3ds Max : Referans ?

Referans ?
sinanonatSinan OnatAvatar

Ben Standart Bir bina Modellemek İstiyorum Fakat Önceden Bina Modelledim fakat tam istediğim gibi olmadı sürekli.Bende Bu yüzden birkaç soru sormak istiyorum.


1-Bir Bina Çizimi Ölçülerini Nerden öğrenirim örneğin bina 7 katlı ise şu kadar uzunluğu olur kat mesafesi genişliği gibi.

2-Autocad kullanmak istemiyorum.3ds maxde Lineler ile çizsem problem yaşarmıyım ?

3-Eğer Kendi Çizimlerimi Yapmak Tasarlamak istiyorsam bunların uzunluklarını nasıl belirleyeceğim.yani bir standart varmı ?

4-Autocad den daha kullanışlı ve daha iyi bir çizim programı varmı yoksa en iyisi autocad mi ?

5-Birde Hazır çizimleri Ve Önceden modellenmiş binaları nasıl modellenmiş olduğunu görmek için internette aradım fakat bulamadım hazır bir bina modellini nereden bulabilirim ? (İncelemek için)


2-3 senedir yoktum.(yenilerini ekleyeceğim.)
2012-05-20 11:36:42
  • Offline
  • Erkek
Benim tavsiyem
sahinbeyŞahin GeldeçAvatar

Autocad yerine solid kullan Sinan Autocad çok uyuz bir proğram.
Yalnız iki boyutlu çizimler için Draft var hem bedava hem 100 mb kadar


YILBAŞINDA YÜKLÜ İKRAMİYE KAZANANLAR BANA BİR SERVER MAKİNE ALMAZLARMI OLA
2012-05-20 14:01:30 Edit:2012-05-20 14:05:04
  • Offline
  • Erkek
kat boyu genelde 2,80
izzetizzet ALŞAN

kat boyu genelde 2,80 tavan 20 cm gibi her binada değişebilir.
3dsmax te line ile çizsen sorun yaşayacağım zannetmiyorum.Ancak tam ölçülü çizemeyebilirsin.Kendi tasarımların yapılacak binalar ise mimari proje vs bütün bunları oluşturman lazım yoksa sadece görsellik açısından yapacak isen bence ölçülendirmeye pek gerek yok.İnternette free 3d building models diye arattır karşına çıkan sitelerde bulabilirsin.Fakat göreceksin ki hepsi editable poly ya da mesh modundadır.Yani pek tekniği yok.Olan içinde videolu dersler izlemen gerek.Çünkü her video derste hazırlayan kişilere göre farklı teknikler olabiliyor.


https://www.3dokulu.com Türkiye`nin 3D Eğitim Platformu
2012-05-20 15:22:07
  • Offline
  • Erkek
..
soneday7Soner ÇakırAvatar

Netten hazır autocad projeleri bulabilirsin,
Dış duvar kat yüksekliği 285 - 300 arasıdır. Dükkan ve alt bodrum 400 kullanılır genelde.

ve bu dengeleri tutturman için autocadde projeyi çizmen şart,


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-05-20 22:06:03
  • Offline
  • Erkek
Solidwork ü Çok duydum
sinanonatSinan OnatAvatar

Solidwork ü Çok duydum fakat autocad kadar değil.Solidworks ü deneyeceğim ilk.
Autocad i de indireyim diyorum.çünki sanırım internetteki içeriği daha fazla.


2-3 senedir yoktum.(yenilerini ekleyeceğim.)
2012-05-21 13:25:49
  • Offline
  • Erkek
SolidWorks`e eğer mimari projeleri
AR6AHMET ÖZKANTARAvatar

SolidWorks`e eğer mimari projeleri açıp ölçü alacaksan, mevcut projede sadeleştirme gibi işlemler il Max gibi yazılımlara taslak aktarımı yapacaksan, bulaşıp kafanı karıştırman zaman kaybı olur. Büyük ölçüde teknik çizim-imalata dayalı bir programdır. He şunu dersen; "Tamamen çelik konstrüksiyon binalar v.s çizeceğim, analizlerini yapacağım." SolidWorks burada işe yarar ama senin işine yaramaz. Çünkü mimar-mühendis değilsin...:)

