3ds Max : File Link Manager

File Link Manager

Selamlar;

Autocad`de modeli File Link Manager yöntemiyle Max`e attığımda tüm objeler simsiyah çıkıyor.Autocade dosyasını çağırırken dikkat etmem gereken hususları söyleyebilecek arkadaş var mı? Bir de bir objenin veya belli bir katmanın Autocad ile bağlantısını kopartabiliyor muyum?

Teşekkür ederim...


2012-10-04 18:26:45
  • Offline
  • Erkek
Selam,
campanellaMahmut AltuntaşAvatar

Selam,

filelink`in advenced ayar kısmından Derive Autocad Primitives altından Layers, Blocks as Node Hierarchy`i seçin. Sonra use scene material definitions ve use scene material asignments on reload` u işaretleyin ( revizyon yapıp dosyayı güncellerken maxte atadığınız malzemeleri korur)
Basic kısmında da curve stepsi 60, maximum surface deviation kısmını da 0,01 yapın ( eğri yüzeyler daha fazla segmentle gelir böylece) ve save edin. Emin olmadığınız durumlarda, reload yaparken, show reload options`u ilk seferinde aktif edip bu ayarları kontrol edin, sonra inaktif edebilirsiniz.
tek bir objeyi ayırmak istediğinizde o objeyi kopyalayıp edit meshe çevirirseniz bağı kalmaz ama asıl objeyi autocadde ya hide etmeniz, ya da silmeniz gerekir. Tek bir layer`ı asyırma şansınız yok, gerekirse o layerı tek başına import ile getirirsiniz, tam koordinatlarında çıkacaktır zaten. Bütün sahnenin bağını da bind ile koparabilirsiniz.
Ya da en iyisi boşverin autocadi, max`te yapın herşeyi :D.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.


Bir düşte yaşıyoruz. Düşleyenin olmadığı, düşün kendini düşlediği bir düş.
2012-10-04 22:32:48
  • Offline
  • Erkek
yazdıklarınızdan sonra bir çok
3ddesigner3d designer

yazdıklarınızdan sonra bir çok kişi boşverip max de yapacağına eminim :D


2012-10-04 22:42:25
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!