3ds Max : Kağıt yapımında sorunum var ve bir sorum daha var

Kağıt yapımında sorunum var ve bir sorum daha var
zoeloserAhmet CelikezerAvatar

Öncelikle başlık biraz uzun oldu ve Türkçe biraz devrik oldu bunun için özür dilerim.

Şimdi arkadaşlar sorunum tam olarak şu ; Ben bir animasyonun sonunda .png uzantısında bir kağıt kaplaması hazırladım .Kağıdın bazı yerleri (delikler,yırtıklar) transperant bu kaplamayı bir plane e atadığımda transperant olan yerler boşluk gözüküyor yani olması gerektiği gibi ancak render aldığımda o transperant yerler plane in renginde görünüyor.Ben bu şekilde bir kağını nasıl yapabilirim.Ve animasyonun sonunda bu kağıt havadan yere düşecek bu düşme animasyonunu nasıl yapabilirim ?

edit:Arkadaşlar benim şimdi yatmam gerekiyor . Yardım edeceklere şimdiden teşekkür ederim.Yarın önerilerinizi deniyeceğim.


"Dünyanın en yüce tahtına da çıksan oturacağın yer yine k*çının üstüdür"
2012-02-13 23:58:38 Edit:2012-02-14 00:11:28
  • Offline
  • Erkek
Render ederken kayıt etme
reshadoHayrullah TavukçuAvatar

Render ederken kayıt etme seçeneği olarak tga uzantısını kullan.bir klasör aç kayıt yeri olarak orayı seç her bir kareyi tga uzantısıyla kaydeder program.sonra after effect gibi bir composit programı bul onun içine tga dosyalarını al problem kalmaz işleme orda devam et yani final renderi after effecte al.düşmesi içinde dynamic animasyon tekniklerini kullanmalısın.yani kagit olarak kapladığın obje rigid body olmalı ve belirli bir ağılığı olmalı ortamda bir yer çekimi olmalı bir rüzgar olmalı ve zeminle bir etkileşim olmalı collision. ama bu şekilde tam istediğin gibi bir sonuç elde edebilirmisin bilemicem kağıdın süzülerek düşmesi gibi.eğer işin sadece kağıdın düşmesi ise manuel yani elle animasyon ver daha kolay olur...


http://www.youtube.com/user/HayrullahTavukcu
2012-02-14 10:35:19
  • Offline
  • Erkek
Tamam tavsiyen için teşekkür
zoeloserAhmet CelikezerAvatar

Tamam tavsiyen için teşekkür ederim.


"Dünyanın en yüce tahtına da çıksan oturacağın yer yine k*çının üstüdür"
2012-02-14 20:51:32
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!