlemcili anakartlardan daha çok performans aldığını söyleyenlerde oldu. İnanın bu işi araştırmak saç baş yoldurtacak gibi :) İstanbuldaki firmaların birçoğunu ziyaret etmeyi düşünüyorum, ancak böylelikle sağlıklı karar verebilirim.

Şunu da belirtmek istiyorum, burada başlık açıp siz değerli arkadaşlarımdan üstatlarımdan bilgi almak istememin sebebi renderfarm yönünde bir talebin olup olmadığını görmek, çünkü ortaya benim ihtiyacımdan daha çok makine alınacak, sermayenin de yarısını kendim karşılayacağım yarısı da kosgeb destekli olacak. Eğerki talep olmasaydı kosgebten destek almayıp sadece kendi ofisim için kuracağım ki bir kişinin bile fiyatlandırmayı sorması bana umut verdi ve İnşallah yakında işlemleri hızlandıracağım.
Cevap veren herkese teşekkürler ederim :)


2014-01-28 11:46:35 Edit:2014-01-28 14:08:49
  • Offline
  • Erkek
Anladığım kadarıyla geleceğe yatırım
uchiha

Anladığım kadarıyla geleceğe yatırım yapmak istiyorsunuz. Çoğumuz animasyon bildiği halde bi showreel tarzı tanıtım animasyonu yapamıyoruz kendimize pclerimiz yeterli olmadığı için. Size tavsiyem xeon işlemciler özellikle: E5 2697 24 çekirdek (thread) bir işlemcidir.
Karşılaştırma verilerin: Thread X ghz olmalı. mesela 24 x 2.7ghz gibi.

Amd aynı segmentdeki intele göre 3 kat fazla elektrik tüketiyor. örnek olarak i7 4770k 85 watt iken amd fx 9590 220 watt çekiyor. ofisini sanayide açman mantıklı olabilir. devletin elektrik desteği oluyor sanayi bölgelerinde. tabi fiber internet varsa.


2014-01-28 12:01:26 Edit:2014-01-28 12:03:35
  • Offline
bu arada xeon.
designeverdesignever

bu arada xeon.


2014-01-30 02:44:27
  • Offline
  • Erkek
arkadaşım sen kafana koyduğun
cosmosiiievren yıldırım

arkadaşım sen kafana koyduğun şeyi yap , elbetteki burda gül yetişmez burdan bahçe olmaz diyenler olacak, ama seni sen yapan senin düşüncelerindir. bence fikir için insanlara danış ama uygulamada düğmeye basmana senden başkası karar vermesin aklını çelmesin, bulunduğum şirkette 16 bin tl ye bir tane dell t7600 almışlar, 16 çekirdek var işlemci hızı 3.3 xeon renderde kötü çizimde iyi rahat, sonra ben 2 tane işlemcisi 4.4 8 çekirdek olan amd aldırttım şirkete, 2 sinin maliyeti 7 bin tl workstationu tek başına bıraktım bide yeni aldığım 2 makinayı birbirine bağladım aynı sahneyi work station 28 küsüratlı dakkada aldı diğer 2 pc 21 küsüratlı dakkada aldı, şimdi aklıma şöyle bişey geldi bu 2 makinanın içinde 16 gb ram var ekran kartı 600 küsüratlı anakart yine 524 küsüratlı v.s v.s biz rendera yardımcı olsun diye aldık bu pcleri ama zaten sırf işlemciyi kullanacağız diye neden diğer parçaları pahalı aldık zaten başına oturanda olmayacak bu makinaların sonra monitor aldık 23 inc 5 ms tepki süresi onunda fiyatı 360 vs herneyse tüm bunlarla bir pcnin fiyatı 3500 tlye dayandı ama biz sadece işlemciden faydalanıyoruz birde hdd den şimdi soru şu bir makina toplasak sadece kasa ve kasanın içindede sadece işlemci süper olsun mesala amdnin yine 4.4 olan işlemcisi olsun 660 tl idi biz aldığımızda şimdi 724 küsürlerde hızlıal comda sonra bunu destekleyecek bir anakar 2 gb ram 40 gb hdd tüm bunlar 1000 tl bile yapmıyor kasayıda dahil ettik sonra bu kasadan 10 tane alıp monitörsüz sadece render için kullanalım dedik sonra düşündük çok yer kaplar sonra şirketimizin bilgisayarcısı raf sistemin içine koyalım dedi sonra o fikirde değişti şimdi kendimiz bir kasa yapıyoruz içine 10 tane anakart alacak şekilde bir kasa yamı dersin platform mu dersin ızgaramı dersin adına her ne dersen de ondan yapacaz ve bu sistemi deneyecez . herşeyi düşündük ama tek içinden çıkamadığımız şey tüm anakartları ayrı ayrı psd den açmak yerine tek bir tuşla açmak bunun üzerinde çalışıyoruz olmazsa herbirini tek tek açacaz yapacaz bişey yok 40 gbnin içine sadece windows birde max yüklü olacak maxin vray pluginini açılışa koyacaz geriye sadece düğmelerine basmak kalıyor onuda sadece renderlarda kullanacaz. aynı sistemi bir firma ile görüştük yani aynı sistem derken raf sunucu sistemleri satan bir firma 55 bin dedi sistem özelliklerine şöyle bir baktım eminim benim yapacağım 10 bin tl lik bu kendi sistemimiz onunla en yarışacaktır , demin yukardada yazdım elimizde ben bu şirkete gelmeden bir workstation almışlar ama renderde yetersiz özetle bu kadar


