3ds Max : Network render da HDRI problemi

Network render da HDRI problemi
SARACOGLUAHMETAhmet SaraçoğluAvatar

Arkadaşlar selamlar , siteye yeni üye oldum , herhangi bi tanışma başlığı görmediğim için konu açmadım , varsa konu açaiblirim.

Problemime geleyim ,
3 bilgisayar ile network (distributed) render alıyorum.Max e harici RPC ve autograss pluginler de kullanıyorum.Herhangi bir proble olmadan render ı alıyor.Ama sahnedeki yansıma ve gökyüzüne HDRI atadığım zaman networkta problem oluyor.

Ana bilgisayarın render aldığı core lar normal render alırken ; diğer pc lerin redner ettiği core larda HDRI yokmuş gibi siyah render alıyor sahneyi.
(3 bilgisayarda da mapler-HDRI ler aynı kaynaklarda)
Çözümü nedir?Bi fikriniz varmı?


www.dizayn-studyo.com
2011-12-26 19:25:29
  • Offline
  • Erkek
Mapleri ana bilgisayardan okutma
ulasdenizulaş deniz

Mapleri ana bilgisayardan okutma seçeneğini bir deneyin diyeceğim. geçen gün ben de de oldu distibuted rendering sekmesinde map leri de ana bilgisayardan okumasını söyledim halloldu.


2011-12-26 19:50:55
  • Offline
  • Erkek
``geçen gün ben de
SARACOGLUAHMETAhmet SaraçoğluAvatar

``geçen gün ben de de oldu distibuted rendering sekmesinde map leri de ana bilgisayardan okumasını söyledim halloldu.``
Bu bahsettiğiniz ayar distributed render ayar menüsünde tam olarak nerede?Bu sorunum haricinde ; diğer mapler için de büyük kolaylık olur benim için , her yeni map i 3 pc de de aynı kaynağa koymak her seferinde çok zaman kaybettiriyor..


Bu arada problemle ilgili konu açmadan en az 2 saat önceden beri uğraşıyordum.Pc leri tekrar birbirine tanıttım , programları plugin leri tekrar kurdum , dosyaları düzenledim , hdri ların olduğu klasörü aynı kaynaklara koydum (bi kere c ye bi kere c program files a attım), hdri ı değiştirdim vss vss hiçbi çözüm bulamadım....Taaki ; render edeceğim hdri ı direkt c ye atana kadar :D

Diğer dosyaların kaynakları da birebir aynı olmasına ramen , sadece render da kullanacağım hdrı dosyasını direkt c ye atınca çalışıyor nasıl oluyosa.
Max çok ilginç , kafası karışık bi program , bu gün bi kez daha anlamış , teyid etmiş oldum...:D


www.dizayn-studyo.com
2011-12-26 20:44:15
  • Offline
  • Erkek
Ya ben Mental Ray
ulasdenizulaş deniz

Ya ben Mental Ray kullandığımdan hemen menü içinde ama Vrayde bu iş nasıl yapılıyor bilmiyorum. Mental Rayde Render Setup Meüsündeki Processing tabda.


2011-12-26 21:57:02
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!