3ds Max : Nerede bu 3ds max işleri.

Peki, aldığınız maaşa göre
Paranistserkan toydemirAvatar

Peki, aldığınız maaşa göre değerlendirisiniz. Ben bir örnek vericem. Bir tanıdıgım la alakalı...

İş görüşmesine gidiliyor. Fİrma sahibi diyorki fiyata gelince, ben sana sene de şu kadar iş tahsis edersem, senin ssk,yemek ve yolunu ödeme gibi ekstra hesap çıkmaz diyor. Zaten 3 iş versem sen yıllık maaşını 3 işten almış oluyorsun, seninle free olarak çalışalım..

2. si İş azlığı diye bir şey yok, Türkiye inşaat sektöründe en verimli 14 yılını gecirdi. Ve hala büyümeye devam ediyor. Bu yüzden iş azlığı yok, 3ds max kullanan kişilerin tercih edilme oranı arttıkça, kullanıcı sayısı da ona göre arttı. İstek ve talebi karşılamak gerekir. YOksa o piyasa patlardı. Bu yüzden nerde çokluk orada bokluk diye devam edelim.

Türkiye`de 150 bin civarı,inşaat şirketi var, inşaat şirketini bağlı iş yapmayan müteahhitler var mimarlık ve iç mimarlık firmaları var. mobilya, mutfak ve banyo firmaları var.

Peki , 3ds max kullanıcı sayısı nedir TÜrkiye `de 150`binden fazla firmayı karşılaması gereken bir sayı var demek ki. Bu yüzden iş sıklığı azaldı. Ama 3ds max kullanıcıları arasında bildigim ve bildiginiz kişilerin işleri bu şikayet derecesinde olduğuna inanmıyorum.


Dİğer bir olay ise, Reklam şirketi her yıl ihaleye girerken anlaşmaya göre,, 2-3-4.. trilyon olarak belirlenen miktarları nakit ödüyorlar. geciktirmeden. Her yıl da 10 yıldır onlara veriliyor.

GÖrselleştirme işi para kazandıracak bitmeyecek, ama insanlar kaliteyi gördükçe kalitesiz işlere yönelmeyecek, (sözüm meclisten dışarı) seçicilik arttı, kısacası. Tabii bu her firma için geçerli degil,

Yada bunun tam tersi, firmalar kalite ve kalitesizlige degil, müşteriye sunacak elinde bir done olsun cüzzi rakamlarla halledip iş bitirenler de var. Belki de verilen yüksek rakamlardan dolayı tercih düşük fiyat verenlere yöneldi.. Tabii bu zihniyet te olan firma ile iş yapmak istenmez. Parmagında oynatacak koz ararlar.

Ama şunu sakın unutmayın. Bir çok kişi bana karşı çıkmaktadır... Ama ben bunu savunuyorum..

2d ve 3d programları hala bir meslek grubu olmadı olmamıştır. Sadece bir araç tır. Hala kurs lardan öteye gidememiştir. Sertifka lar bunlara aldanacak arkadaşlar var sa da aldanmayın.. Evet kursa gitmek isterseniz gidin. Eğitimi alın tavii verebilen yerde ama oradaj gelebilecek sertifika size 3000 4000 maaş verecek bir firma buldurmayacak. Arkadaşlar Diploma degil bu..


İnşaat müh. mimar, iç mimar, endüstriyel tasarımcısı bu meslek gruplarından mezun olan arkadaşlar
teknik resim dersi niye varki o zaman el çizimi niye var ki hala üniversitelerde. front-top-left-perspective olarak ezberledigimi görünüşler bu kadar mı sizce.. Bu yüzden autocad bir araçtır.. ve diger tüm programlar için geçerlidir. Bu dediklerim..


Ve farkındaysanız. 3ds max diye bir ders ben daha duymadım. Teknik resim dersinde acad ve archicad tabanlı öğretiliyor. Her yerde aynı olmayabilir. MAkina da solidworks gibi.. Bu yüzden 3ds max`i meslek grubu olarak alırsanız hata yaparsınız.

Ancak ne zaman 3ds max bir iş olur bunula ilgili kendin bir yer açarsan olur.


Siyasi bir durum da konu içinde pek algılayamadım girmicem o yüzden TEzer kusura bakma: d




2014-11-05 14:46:41 Edit:2014-11-05 14:56:55
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!