3ds Max : Modelleme sorunu acil

aslanmulayim; Siteye yeni
3ddesigner3d designer

aslanmulayim;

Siteye yeni üye olmuşsun, ancak arkadaşlar şaşkınlıkla cevap vermeye çalışmışlar dediğin kişilerin bizzat yakın dostuğun olduğun belli, çünkü kayırmandan belli baksana bir tek benim cümleleri copy paste yapmışsın.Diğerlerini ise sadece şaşkınlık yorumu olarak değerlendirmişsin.Benim yorumumu aşağılayan abi adama bak yaaa şeklinde konuşanların yorumlarını kopyalamadan direk benim yorumları alman senin zaten niyetini, amacını, ve kimi tanıyıp tanımadığını ortaya koyuyor. O yüzden boş yere yorum yazma.

Ayrıca bazı arkadaşlar özelden yazsaymışsınız gibi cümleler kurmuş.Yada chat olsaydı şeklinde. Türkiye bu yüzden gelişmiyor sizin yüzünüzden. İnsanların tartışmalarını galyana getirip hiç bir katkıda bulunmadan sadece konudan uzak yorum yapmak sizi bizi Türkiyeyi geriletir.Gel sende 2 - 3 kelam et, ancak o bilgi deneyimini beklemek yanlış olur. Çünkü tamda sergilediğiniz yaklaşım sizi ortaya koyuyor zaten.

Biz burada senin ensen kalın benim ensem kalın, tartışması yapmadık, sizin gibi olayı aşmış arkadaşların belki şine yaramaz ancak , daha modelleme nedir bilmeyen insanlara tartışmayla ışık tuttuk. Belki başka bir şey anladılar belki doğru şey anladılar. Ancak bir hizmetde bulunduk. Bir gün profesyonel ortamlarda olursanız bu tür tartışmaların herkesi herşeyi ilerlettiğini görürdünüz , kızıştırmak yada direk konuyu reddetmek yerine..

Size kalırsa burada sadece şunları konuşulcak; Crack varmı, Gs Fb yi yenmiiş ne düşünüyorsunuz. Ya da 3dsmax mi maya mı. Allah aşkına bu soruların soruldugu sorulara cevap olarak bence maya bence max yada farketmez diyorsunuz yorum yapıyorsunuz, sonra Foruma nasıl katkımız olur, işte yarışmamı yapsak, neden forumda bu insanlar oluyor diyorsanız. Sen önce diğer üstad hocaların gibi sadece sus ve izle , tartışma dediğin küfürle olur. Küfür edersin, duymak istemezsin sonra rahatsız olursun. Ama senin amaç belli, burada hiç birşey konuşulmasın. Susalım izleyip duralım. İstek bu. E ozamanda neden biz iyi değiliz ! Neden ilerlemiyor bu sektör Vs. Senin gereksiz çenen yüzünden ilerlemiyor.Git bak yabancı forumlara, ne tartışmalar oluyor, neleri konuşuyorlar, uzun uzun fikirlerini yazıyorlar, Allah aşkına buraya chat özel diyenler hangi fikrini belirtti ? Hangi tartışmaya katıldı ? Amaç sadece ego başka bir şey değil. Burada kaç kişi okumuş yorum yapmış sonra konu cıvıttı diyorlar, yada başka gereksiz yorumlar. Bırak herkes yazsın kardeşim nedir bu egomanya ? Bırak konunun seyri değişsin ? Sen zaten katılmıyorsun ki birde katılmadığın konuya neden gereksizce bu ne ya gibi şeyler yazıyorsun. Başka konuya gir istediğini yaz sarmadıysa , ama neden bu moderatör havası ? Allah aşkına işi olmayan çeksin gitsin, burda işi olan istediği kadar yazı yazsın. Alan memnun satan memnun.

melkor_;

Onun ortasının delik olduğu belli öyle olmasaydı üst görünüşten çıkıntı görürdük.bazı arkadaşlar yine bilmediği konuda çizim filan koymuşta :)
Yan görünüş çizmek için sadece bir karede yeterli olur , o yüzden soruda yanlış buldum yine malesef kesin bir doğrusu olmayacak bir soru ve o yüzden tek bir doğrusu olmayacak bir sorudur bu. Delik olsa kesik çizgi konurdu gerçi ancak bazen koymadan sordukları için soru yanlış yada cevap içi boş kare bu kadar basit.
Not: codie ye katılıyorum


2013-03-01 17:57:15 Edit:2013-03-01 18:19:44
  • Offline
  • Erkek
delik olsa görünmez çizgiler
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

delik olsa görünmez çizgiler olurdu genç arkadaşım aha teknik resimi ne kadar bildiğini kendin ortaya koydun üstüne laf söyledim ama idare ediver. dikkat edersen teknik resim kuralları göz ardı edilmeyecektir demişim. kedi7 doğru bir yaklaşımda bulundu. ben kaçar.
not: 23 yıldır imalat için teknik resimler hazırlarım.


