3ds Max : İstanbulda en iyi 3D sMax Kursu Hangisi

yusuf bey ben mi
melkor_Erkan YILDIRIMAvatar

yusuf bey ben mi başlığı yanlış alıyorum sizin yazdıklarınızla ne alakası var? arkadaş grafiker olduğunu max öğrenmek istediğini söylemiş, hangi kursu tercih ediyim demiş. max ile sadece mimari vaya araba mi yapılıyor?

adam solidworks öğrenmek istiyorum derse cisimlerin dayanımı ,dinamik , statik, hidrolik panomatik, kalıp teknolojisi, malzeme bilgisi v.s. v.s. ve de teknik resim öğrenmeden bu iş yapılmaz git makina mühendisinden öğren mi demek lazım?


MODO, rhino
2011-10-06 13:24:28 Edit:2011-10-06 15:51:07
  • Offline
  • Erkek
Erkan bey yazdıklarınıza katılıyorum
RafiqMurat PakdemirAvatar

Erkan bey yazdıklarınıza katılıyorum öyle ki, 3Ds Max`ın sadece mimarlar için değil grafik tasarım, modelleme kısacası görsellikle ilgilenen ve bu yolda bir adım atmak isteyenler için olduğunu düşünüyorum.
Kendi adıma konuşursam zaten ben kursa başlayacağım ve 4 ay sonra herşeyi yapıcam mı ?
tabii ki, hayır ama bugün bir yerden başlamam gerek ki, 3 yıl sonra istediğim çizimleri uygulama becerisine sahip olum.

Şu anda sektörümde bu programa ihtiyaç çok ama çok az fakat gelecek kesinlikle 3D sektörüne yönelik. Buna bakarak evet bugün başlamam gerek kararına geldim. 3Ds Max bilen bir grafikerin, grafikere hiç bir zararı olmaz aksine kendi değerini bir kat daha yükseltir ve diğerlerinden seçilir.
Böylece tasarımlarında hayal ettiği obje,çizim vs..uygular. Bu yazdıklarımdanda daha önemli olanı ise benim bu programı öğrenmek isteğimdir. Bana gelir olarak hiçbir faydası olmasa bile ya`ni kesinlikle büyük ölçüde 3D smax benim için bir hobi ve beğendiğim bir pgogram.


2011-10-06 20:02:54 Edit:2011-10-06 20:09:58
  • Offline
  • Erkek
Ergin bey olumlu yaklaşımınız
naturel1

Ergin bey olumlu yaklaşımınız için teşekkürler. Mimari proje 2d çizimleri (plan, kesit ve görünüşler...) tabiki Autocad de çiziliyor(revit vb programlar da olabilir). Benim bahsettiğim konu 2d mimari çizimlerin 3ds max de görselleştirilmesi...

Diğer yorum yapan arkadaşlara cevap vermeyeceğim. Sanırım yazdıklarımı dikkatli okumadılar.

Saygılarımla...


2011-10-06 23:44:56
  • Offline
Biladım eğitim merkezi
TASARIMXXXmert tan

Arkadaşlar selam ben biladım eğitim merkezinden eğitim aldım fırat hoca var gerçekten çok iyi modelleme ve vray olarak çok iyi seviyeye gelebilirsiniz benim kurstan sonra yaptığım çalışmalarım tr3d de var bakabilirisin tabiki kurstan sonra da biraz sizin çalışmanız lazım 72 saatte. İç mekan dış mekan fuar standı tasarımı koltuk tasarımı masa tasarımı ne varsa tasarladık kapladık ışıklandırdık yani uygulamalı eğitim tavsiye ederim BİLADIM EĞİTİM MERKEZİ beşiktaştadır


Saygılarımla


tasarım
2014-05-01 20:09:21
  • Offline
  • Erkek
Arkadaşlar herkes birşeyi atlıyor.
3ddesigner3d designer

Arkadaşlar herkes birşeyi atlıyor.

Önemli bilgi ve para kazanmanıza neden olacak yetiler, hiç bir zaman ortada değildir ve para karşılığında dağıtılıyor olamaz...

Gizli ilim ve bilimler, güçlü ve başarıya ulaştıran şeyler olmasaydı nadir bulunan şeyler olmazdı.

