3ds Max : Firmaların tasarımcılara yaklaşımı, çalışma şartlarımız ve tasarımcı maaşları

sorunun ana kaynağını aslında
firketeyılmaz bağıran

sorunun ana kaynağını aslında tüketim çılgınlığı oluşturuyor. Üretici ucuza mal etmeye çalışıyor. Tüketici ucuza almaya çalışıyor. Ticaret erbabı kazanmaya veya ayakta kalmaya çalışıyor. Tamamda önce kendimize soralım. İhtiyaç olarak gördüğüm şeylerin ne kadarı gerçekten ihtiyaç. Koltuk takımları 5 yılda bir değiştirmek ihtiyac değil. Cep telefonun her modelde değiştirmek ihtiyaç değil. Arabayı son model yapmak da değil. Eve bir sorun var. Ancak kaynağı da biziz yine. Eskiden köleler ellerinden zincirlenirdi. Şimdi müzik denilen zımbırtılarla kulaklarından, görsel bilmemnelerle gözlerimizden zincirleniyoruz. Bitmekbilmeyen ve çoğu işe yaramaz bilgi bombardımanı ile aklımız bizden çok başkasına hizmet eder oldu. Ne akıl ghüvenliğimiz kaldı ne nesil güvenliğimiz.. Bütün bu hengame içinde var olmaya çalışmak, başkalarını ezmekten geçer oldu.


Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür. Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür. Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür. Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür. Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değer
2015-04-17 17:15:42
  • Offline
  • Erkek
Defalarca tartışılan bir konu.
biLoPipEtBilal KAMIŞ

Defalarca tartışılan bir konu. Değişen hiçbirşey olmayacak. Değişmesi de gerekmiyor. Herkes hakkettiği kitleye ulaşır. 3 liralık iş yaparsanız 3 liralık müşteriniz olur. Eğer birimizin elinden iş kaçıyorsa hatayı kendimizde arayalım.

Siz kaliteli iş yapın. Müşterisi her zaman bulunur.

Bir tavsiye olarak da, Eğer bu işi hakkıyla yapıyorsanız yaptığınız işin ve yeteneklerinizin özel olduğunu unutmayın. Çok az insan tasarımcı olabilir.

Kendinize verdiğiniz değer insanların size vereceği değeri belirler.


Ömür biter, render bitmez..
2015-04-17 20:53:48
  • Offline
  • Erkek
Farkında olmadan Erkanla aynı
biLoPipEtBilal KAMIŞ

Farkında olmadan Erkanla aynı şeyleri söylemişim. Neyse aklın yolu bir :)


Ömür biter, render bitmez..
2015-04-17 20:54:26
  • Offline
  • Erkek
Erkan kuru..
orhanyılmazOrhan yılmaz demirciAvatar

Sayın erkan kuru...


Keşke yazdığınız kadar kolay olsa.Burada o kadar yazıyoruz,anlatıyoruz ama boş.
9 Yıldır bu sektördeyim ne işler gördüm parası alınıp yarım kalan,süresi biten,rakamlarını duyunca üzüldüğüm bir sürü olaylar gördüm.


Bedavaya iş yapacaksak kerem kardeşimin ve şenerin dediği gibi painti açıp PrtScn alalım.


Bu yazımı okuyup yine bizi ti ye almayan bir sürü insan var, bu insanlar piyasada 50Tl ye tek kare render alıyor. :)
Bilal kamış ayni duygularla...

Son olarak, bir işi hakkından az bir rakama almak hamallıktır.
Kolay gelsin hepinize..


orhanyilmazdemirci@gmail.com
2015-04-18 14:54:16
  • Offline
  • Erkek
bu konu aralıklarla sürekli
LumionMuhendis Sinan

bu konu aralıklarla sürekli olarak konuşulan bir konu, sitenin ismi tr3d ve üyelerin de hemen hemen hepsi bu konuda çalışanlar olunca, fikirlerde yorumlarda çok benzer oluyor.

