3ds Max : fiyat çalışması

..
soneday7Soner ÇakırAvatar

İmkansız kabl etmezler 10bini falan, 5 bine anca kurtarır belkide red edecekler. Daha önce başıma geldi,

7 konutlu bir projeye herşey dahil, çok aşırı sıkışk olduğumdan ,ev kriami ödeyemediğimden 1000tl dedim hemen kabl etsinler diye, adam daha düşemezmiyiz dedi malesef dediğimde..yüzüme kapatmıştı teli.

Ben olsam 4500 derdim, 4000e kadar pazarlık payı verirdim. Revizeler içinde duruma göre ek ücret talep ederdim

Türkiye`desiniz hatırlatırım.


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-07-11 10:00:11 Edit:2012-07-11 10:06:47
  • Offline
  • Erkek
Soner bey evet malesef
3ddesigner3d designer

Soner bey evet malesef sizlerde Türkiye desiniz ki Türkiye bu hale geldi. Bu Türkiye nin suçu değil sizin suçunuz. 1000 tl ye kabul etmeyen var diye fiyat düşmek yada kira ödeyemiyorum diye fahiş fiyatlara çizim yapanlar olmasa bu işleri 15 bine baba gibi yaptırmak zorundalar. Sen ben yapmassak ucuza kime yaptırcaklar ? Sizler fiyatı düşürdüğünüz için profesyoneller Türkiyede adam kazıklıyor durumuna düşüyor. Araba satışı yapan bir galeride bir arabayı 50 bin tl alıp 100 bin tlye satanlara laf söylenmez. Çünkü onlar hakediyorlar. Çok zor iş yapıyorlar bizim gibi sabahtan akşama kadar pcye bakıp gözlerini kör edinceye kadar emek vermiyorlar. Klimada oturup farmvilla oynuyorlar onlar daha cok hakediyorlar yüksek paraları. Biz hatta para almayalım ya gerek yok. nasılsa hemen pcde çiziveriyoruz. Aradan çiziverelim ne sermayesi var nede bişeyi değilmi..Yazık diyorum sadece..


2012-07-11 13:39:20
  • Offline
  • Erkek
çizdiğiniz projelerin o insanlara
gasiyanDevrim ErdalAvatar

çizdiğiniz projelerin o insanlara getirilerini düşünün ve bu projeleri insanlara sizin çizimlerinizle anlatıyorlar.
o yüzden 2-3-5 bin liralar bu proje için çok komik olacaktır.burada 10 tane villadan bahsediyoruz,ki birde peyzaj yapacaksanız,farklı fiyat ve değerler çıkacaktır.görselde koyduğunuz bir ağacın ne kadara satıldığını ve kazandırdığını bilseniz.istediğiniz rakamların ne kadar komik olduğunu anlardınız.Ve bu işi yaparken kendinizdende birşeyler katacaksanız,bu tecrübe satışı ve danışmanlığa girer,ayrı bir ücretlendirme gerekir.


www.dvamimarlik.com
2012-07-11 13:58:36
  • Offline
  • Erkek
aynı tartışmalar tekrar başladı..
meto007metin karakayaAvatar

aynı tartışmalar tekrar başladı..

tartıştığımız olay bana göre birinin 5 milyar, birinin 10, birinin 20 milyar fiyat vermesi üzerine.

iyide bu işe yeni başlıyan birinin aldığı renderleri kendisi bile beğenmezken eline böyle bi iş alma şansı doğdu diye nasıl olurda ondan 15-20 milyar fiyat vermesini beklersiniz...!

o adama ya sen bu işlere hiç girme yada 15 den aşşağı fiyat vermemi diyceksiniz? adamın kalitesi belki anca 4-5 milyarlık iş çıkarcak kadardır..

ben burda bu işte gerçekten uzmanlaşmış insanların 15-20 milyar istemesine asla bişey diyemem sonuna kadar haklarıdır o para helali hoş olsun ama herkesin kendine kalitesi göre fiyat vermesi bana göre normal bişeydir

işi veren insan bilicek ucuz etin yahnisinin yaban olduğunu...


