3ds Max : İşlemci sıcaklığı

96 derece ciddi bir
harunsatHarun SatılmışAvatar

96 derece ciddi bir sıcaklık, iyi dayanmış maşallah iki sene...


Bize, analardan oğullardan dilekler yeter, yazın sarı kışın beyaz çiçekler yeter...
2014-06-15 22:20:25
  • Offline
  • Erkek
Ben de 4770k kullanıyorum.
ArkondeRAlper SözenAvatar

Ben de 4770k kullanıyorum. Sıcaklıklar aşağı yukarı benzer değerlerde. Soğutucum Zalman cnps 11x Performa. Ses/Fiyat/Performans üçlemesinde Noctua NH D 14 çok tavsiye edilen bir modeldi. Zalman CNPS 12X de öyle. Değiştirmeyi düşünüyorum. Tavsiye verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2014-06-16 15:07:00
  • Offline
  • Erkek
evet intel işlemciler ısınıyor
OnTEC2Onur UNLUAvatar

evet intel işlemciler ısınıyor ancak sadece cpu cooler ile soğutma yeterince performans vermiyor açıkçası.

Bunları çoğu kişi biliyor diye tahmin ediyorum ama bilmeyen arkadaşlar için paylaşmak istedim. Kasanın konumu veya kasanın iç hava akışı işlemci ısısında 10 dereceye kadar fark oluşturabiliyor.

soğutma işlemi su veya hava soğutmada ısının kasanın dışına atılması ile sağlanmkata, su soğutma ile hava soğutmalı sistemler arasınaki fark su soğutmanın arka bölümdeki radyatör tarafından ısının dışarı atılmasını hava soğutmalı sistemlerde ise ısnın kasa içinde kalması ve kasada bulunan egzoslar vasıtası ile dışarı atılması ile olmakta.

su soğtumalı bir sistemde kasanız dar bir yerdeyse veya arkası duvara veya masanın kapalı kısmına yakın yerlerde duruyor ise dışarı atılan hava kasa çevresinden etılamadığı için soğutma verimi düşmekte, su soğtumalı bir sisteminiz varsa radyatörün egzozundan çıkan havanın ortamdan uzaklaşması için en ideal yöntem kasanın oldukça geniş bir alanda çalışıyor olmasıdır.

Hava soğtumalı sistemlerde ise durum biraz daha karmaşık kasanın kendi tasarımının atılan vaha ve içeriye alınan havanın orantısının iyi olması özellikle ksanın üst kısımlarında ekstra egsoz fanlarının bulunması gerekiyor, kasanızda 10 tane fan var ise hepsi dışarıya üflüyor ancak yeterince hava kasanın içine girmiyor ise kasanız yine ısınır. Bu nedenle alttan 1 fanın içeri yönlü üstteki fanların ise dışarı yönli ayarlanması soğutma performansında önemli fark yaratıyor (bende 4 derece fark etti).
tabi kasanın konumu yine aynen su soğutmada olduğu gibi önemli sıcak hava kasanın çevresinden atılamıyor ise içeriye sıcak hava yerine daha önceden ısıtılmış hava gireceğinden kasa içindeki hava yavaş yavaş daha yüksek ısılara çıkacaktır...

Uzun lafın kısası pahalı bir soğutucudan daha pahalı bir soğtucuya geçtiğinizde bir kaç derecelik kazanç elde edebilecekken doğru havalandırma ile para harcamadan çok daha serin bir bilgisayar kullanabilirsiniz...


İnsanların ön yargılarını kırmak atomu parçalamaktan daha zordur. ontec.blogspot.com
2014-06-16 16:53:37 Edit:2014-06-16 16:54:43
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!