3ds Max : Maxscript Döngü sorunu 2. seri ...

Sayın Ulaş söylemiş olduğun
MKaya

Sayın Ulaş söylemiş olduğun yol işimi görmüyor. Erkan Çalışkan`ın söylemiş olduğu yol mantıklı bir yol. Zaten kendisi de Türkiye`nin önde gelen scripterlarından. Şimdi Erkan Çalışkan`ın demiş olduğu yolu denemeye çalışıyorum.


2012-03-02 18:45:13 Edit:2012-03-02 18:46:28
  • Offline
Elbette Erkan`ın ustalığını biliyoruz.
ulasdenizulaş deniz

Elbette Erkan`ın ustalığını biliyoruz. Ben zaten script işini bilmiyorum. Sadece o mantıkla yapılacak bir programlama işini görür mü diye sordum. Örneğin bir yüzeye rastgele bir düzenle serpiştirme yapılmasını isteyelim. ( su damlacıkları mesela) bu durumda benim söylediğim mantık işimizi görür, ve hatta kestirme bir yol olur fakat sizin koşullarınızda illa dediğiniz şeyi yapacaksanız, bu mantık iş görmez. Erkan Sadece script değil mental Ray ve pekçok diğer konuda da en iyilerindendir.


2012-03-02 21:22:25
  • Offline
  • Erkek
Bu arada Aklıma geldi,
ulasdenizulaş deniz

Bu arada Aklıma geldi, paylaşayım. Maxscript içinde Bolean işlemi temel bir kavram olup, programlama işlemilerinin neredeyse temelini oluştururu. Max içindeki bolean fonksiyonundan bağımsız ve ondan çok farklı biçimlerde bolean işlemleri yapılabilir. Maxscript ile 2 objenin birleşimini, kesişimini ya da farkını bolean-Probolean komutu kullanmadan da yapılabilir. bu konuda çıkmaza girerseniz, Bolean-probolean fonksiyonlarından bağımsız bir yol denenebilir.


2012-03-02 21:44:48
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!