Başka bir deyişle bir konu veya uzmanlık toplu para karşığılında verilmeye hazır ortada herkesin elinde duruyorsa o gerçek bilgi ve uzmanlık değildir keza o gerçek bilgi olsaydı onu az bir bedele satmak yerine çok çok fazla bir değer için kendileri kullanırlardı.

RonenBekerman,MarekDenko, vb ustalar bu üstün bilgileri kurslarda öğrenmediler.Ve bu bilgileri kimseye vermiyorlar.Making of adı altında eksik eksik anlatarak ve püf noktaları vermeden, sadece bir kaç resimle şov amaçlı ve reklam amaçlı ders ve yardım yaptıklarını iddaa ediyorlar.Ancak o tutoriallerin sonucunda cıkan çalışmalara baktıgımızda hiçte o çalışmalara benzemiyor bizim yaptıklarımız..Neden?O sitelerdeki making of başlığında fotoğraf gibi çalışmaya bakıyorum ama anlatıkkları hiçte o çalışmayı çıkaracak şeyler değil.Sanki hep tekrar hep tekrar.. Çünkü bu kişiler bazı bilgilerin ucuza verilmesinin kendi uzmanlıklarını ve farklı olmalarını sonlandıracağını bilmektedirler.Kim kendi kendinin sonunu hazırlar? Herkes yardım adı altında tutorial hazırlıyor. Asıl amaç reklammı ? isim yapıp öğrenci toplayıp paralarını almak mı ? Yoksa amaç saf iyilikmi?

Burda asıl sorulması gerek soru şu, kim yıllarca öğrendiği püf noktaları ve tüm tecrübelerini sadece saf iyilik adı altında sunar ? Her halde bir deli !

``Ben çok acı çektim sen çekme diye sana öğretiyorum..``
yada
``bize öğreten olmadı benim kıymetimi bil``

diyerek yardım edenleri cok gördüm.Peki ne için? Sana yardım eden olmadıgı için sen zaten bu kadar iyisin ve herkes sana soru soruyor. Peki sen neden bu kadar ucuza veriyorsun herşeyi.Öğrettiklerinin ona gerçekten yararı olacak mı ? Yoksa sadece kolayca ulastıgı bilgileri burusturup bir çöpe atıp. Sonra da ``ya ben 2-3 aydır max acmadım da unuttum şu nasıl oluyordu mu ``diyecek..

Son olarak.Derler ya balık verme balık tutmayı öğret.Hayır balık tutmayı da öğretme çünkü kimse bunu haketmiyor. Gerçekten hakedenler zaten günlerce aylarca ve yıllarca o oltayı arıyor, ve bu çabası sonunda ilahi güç ona o oltayı ve ilimi veriyor .

Saygılar...


2014-05-02 09:52:10 Edit:2014-05-02 10:26:24
  • Offline
  • Erkek
3D Max Kursu
mahmut06mahmut mut

Ankara`da çok araştırdım 3D Max kursu arkadaşlar ve hala araştırıyorum sizce en iyi öğrenebileceğim kurs hangisidir bana önerebileceğiniz bir yer var mı?


2014-08-13 18:32:34
  • Offline
  • Erkek
Her kurs aynı değil
hakansoydamHakan Soydam

Her kurs aynı değil ama. Bende 2 yerde kursa gittim birincide memnun kalmamıştım. Hocalar bizle pek ilgilenmiyordu bile. Boşuna para vermiştim. Sonra arkadaşım bana Weeb Akademiyi önerdi. gittim dersine misafir olarak girdim gördüm gayet iyi bir yer diyip eğitime bende katıldım. Gayet ilgili güvenilir ve sıcak kanlılar. sizede tavsiye ederim ilk baştan paranız benim gibi boşuna gitmesin :) buyrun buda linki http://kadikoy.weebakademi.com/


2014-10-02 11:56:39 Edit:2014-10-02 11:57:50
  • Offline
  • Erkek
kursları boşverin
Mmertt

arkadaşlar kursları boşverin theakademi sitesini araştırın usta eğitmen bülent kalkan tarafından hazırlanmış çokta uygun fiyata eğitim setleri var eğitim setlerini alan kişilerin yorumlarını okursanız tereddütsüz alırsınız zaten setleri birde youtubede bülent kalkanın eğitimlerini tanıtım amaçlı 20 adet max videosu var bülent kalkan 3ds max tanıtım dersleri diye geçiyor


2014-10-04 14:40:19 Edit:2014-10-04 14:40:52
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!