2014-01-30 09:40:43 Edit:2014-01-30 09:42:36
  • Offline
  • Erkek
Arkadaşlar çok teşekkür ederim
machinisttSadık ŞAHİNAvatar

Arkadaşlar çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için, Evren Bey bu hafta içi 2 sistemi test edeceğim, Xeon E5-2697 ve OPTERON 6282. İşlemci seçimim bunların arasında olacak. Bir xenon yerine aynı fiyata 3 kat fazla işlemci amd mi karar vereceğim. OPTERON`un 63.. serisi ni Türkiye`de bulamadım satan yok. Yinede araştırıyorum, yurtdışına giden arkadaşlarım var inşallah bu hafta içi netleşecek. Kasa konusunda yer sıkıntım olmadığı için sorun etmiyorum. Her kasanın ekran görüntüsünü bir LCD de birleştireceğim. Böylelikle takip etmek rahat olur.

designever, güvenlik ve gizlilik konusunu dile getirdiğiniz için teşekkür ederim. Bir çözüm bulacağım. Burada paylaşım yaptıkça eksikler gedikler, nasıl en iyi hizmet verilir, beklentiler nedir hepsinin sorusuna cevap bulabiliyorum. Herkese tekrar çok teşekkür ederim, işlemci testlerimden sonra tekrar sizinle sonuçları paylaşırım :)


2014-02-01 15:02:00
  • Offline
  • Erkek
i7 masa ustu zeon ve opteron pro
aydınyürekliaydinyurekli

oncelikle hali hazır da satılan cok profesyonel render farmlar zaten var ve siz bu ise ciddi paralar veripte core i7 işlemcileri olan bir renderfarm kurarsanız cok basit olur siz core i7 işlemcileri olan bir render farm gordunuzmu hangi müşteri profesyonel sistemler varken masa ustu ev bilgisayarlarından kurulu bir farmı tercih eder siz en ıyısı bu iş için derin bir araştırma ıcıne girin ve zeon mu opteronmu ona karar verin


2014-02-02 22:56:42
  • Offline
  • Erkek
Test sonuçlarını ve workstation
designeverdesignever

Test sonuçlarını ve workstation teminini nasıl sağladınız gibi bilgileri burada paylaşırsanız çok faydalı olur.


2014-02-04 04:16:09
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!