3ds Max : Max proje dosyası oluşturma

Max proje dosyası oluşturma
Seyhan_EFENDILERSeyhan EFENDİLERAvatar

Merhaba, şimdiyekadar 3d Max`ta yaptığım modelleri hep dağınık dağınık kaydediyordum ve modeller epeyce karışıyordu farklı isimlere sahip olsalarda. Bundan sonra yaptığım işleri sahneye göre projelendirip modelleri ve kaplamaları kolay bulabileceğim şekilde organize etmek istiyorum.

Max içerisinde "Manage-Set Project Folder" dan kolaylıkla proje dosyası oluşturulabiliyor. Benim merak ettiğim proje dosyası içerisindeki dosyalara hangi bilgileri kayıt edileceği. Örneğin Export adındaki dosyaya farklı biçimlerdeki modelleri yada sahneleri kayıt edildiğini anlayabiliyorum aynı şekilde İmport dosyasının içinde de çalıştığımız sahne içerisinde farklı biçimlerdeki modellerin kayıt edildiğini biliyorum. ( Biçim derken object, FBX gibi modellerin datalarının biçim ). Dosyaların adından da anlaşılıyor hangi bilgilerin kayıt edildiği ama bir modelin UVW sini kayıt ederken program otomatik olarak scane dosyasına yönlendiriyor beni. Scane ile UVW mapin ilişkisi belli sahne içerisinde olması nedeniyle aynı dosyanın içinde olması normal dir sanırım.

3d Max ile profesyonel olarak çalışan arkadaşlara sorum " Siz sahnelerinzi nasıl kayıt ediyorsunuz ?". Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.


http://deman3d.blogspot.com/
2011-10-05 22:27:28
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!