3ds Max : Render Texture Ve Modelleme

Render Texture Ve Modelleme
sinanonatSinan OnatAvatar

Yabancı Sitelerde İnceliyorum çok güzel çalışmalar var.Sonra kendi çalışmalarıma bakıyorum.Onlar Çok ilerdeler yaptıkları modeller bana çok harika geliyor.Fakat Nasıl yapacağım ben nasıl öğreneceğim hangi yolu izleyeyim diye soramak istedim.Ve Ben Modellemeyi tam anlamıyla iyi yapamadığımı düşünüyorum(Tabi Texturede çok iyi değilim).Renderda ise zaten 2-3 yerden seçenek açıyorsunuz ve ışık yerlerini ayarlıyorsunuz onda iyi olarak görüyorum.(Tabi bilmediğim ayarlarda var.)Render sonrası effectede kötü görmüyorum kendimi.(Aslında Çok zamandır aklıma büyük bir model arşivi ve kaplama arşivi bulup onla çalışayım diyorum fakat daha o hazır modelleri modelleyemez iken böyle Rüya görmem pek hoş değil.Yane iyi olmak istiyorsam Bunu hazır model ile değil kendi modellememle yapmam lazım.)


Özetlemeye çalışırsak forumdaki birçok Kişiye göre iyi çalışma yapabiliyorum.Fakat forumdaki çoğu kişide benden iyi yapıyor.1-2 belki 3 yıl olacak 3ds max ı öğreneli halen adam gibi bir çalışma yapamıyorum(SEBEBİ BOL.... Oyun yapmak,Fl studio,zbrush,udk,unity,AE,Ps,C++..... gibi şeylere zaman ayırdım.Aslında buraya gelip 2-3 yıldır 3ds max ı bildiğimi düşündüğümden sanırım artık ticari iş alayım gibi bir konu açtım. şuanki 3ds max bilgime göre abartı olabilecek birşey idi.)Biraz daha kısatırsam İyi bir 3ds max kullanan birisi olmak istiyorsam ne yapmalıyım fakat şöyle demez iseniz sevinirim git tutorial izle.(O kadar tutorial var araştırıyorum araştırıyorum yok cgstudio yok 3dm3 gibi sitelerde bile tutorial yok bana göre Doğru düzgün çalışma yapmak yada modelleme tekniklerini öğrenmemi sağlamaya çalışmıyorlar adamlar making of diye tutorial koymuşlar fakat adam nasıl modelledi onu ben anlamıyorumki.kafamda biraz şuraya exturde biraz input yaparsam şunu yapabilirim gibi geliyor.3ds maxda aynısı çıkmıyor hemde kötü gözüküyor.)

Şimdi ne yapmalıyım tutorial izleyeceksemde doğru düzgün neresi var.(Unutmadan bilgisayarda aşırı gürültülü ve yavaş 3ds max de donupda 5-6 kez çalışmamı götürdü.zaten o olduktan sonra sinir yüzünden arma 2 free yüklü bende açıyorum biraz oynuyorum sonra bi bakıyorum saat 18-19 olmuş.(Tek problem değil tabi bu internetide ttnet ay başında 1 mbps e çekiyor.))


Biraz daha kısası

Renderde,kaplamada,render sonrasında orta seviye sayılabilirim.modellemede İse doğru düzgün bir teknik bilmiyorum.Bina modelleyemiyorum örneğin.(Yapıyorumda yapmasına istediğim Bina o bina olmuyor.Bazen bi başlıyorum güzel gidiyor.3ds max donuyor öyle uyduruk bir hata veriyor zaten program açılana kadar 5-6 hata veriyor.(İndireceğim 2013 max fakat bi türlü internet hızı düzelmediki bi videoları bile 240p de takıla takıla zor izliyorum.8mbps limitsiz.))

Şimdi böyle aşırı kötüledim kendimi fakat iyi bir düzeye çıkmak istiyorsam hatalarımı görmem gereksizler nasıl ulaştınız o seviyenize anlatırsanız sevinirim.Uzun yazmışım bazı yerleride anlaşılmaz yazmışım.O kısımlarıda anlar üzerinde durmaz iseniz ayrıca teşşekür ederim.


2-3 senedir yoktum.(yenilerini ekleyeceğim.)
2012-05-22 19:58:57 Edit:2012-05-22 20:06:44
  • Offline
  • Erkek
Sedatı dinlemeni tavsiye ederim
TalikaOkan EyüpAvatar

Sedatı dinlemeni tavsiye ederim dağılma kafanı tek bir tarafa ver modellemeyse modelleme kaplamaysa kaplama öyle herşeyi hemen yapıyım dersen herşeyi öğrenirsin belki ama vasatın altında olursun hep.


