3ds Max : Proje Ödevi İçin Robot Tasarımı Ve Animasyonu

Proje Ödevi İçin Robot Tasarımı Ve Animasyonu
gitaryolcusuMuhammed KarayamaAvatar

Herkese Merhaba;

Arkadaslar, Bi Tane Proje Dersimiz Var Bizim. Hocamız Sağolsun, Verdiği Projenin Puanını Dersin Vize+Final Ortalaması Olarak Veriyor. Yani Projeden Kaç Alacagına Bağlı Dersi Geçip Geçmemen. Dolayısı İle Bu Proje Ödevi Benim İçin Çok Önemli.

Bu Ödevde Bir Robot Tasarlamayı, Ve Robota Ufakta Olsa Biraz Animasyon Vermeyi Planıyorum. Ufak Bir Araştırma Sonucunda, Böyle Birşey Yapmaya Karar Verdim. Şöyle 2 tane Problemim Var; Animasyonlar Hakkında Çok Fazla Yeteneğim Yok. Çizimi Yaparım Ancak Animasyonda Başarılı olamam. Heleki Bu projedeki animasyon, çizimin tamamını etkileyen bir animasyon. Yardımsız Yapamayacağımdan Eminim. Diğeri İse; Görsel Zekam Çok Fazla İyi Değildir. Nasıl olsada Dahada Güzel, Dahada Çekici olur diyerek, Görüntü itibariyle güzel bişey tasarlayamıyorum. Bu 2 Sebep Yüzünden, Çok Fazla Yardıma İhtiyacım var. Ve Dersten Geçip Geçmeyeceğim, Sizlerden Alacağım Yardımlara Bağlı. Geçen Sene Max`ten İnsan Kafası Modellemiştim(Blueprint ile). o odevi bu site ve sizler sayesinde yaptım. Aynı Şekilde Yardım istiyorum Sizlerden.

Yardımlarınız İçin Şimdiden Teşekkür Ederim :)


2011-11-08 21:37:28
  • Offline
  • Erkek
biraz robotları incelemekle işe
ulasdenizulaş deniz

biraz robotları incelemekle işe başla.
Robotun hangi hareketleri yapabilmesini istediğini belirle.
tasarımla ilgili fikirlerini ( robotun kabaca biçimi ve şekli hakkında) karakelem elle çiz. gerekirse robot örneklerine bak Robotlar animasyonunu ve benzer animasyonları izle. ve son olarak japonyada yapılmış robotları biraz incele fikir verir. ( bu aşamayı ilk başta da yapabilirsin)

Sen en azından nasıl birşey yapacağın konusunda gerekini yap, hallet, yapmak istediğin şeyin nasıl yapılacağı konusunda arkadaşlardan yardım iste. fikrin net olursa robotun ve animasyonun konusunda çok yardım alırsın.


2011-11-08 21:47:29
  • Offline
  • Erkek
Kemik
gitaryolcusuMuhammed KarayamaAvatar

Kusura Bakmayın, Biraz Geç Cevap Verdim Size. @ulaşdeniz - @DTuGuR İkinizinde Dediği Gibi Araştırmaya Devam Ediyorum. Gerek Animasyonlardan, Gerek Çizimlerden, Gerekse Resimlerden Olsun Kafamda Bişeyler Tasarlamaya Çalışıyorum. Robot Tasarımını Muhtemelen Kendim Yapacağım. Ancak Hazır Bir Robot Çiziminede Hayır Diyemeyecek Durumdayım. Bir Kaç Tane Robot Çizimine Ulşaştım. Ancak İstediğim Gibi Değiller. O Yüzden Kendim Tasarlamayı Düşnüyorum. Animasyon İşine Gelincede, Arkadas Çevremden Bir Kaç Kişi, Kemik Yapısı Oluşturarak Rahatça Animasyonu Gerçekleştirebileceğimi Söyledi. Bu Konuda Sizlerinde Fikrini Almak İsterim.


2011-11-26 13:40:37
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!