şimdi ben çıkıp işin diğer yüzünü, fiyat karşılaştırmalarını yapsam linç edileceğim o yüzden uzun ve sonuçsuz bir tartışmanın fitilini ateşlemeyeyim hiç :)

çalıştığınız sektörün neredeyse tamamına yakını kayıt dışı, bilgi ve tecrübe dışında bir diplomanın olmasına, meslek odasına kayıt olmaya, her sene odaya, belediyeye kayıt yenilemeye gerek yok.

bir iç mimar, en az 4 sene okuyup, iç mimari tasarımı yaparken, aynı işi iyi derecede 3ds max bilen, yetenekli/yeteneksiz biri de yapabiliyor, iç mimarın diplomasının, emeğinin bir anlamı kalmıyor, belki de onun isteyeceği ücret 2x lirayken, diplomasız biri bu işi x liraya, 0,5x liraya yapabiliyor.

bir diğer konuda yapılan işlerin genellikle vergisiz olması, bir çok kişi yaptığı iş için fatura kesmiyor, hatta bir şirketi bile yok, gelir vergisi, kdv, stopaj onun için bir şey ifade etmiyor.

mimar olmayanların mimari çizdiği, mühendis olmayanların statik proje hazırladığı bir sektörde diplomalı insanlar bile ne yazık ki hak ettikleri ücretleri alamıyorlar, mimari ve statik projelerin m2 fiyatı 1 TL nin de altına düşmüş durumda..

bu iş için şirket açmış, ciddi yatırım yapmış, lisanslı yazılım kullanan insanlar olduğu gibi bu şartların hiç birini sağlamayan insanlarda var.




2015-04-19 20:33:43
  • Offline
Fiyatlar & Dolandırıcılar
yavzkyaYavuz KayaAvatar

5 10 liraya tasarım yapan arkadaşlar sayesinde açılan bir konu.. Benim 150 tl ye yaptığım bir objeyi 20 liraya yapan arkadaşlar olduğu sürece bu konunun bir anlamı yok. Hayır 150 tl nin üstünde fiyat verse eyvallah derim helal olsun. 20 lira nedir abi 40 lira verim de git çöpçü ol..

Adamı yaptığı işten soğutuyorlar yeminle.

Tasarımcılara yaklaşıma gelirsek o konuda da ezdirmeyin kendinizi. Sanli aliağaoğlunun işini mi yapacaksınız. Baktın atıp tutuyorlar yok u kadar veremeyiz yok biz iş yetiştirmek için haftanın şu günleri geç çıkarız falan hiç düşünmeden eyvallah diyip çıkın gidin. Dünyaya bi daha gelmiceksiniz. Patronunuz altına BMW çekecek diye siz uğraşmayın o tiplerle.

Çalışma şartları yemek yoksa yokum 9-6 veya 6 buçuk değilse yokum. Aylık akbil yoksa yokum. Cumartesi pazar tatil değilse yokum. cumartesi yarım gün olursa da düşüne biliriz. :)

Ayrıca şu programı kullanıp 1400 1500 1600 tl ye çalışan arkadaşlar bırakın bu programı da gidip grafikerlik yapın.


2015-04-20 10:58:19
  • Offline
  • Erkek
Erkan Kuru
orhanyılmazOrhan yılmaz demirciAvatar

merhaba erkan kuru.

Evet büyük projelerde ve tasarımda bahsi geçen şahıslarla, kaliteli iş yapan insanlar ayırt ediliyor. Burası doğru.Zaten adı geçen kişiler işi alsa bile eline yüzüne bulaştırdıkları için iş bizden birilerine geri geliyor :)

Yalnız, 9.50, 12.50 imarla yapılarda muhatap olduğun firma bir müteahhit. Şimdi müteahhitler ile aramızdaki fantezileri yazmaya kalkarsak konu uzar gider. :)

Yazdığım ufak çaplı işlerde tek günde 3 adet bina modelleyip render aldığını zanneden ve piyasayı öldüren insanlar var.
Bende bunlardan bahsediyorum.



orhanyilmazdemirci@gmail.com
2015-04-20 11:01:38
  • Offline
  • Erkek
Yahu bu topa çok
serkanozdoganSerkan ÖzdoğanAvatar

Yahu bu topa çok da girmek istemiyorum ama, Erkan Bey sizin de fiyatlarınız düşük yahu. Bu kadar anlatıp fiyatlarınızı görünce bütün anlattıklarınız sanki boş gibi geldi bana..