- Hiç...
2012-05-22 20:41:22
  • Offline
  • Erkek
..
soneday7Soner ÇakırAvatar

bu iş tamamen yetenek ve hayal gücü işidir programı 10 yıl kullansanda hayal edip uygulayamadıktan sonra at o pcyi çöpe, hayal ettiğini yapman için maxı pro ca bilmene gerek yok, boxları, silindirleri diz hayalindekini gör...!.?. Sen sahneye bir ışık koyduğunda o ışığın renderde nasıl gözükeceğini aklında canlandırman gerekir, bir çöp kutusunun içine çöp poşeti modellemen sana ayrıcalık kazandırmakla birlikte tecrübeni geliştirir.
Örneğin ben daha 6 aylık max kullancısıyım, 6 ay önceye kadar max nedir bilmiyordum, ama bu konuda yeteneğim olduğuna inanarak ve azimle bu günlere geldim, animasyon işinede girdim.

Şöyle diyim;
Bir sandalye modelleyeceksin farz ettik, "Sandalye modelleme" diye bir kavram yoktur, Bir bina/ev modelleyeceksin, "Bina böyle modellenir" diye birşey yok.. Tamamen hayal gücüne ve bildiğin komutlara bağlıdır, benim çalışmalarımda kullandığım komutlar sadece Extrude,Shell ve UVWMapping.. başka yok,,, 1den 1000 çıkarabilmektir bu işin sırrı, bir box ile devasa şeyler çıkarabilirsin, 100 boxu adam gibi dizerek köprü,bina vs yapabilirsin.

Ben ilk mimari çalışmamı yaptığımda maxı 1buçuk aylık biliyordum, ilk mimari çalışmamda buydu http://www.tr3d.com/galeri/proje/e7s/ bu binayı hiç bir komut bilmeden deneme yanılma ve YARDIRMA yöntemi ile yapmıştım, gece uyumamıştm ilk ticari çalışmamdı, kendime fazlasıyla inanıyordum başaracağımıda biliyordum, nekadar zor olabilirdiki yani? ama yaptım ve bu güzel günlerimin yolunu açtım. Kendimi övmüyorum yanlış anlaışmasın, sadece senin geçtiğin yollardan tüm maxcılar geçti. Tutorial`lar sana okadar yardımcı olmaz, anca sana hangi komutun ne işe yaradığı hakkında sana fikir verir, o fikir edindiğin komutu ne gibi şeylerde kullanman gerektiğini ve o komutu şuna kullansam bunu yaparım demeni sağlamaktır.

Şimdi bir masa modelle, tam 20 farklı yöntem bularak modelle... Eğer 19 farklı yöntem ile modellersen 1 yıl daha yardırman gerekiyor..


___
Bu işe yıllarını vermiş büyüklerime saygı duyarım, ben sadece seviyeme göre yazmak istedim, elbet benden ondan şundan herkezden iyileri vardır, saygılar..


not: bikaç gün sonra bu konu silinsin deme, destan yazmışım haberim yok ziyan olmasın


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-05-22 20:46:08
  • Offline
  • Erkek
Yorumlarınız İçin teşşekür ederim.Fakat
sinanonatSinan OnatAvatar

Yorumlarınız İçin teşşekür ederim.Fakat bu 1-2 belkide 3 yıl dediğim zaman diliminde 3ds max dan farklı programlarda öğrendim.Hatta ekran kartının 3d özelliği bozuk bir bilgisayarda kodlamaya ve çizimlere geçtim.Ondan önce ise oyun projelerim vardı tabi onlara keşke vakit ayırmasaydım çok vakit ayırmadım ama aslında o zaman diliminde max de tek kare render alan 640x480 lik bir render bile saatler sürüyordu.Fakat Max i o kadar stabil çalıştığını görmemiştim cloth animasyonlarında bile şuanki bilgisayar kadar kasmıyordu ve hatayı az görmüştüm.Unutmadan 2 ayda kendimi iyi bir düzeye çıkarırım diye önceki konumda belirtimiştim.Hatta 1 haftada çıkardığım deneme renderları olsun çizimlerim olsun.Bence iyi çizimlerdi.Şimdi dediklerinizi uygulayacağım konuyu okumuş ve yorum yazmışsınız tekrar teşşkür ederim.Unutmadan Ben yeteneksizmiyim ? (Soner bey öyle yorum yazınca ben yeteneksiz görülüyorum diye düşündüm belkide öylemiyimdir ?[yetenek konusu açılınca biraz sinir oluyorum neden derseniz Yetenek doğuştan gelmez sonradan kazanılır bence fakat yetenek yok bence fakat onun yerine deneyim ve bilgi var.Denilebilir.])


