3ds Max : Mimari proje Dış mekan modelleme hakkında

Mimari proje Dış mekan modelleme hakkında
AnesteticBilal Avatar

Merhaba arkadaslar elimde bazı egitim cd leri var benşm şuanlık tek öğrenmek istediğim dış mimari bunun için ;
autocadden kat planlarını max e aktarıp wall ile duvar yapıp sonrasında windows ve door ekleniyor daha sonra windows ve door un her bir kısmına ayrı ayrı mataryel atanıyor bu biraz zahmetli geliyor

diğer kısımda ise mimari projedeki görünüşler üzerinde çalışılıyor görünüşleri birleştirip bu şekilde modelleme yapılıyor ama elimdeki eğitimm cd sinde tek katlı bir villa modelleniyor bunun bir apartman oldugunu dusunursek zorlanırmıyız?

bana 1. anlattıgım yontem daha kolay gelıyor kat planları uzerınde calısmak ancak burda da zorlayan kısım windows sove ve door lar oluyor bunlardan elımde hazır modeller var ben wall ile duvar çizip elimdeki hazır windows modellerini bu duvarlara nasıl uygulayabılırım mimari projedeki ölçüleriyle ilgili?


www.mimarimodelleme.org
2013-01-26 10:57:08 Edit:2013-01-26 11:29:01
  • Offline
  • Erkek
baya uzun oldu özelden
jetonBarış ARASAvatar

baya uzun oldu özelden yazdım sana.


www.facebook.com/3dbdizayn www.dbdizayn.net
2013-01-26 12:08:25
  • Offline
  • Erkek
Özelden yazmak yerine buradan
ALTaMaRaÜmit KorkmazAvatar

Özelden yazmak yerine buradan paylaşman daha iyi olurdu :)


2013-01-26 12:29:39
  • Offline
  • Erkek
peki ozaman buradanda yazıyorum
jetonBarış ARASAvatar

peki ozaman buradanda yazıyorum bildiğim kadarını :)
Autocad dosyasını max`e import layıp birdaha wall ile çizmenin hiç bir gereği yok tamamen zaman kaybı olur senin için.autocadde projeyi aç aks yazı vs sil sana sadece duvarlar kalsın birde pencere kapılar.yada sana nasıl kolay geliyorsa öylesi.max e attığında f3 e bas duvarı seç ve extrude yap.duvar yükseklikleri 2,80 3,00m dir genellikle.300cm yap extrude u.duvarların 3-5 saniye içinde hazır olmuş olucak.daha sonra pencerelerdede mesela önce aynı olanları belirle.çif açılır penceremi çok sürgülüler mi mesela sürgülü üç beş yerde varsa önce bir yere hazırla orada materyalini falan at daha sonra da diğer yerlere kopyala.baktınki büyük yada küçük oluyor diğer yerlere uymuyor poly e çevir vertexleriyle oynayarak yap.kaba taslak anllattım tabi detaylandıracaksın mesela duvarlara düşük değerlerde noise uygulayıp daha gerçekçi bir görüntü elde edersin vs vs gibi.o eğitim setindeki gibi kesit görünüşten modelleme işi binalarda pek işe yaramaz daha uzun sürer bence.tabi bana göre bu dediklerim herkesin farklı bi tekniği var bu işte.


www.facebook.com/3dbdizayn www.dbdizayn.net
2013-01-26 12:37:03
  • Offline
  • Erkek
tesekkur ederim mesajınız için
AnesteticBilal Avatar

tesekkur ederim mesajınız için aslına bakılırsa duvar yapıp max içerisindeki windows ve door ları kullanarak modeli biraz biraz olusturabılıyor ama daha sonrasında bu windows a mataryel atma kısmında bıraz sıkıntım var camlarına ayrı kenarlarına ayrı sovelere ayrı vs en basıt sekılde nasıl cozerım bunu arastırıyorum.
elimdeki evermotion archmodel arsivi var bu arsıv içindeki windowsları duvarda nasıl kullanabılırım? duvarda boolen ile pencere boslugu olusturmam gerekiyor mu ya da farklı bir yöntem varmıdır?


www.mimarimodelleme.org
2013-01-26 12:58:03
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!