0-29 metrekare 200 TL yazmışsınız.

Ben olaya şöyle yaklaşıyorum. Bir dövmeci düşünün en ufak dövmeyi yapmak için bile dövme dışında bir de malzeme parası alıyor. Değil mi? 200 TL ye yaptığınız standlarla 6.500 Dolarlık max i 1000 Euro luk vray i nasıl ödüyorsunuz acaba?
Yüksek ihtimalle lisanssız kullanıyorsunuz ticari olarak kullanmanıza rağmen.

E bütün bu varsayımlarla beraber yazdıklarınız samimi gelmiyor. Tabi eğer bu varsayımlar gerçekse.

Ben lisanslı program kullanıp, faturasını kesen eşşek gibi (tabiri caizse) vergimi öderken bu fiyatlara çalışmam imkansız orada biliyorum. E benim hakkımı yemiyor musunuz? Ben hakkımı helal etmiyorum durum böyleyse..


Asus PX79 Pro - Asus Geforce gtx 690 - Intel i7 3930k 3,5Ghz - OCZ 1000W Gold - 32 Gb 1600 Mhz Vengeance Ram -
2015-04-22 18:53:11
  • Offline
  • Erkek
Ez cümle bırakın o
serkanozdoganSerkan ÖzdoğanAvatar

Ez cümle bırakın o bu kadar çiziyormuş, piyasayı düşürüyormuş fln diyenleri. Fiyatlarınıza baktıkça sanki sizin de onlardan farkınız yok.

Bunun üstüne soracaklar olacaktır fiyatın nedir diye. Böyle sistematik bir şey yazmayacağım. Fakat en ufak bir şey ( örneğin bir telefon ) render edilmesine (bakın modellenmesi demiyorum bile) bile 1.000TL nin altına fiyat vermiyorum (VEREMEM).

Metrekare fyatları 10-20 liraları konuşmuyorum bile. Benim vaktim emeğim sanatım makinalarım lisanslarım değerli kardeşim. 10-20 liralara bu işleri yapanlar hele hiç sızlanmasın bu işleri çok ucuza yapıyolar piyasayı düşürüyolar diye. Siz de düşürüyorsunuz, hem de daha tehlikeli, çünkü bir de gerile gerile düşürmüyorum diyorsunuz.


Asus PX79 Pro - Asus Geforce gtx 690 - Intel i7 3930k 3,5Ghz - OCZ 1000W Gold - 32 Gb 1600 Mhz Vengeance Ram -
2015-04-22 18:54:49 Edit:2015-04-22 18:59:31
  • Offline
  • Erkek
Sinirden de duramadım daha
serkanozdoganSerkan ÖzdoğanAvatar

Sinirden de duramadım daha yazıyorum. Bir de yazmışsınız 500 TL ye yaptığınız stand 60.000 tl ye satılacak. OFFF OFFF. 20.000 Kar var ortada minimum. Her şeyini sizin tasarlayıp çizdiğiniz, sunumu sizin tarafınızdan hazırlanmış bir işten kazancınız: %2.5 ( Kar üzerinden) %0.83 (ciro üzerinden) ki daha sizin masraflarınız çıkmadı bunun içinden.

Bir de gelip akıl veriyorsunuz yahu. Bu mu vereceğiniz akıl. Binde 8 ine iş yapıyorsunuz farkında mısınız??


Asus PX79 Pro - Asus Geforce gtx 690 - Intel i7 3930k 3,5Ghz - OCZ 1000W Gold - 32 Gb 1600 Mhz Vengeance Ram -
2015-04-22 19:06:12
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!