MODO, rhino
2013-03-01 17:59:59 Edit:2013-03-01 18:01:29
  • Offline
  • Erkek
``Delik olsa kesik çizgi
3ddesigner3d designer

``Delik olsa kesik çizgi konurdu gerçi ancak bazen koymadan sordukları için``

bu cümleyi yukarda ben yazım iyi okursan. İstirham ederim..Benim dediğim şeyi söyleyip dememişim gibi söyleyip sıkıştırmaya çalışman çok tuhafıma gitti..


2013-03-01 18:03:06
  • Offline
  • Erkek
kedi7 ;
3ddesigner3d designer

kedi7 ;

ortası tümsek yerine çukur da olabilir ama onu yan görünüş belirler artık.

böyle bir yorumda bulunmuş.Siz o teknik resime yapılan bu yorum ve o çizime karşılık 23 yıldır imalat için teknik resimler hazırlayıp haklı diyorsanız, bence imalata gönderilen çizimler size haber verilmeden revize edildiği anlamına gelir.


2013-03-01 18:07:57
  • Offline
  • Erkek
eddesigner merakımı bağışla ama
fy3dtasarimYunus DAYFUNAvatar

3ddesigner merakımı bağışla ama meraktan soruyorum hangi bölümü okudun birde ne iş yapıyorsun bunuda yanlış anlama sırf merakımdan soruyorum cevap vermek istemez isen cevap vermeyebilirsin


www.yunusdayfun.com
2013-03-01 18:43:08 Edit:2013-03-01 18:44:26
  • Offline
  • Erkek
fy3dtasarim; Adana Animatör :)
3ddesigner3d designer

fy3dtasarim; Adana Animatör :) Ama şu otellerde olan animasyon değil :D

aslanmulayim; Kardeş ozaman bana neden gıcık oldun, gereksiz çıkışma sakin ol, bak ben herşeyi biliyorum demedim ne demişim bende bilmediğim yerde susup foruma soru soruyorum ama bildiğim yerde konuşuyorum demişim yani herşeyi çok iyi biliyorum olayı yok. Kendi alanımda profesyonelim her alanda kendimi geliştiriyorum eksilerimi gidermeye çalışıyorum hepsi o .Kendini bilmek, neler yapabileceğini bilmek, ukalalık veya burnu havada olmak değildir, başarının anahtarı ve ilk olması gereken özelliktir bence. Herkese kolay gelsin.


2013-03-01 18:49:40 Edit:2013-03-01 18:50:52
  • Offline
  • Erkek
animatörlük sanırım meşgul olduğun
fy3dtasarimYunus DAYFUNAvatar

animatörlük sanırım meşgul olduğun iş kolu :) teknik resim dersini hangi bölümde aldın onu merak etmiştim neyse herkese kolay gelsin


www.yunusdayfun.com
2013-03-01 18:56:31
  • Offline
  • Erkek
3ddesigner (Bir gün
yorgun_gozlerUğur İnce

3ddesigner (Bir gün profesyonel ortamlarda) bulunursanız demişsinde sitede ben hç bir profosyonel çalışmanı göremıyorum


www.ugurince.com ugurince.deviantart.com
2013-03-01 23:03:41
  • Offline
  • Erkek
yorgun_gozler, Bende senin
3ddesigner3d designer

yorgun_gozler,

Bende sizin göremiyorum, ancak ben size bunu söylüyor muyum ? Ya da konuyla bir ilgisi var mı ?..Kolay gelsin Uğur bey, İmport f9 da size başarılar !..


2013-03-01 23:22:16 Edit:2013-03-01 23:22:33
  • Offline
  • Erkek
ugurince.deviantart.com iyi incele
yorgun_gozlerUğur İnce

ugurince.deviantart.com iyi incele


www.ugurince.com ugurince.deviantart.com
2013-03-01 23:26:32
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!