AutoCAD`i kullanmayı öğrenmenin bir çok avantajı var. AutoCAD`i vazgeçilmez kılan niteliklerden biri; çizim ve modifikasyon araçlarının klavye kısayolları ile çok etkin ve hızlı bir şekilde çizim-yorumlama sürecine katkı sağlıyor olmasıdır. Bu yüzden piyasada çoğu mimari proje AutoCAD`de çizilir. Tabi AutoCAD gibi 2 boyut ağırlıklı yazılımları etkin kullanabilmen için önce teknik resim okuyabilmen yorumlayabilmen gerekir.

Yorumum fanatiklik gibi algılanmasın her iki programı da 7-8 yıldır kullanıyorum. Rahatlık ve zaman kaybı açısından edindiğim deneyimler doğrultusunda bir öneridir.


2012-05-21 13:46:43 Edit:2012-05-21 13:51:39
  • Offline
  • Erkek
Sinan Sen Autocad öğren.
ulasdenizulaş deniz

Sinan Sen Autocad öğren. daha sonra Autocad Architecture öğrenirsin, işlerin çok hızlı ilerler. Mimari Proje çizeceksen Autocad daha kullanışlı olacak. Solidworks ile çizip dwgye çevirirsin ama işler uzar. Mekanik tasarım yapmayacaksın sonuçta. Mekanik parçaların dwg çizimleri için Solidworks kullanışlıdır ama mimaride kullanmak kulağını kafanın arkasından dolaştırdığın elinle kaşımaya benzer. Autocad öğrendikten sonra, (ki bu süreç çok kısa sürer) Autocad Architecture`a geçebilirsin. o zaman her şey çok daha pratik olur. ayrıca sen proje de çizmeyeceksin. DWG halindeki bir projeyi max için kullanışlı hale getireceksin. bu yüzden Autocad öğrenmek zorunda bile değilsin. Autocad üzerinden açacağın DWG dosyasında gereksiz çizgi ve çekillerden kurtulmak için DELETE ve SAVE komutunu öğrenmen yeterli. kafanı boş yere karıştırma. Bir proje bul ve onu sadece duvar kapı ve pencerelerin görülebileceği şekilde temizle yetecektir. Bu temizleme işlemini çok daha hızlı yapabilmek için bir de layer sistemini öğren (Layerlerı gizleme ) yeter. tüm bu işler sana en fazla birkaç saate malolur. kafanı kurcalama. bir yerlerden proje bul, bulamazsan yollarız bir kaç tane.


2012-05-21 14:01:23
  • Offline
  • Erkek
Autocad İ indireceğim.Ulaş bey
sinanonatSinan OnatAvatar

Autocad İ indireceğim.Ulaş bey ve Ahmet Bey İkinizede Yorumlarını için Teşşekür ederim.İnternetteki Derslerini İnceldikten sonra tekrardan yazarım. Fakat şuanda hızım 1mbps gibi bir hıza düşürüldüğü için 1-3 gün arası bir indirme süresi Olacak sanırım.


2-3 senedir yoktum.(yenilerini ekleyeceğim.)
2012-05-21 14:25:30
  • Offline
  • Erkek
Solidworks ün Mimari Alan
sinanonatSinan OnatAvatar

Solidworks ün Mimari Alan ile alakası yok ozaman ?


2-3 senedir yoktum.(yenilerini ekleyeceğim.)
2012-05-21 19:09:19
  • Offline
  • Erkek
3 boyutlu olarak da
ulasdenizulaş deniz

3 boyutlu olarak da kullanılıyor. Bazı sadık autocad kullanıcıları hala Autocad 3 boyut kullanır. Sadece Autocad kullanarak 3 boyut mimari görselleştirme yapan kişiler tanıyorum. Ayrıca ben de Autocadi ilk öğrendiğimde 3 boyut çizim öğrenmiştim.


2012-05-21 22:26:35
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!