2-3 senedir yoktum.(yenilerini ekleyeceğim.)
2012-05-22 21:03:43 Edit:2012-05-22 21:06:58
  • Offline
  • Erkek
..
soneday7Soner ÇakırAvatar

Yeteneğin yok demedim, ama şöyle birşey. Kendini "ben en iyi ne yapabiliyorum" diye soru sormayı dene. Bana göre psde çok iyisin, benim hiç ps bilgim yok psde bi kontrast falan düzenliyorum bazen maxdan sonraki adımda, galerimdeki işlerin hepsi orjinal render çıktısıdır, mesela grafiker olabilirsin yenilikçi birisin,, ve bende öyleydim oyun yapmıştım, web işine girmiştim, herşeyi aynı anda karman çorman yapıyordum, sonra kendimi sadece maxe verdim


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-05-22 21:30:12 Edit:2012-05-22 21:31:08
  • Offline
  • Erkek
Yorumlarınız İçin tekrardan teşekkür
sinanonatSinan OnatAvatar

Yorumlarınız İçin tekrardan teşekkür

Yorumlarınız İçin tekrardan teşekkür ederim.Fakat Araç,bina,karakter modelleyemiyorum aslında modelliyorumda zaman ayırmıyorum yarısına geldiğimde hata oluştuğu zaman çözülmesi uzun süren hatalarda bırakıyorum ya yenisine yada internette bakıyorum.birde 9 adet masa modelledim 11 tane kadar kaldı farklı model hepside(Çok kolay hazırlaması Hazır model arşivi yaparım bu masalardann artık.bazıları çok uyduruk oldu.) Unutmadan Şimdi ben konuda kendimi kötüledim bayağı bi fakat ileride pişman olmam umarım.

2-3 senedir yoktum.(yenilerini ekleyeceğim.)
2012-05-22 22:07:39
  • Offline
  • Erkek
...
soneday7Soner ÇakırAvatar

Valla sende çok istek var kardeş, pm..

ve, aynı masadan, aynı modelden 20 tane farklı yöntem ve komutlarla yapmayı bi dene


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-05-22 22:28:16
  • Offline
  • Erkek
20 tane hazırladım.Bazıları çok
sinanonatSinan OnatAvatar

20 tane hazırladım.Bazıları çok

20 tane hazırladım.Bazıları çok kötü oldu fakat düzeltilerek daha iyi yapılabilir bence.

2-3 senedir yoktum.(yenilerini ekleyeceğim.)
2012-05-22 22:55:24
  • Offline
  • Erkek
Sedat bey ben size
sinanonatSinan OnatAvatar

Sedat bey ben size Teşekkür ederim zaman ayırıp yazmışsınız.Benim için çok iyi oldu çünki deneyimleriniz ve nasıl o düzeye geldiğinizi anlatmışsınız tekrardan teşşkür ederim.Çalışmalarıma devam ediyorum(Yarım bırakma bende daha çok yorulduğumda oluyor kaydediyorum sonra biraz dinlenip geri bilgisayarı açtığımda çoğu zaman devam etmiyorum o çalışmama bundan sonra uzun süren fakat kaliteli çalışmalar yapmaya çalışacağım.zaten çalışma yükleyenlere bakıyorum 1-2 ay gibi uzun süren çalışmaların çoğu kaliteli çalışmalar oluyor.)


2-3 senedir yoktum.(yenilerini ekleyeceğim.)
2012-05-23 12:31:02
  • Offline
  • Erkek
Bu kadar millete yazı
iletisimnetTürker ERTENAvatar

Bu kadar millete yazı yazdırıyon.Gaz alıyor musun bari?
Bırak bu işleri,önünde duran bilgisayarı en ince ayrıntısına kadar modelle.Ama yarım bırakma,modelle ,kapla ve sunum yap.Monitörün ekranında film oynasın.O filmin ışığına göre odanın ışık ambiansı değişsin.Bir de kamera koy ve monitöre ağır ağır yaklaştır...Anime olarak sun.

Şaka değil.Çok şey öğretecektir.


Yeni gelen bebeler,biraz saygı yahu...Bana değil,birbirimize...
2012-05-23 12:44:36
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!