Gülersen Herkes Seninle Güler.. Ağlarsan, Tek Başına Ağlarsın...
2012-07-11 14:37:02
  • Offline
  • Erkek
..
soneday7Soner ÇakırAvatar

Benim seyivem bu işe 5 bin olur, daha kaliteli çalışan abilerimiz için 15bin uygundur diyim ozaman.
Seviyeme göre konuşaym


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-07-11 15:35:10
  • Offline
  • Erkek
O zaman müşteriye bu
POWERD3D

O zaman müşteriye bu benim seviyeme göre bir fiyattır diye belirtmek lazım. Yoksa adam gidip büyük bir projeyi 500 tl ye çizdirmek isteyecektir. Kaliteye göre fiyat değişiyor bu işte bunu herkes kabul ediyor. Fakat bunu müşteriye her zaman belirtmek gerek. Ben hep derim müşterilerime ben size bu işi daha düşük fiyata çizecek insanlar önerebilirim diye. İsteyenlere de vermişimdir iletişim bilgilerini. Ama fiyatları düşürmemek, her işe atlamamak, bu işin hakkını vermek en güzeli. Kolay gelsin.


2012-07-11 15:43:23
  • Offline
1 Villanın Satış Fiyatını
ETezerErgin TEZERAvatar

1 Villanın Satış Fiyatını Sor Müşterine... ;)


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2012-07-11 15:53:38
  • Offline
  • Erkek
birde o işin hakkında
gasiyanDevrim ErdalAvatar

birde o işin hakkında gelebilecek kişi vardır.10 tane villa peyzaj havuz,bunları araziye uydurma,yeni başlayan biri için fazla gibi geliyor bana


www.dvamimarlik.com
2012-07-11 15:55:06
  • Offline
  • Erkek
Halit hocam fiyat düşürme
meto007metin karakayaAvatar

Halit hocam fiyat düşürme ve her işe atlama konusunda sana katılıyorum

hayatında animasyon yapmamış bir insanın kalkıpta çok komik bir paraya iş alıp sonrada forumda kamerayı nasıl hareket ettirip animasyon yaparım diye soru sorması çok acınası bir durum...

Ergin hocam 10 villanın 9`zu maliyet kalan 1 tanesi kardır bence :)


Gülersen Herkes Seninle Güler.. Ağlarsan, Tek Başına Ağlarsın...
2012-07-11 16:18:12
  • Offline
  • Erkek
Ya arkadaşlar bir zamanlar
ertugrul_ardicErtugrul ARDIÇ

Ya arkadaşlar bir zamanlar esnaf vardı , az kira, ucuza ve ssk sız sabahtan akşama kadar çalıştırdığı eleman , olmayan AVM Ler hiper marketlerin boşluğun 1 e 2 kazanırlardı ...hiçbir tecrübe , finans kaygısı taşımadan o zaman bu işleri yaparlarken ,şimdi Esnaf kan ağlıyor da

Daha çok kira , stopaj , işçi giderleri , çok fazla alternatif , düşük kar marjları ,yüksek genel giderler vs şartlar altında iş kurmak zorunda olan şimdiki işletmeler çok mu şanslılar...

unutmayın arzın miktarını ve fiyatı tüketicinin davranışı belirler.Eskiden eş dost ilişkisine dayanan , esnaf tanıdığınsa düşük fiyata ve iyisinden alır kazıklanmazdın , tanımıyorsan kazıklanmaya açık müşteriydin...Esnaf dürüst , işten anlayan ,ehil ve bu işin aynısını bir başkası yapamaz teziyle kafa ütülerken ...ucuza köle gibi çalıştırdığı çıraklar şimdi dükkanların serisini açtılar.Şimdi ise esnaf ve zanaatkarın varlığını siyah beyaz fotoğraflarıyla duvarlarında asılı görüyoruz.

Uzun uzun (bana göre kısa) tüketici ve hizmet veren kişilerin arasında doğan ticaretin doğasını ve kanununu anlatmaya çalıştım.Biz ne kadar birbirimizi yersek yiyelim kazanan yine müşteri olur.İster kaliteliyi pahalıya yaptırır kazanır ,isterse kalitesizini ucuza yaptırır yine kazanır.Hiç bir müşteri çalışmasına bakmadan bizlere gelmiyor. O kalitesini yeterli gördüğünden fazlasını vermez.Kaliteliyi arayanda ben en iyilerdenim diyenleri bulur, çek koçanlarını bayılır , o kadar!!

Ayrıca piyasada açıkçası ticaret odasına göre yok hükmündeyiz.

Ustalık isteyen herhangi bir kriter yok
Vergi yok (çoğumuz için)
yasal kayıt yok (vergi levhası , sgk vs.)
faaliyet alanı net değil

tüketici bize karşı hakkını savunacak olsa neye göre savunacak
kısacası ortada bir ticari taksi var birde korsan taksiciler , korsanı nasıl çıkaracaksınız aradan.Taksimetre de yok ki milleti buna bağlamaya zorlayalım.


2012-07-11 16:27:45 Edit:2012-07-11 16:28:32
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!