3ds Max : çizim ücreti ne kadar

Kesinlikle söylediklerinize katılıyorum çok

Kesinlikle söylediklerinize katılıyorum çok daha güzeli olabilirdi. Biraz daha zaman ve biraz daha tecrübe ama mesele tasarım ve villalar arası yollar değildi benden sadece yerleşimi istediler üstelik elimde sayısal Harita yoktu göz kararı yapılmış durumda ama araziyi gidip gördüğümde modelleme me çok yakın olduğunu gördüm. Yani çok profesyonel bir çalışma istemedi bende böyle bişey yaptım.


2013-05-05 15:57:09
  • Offline
  • Erkek
arkadaş yapılan bir emek
threeDsMaxcumhur ÇELİK

arkadaş yapılan bir emek var saygı duymak lazım ama iyi ama kötü. kimse doğuştan yapmıyor bu işi. profesyonel arkadaşlar yapsa bu iş için 10bin den kapıyı açarlar bencede haklılar ...
ama senin kalitende, iş vereni mutlu etmişse bence bunda da yanlış olan birşey yok . sonuçta verilen bir emek harcanan bir zaman var .
uzun lafın kısası çalışmanda fazla detay yok . işin büyüklüğünü göz önünde bulundururak 1000tl çok rahat alınır bu işten...


2013-05-06 10:21:37
  • Offline
  • Erkek
Adem Bey siz her
ATARHüsamettin ATARAvatar

Adem Bey siz her söylenene kulak asmayın siz bir emek vermişsiniz iyi yada kötü bunun değerlendirmesini yapacak müşteri siz fiyat öğrenmek istemişsiniz ama insanlar neyi neye göre değerlendireceğini bilmeden konuşurlar her daim, hayatta herşeyin bir bedeli vardır mutlaka sizde yaptığınız iş bulunduğunuz piyasada ki değerine göre bir değer belirleyin.
Batı ile doğu arasında görsellikte kalite farkı vardır bulunduğunuz bölgede bu işi yapanların fiyatı önemli birde işin kalitesinden çok müşterinin işini görmesidir asıl bu nokta fiyat belirleyicidir.
Size kolay gelsin iyi çalışmalar.
İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayan insanlar her yerde düzen aynı sanıyorlar şehirden şehire bu işin bir piyasası var malesef,
istanbulda bir daire 1 milyon iken görsele vereceği parada one göre oluyor iç anadoluda yada doğuda o daireye fiyat olamayacağı için görselin kalitesi ve fiyatı düşmesini gayet normal karşılamak lazım.


2013-05-06 11:10:00
  • Offline
  • Erkek
Ah ah zurnanın zırt
ArkondeRAlper SözenAvatar

Ah ah zurnanın zırt dediği yer hep burası... "Kaç para isteyelim, kaça yapalım?"

Çok basit,

[(ayda kaç para kazanmak istiyorsun/30)x kaç gün uğraştın] = kaç para istemelisin

Tabi sen fiyatı çekince iş kaçar mı?, yüksek mi gelir?, az mı söyledim? gibi sorular var. Onun da cevabını burada bulabileceğini sanmıyorum. Kaliteli iş yapan ucuz iş hiç olmasın ister. Ucuz iş yapan da müşteri hiç kaçmasın ister.

Öyle ya; sen 5 bin liraya bir iş yaparsın bir ay uğraşır, bir ay geçinirsin. Başkası 300 liraya bir iş yapar ama her hafta iki tane yapamazsa aç kalır. Haftada iki proje bitirebilmek için de öyle ya da böyle, kaliteyi, görseli bir kenara bırakıp parasını almaya yetecek kadar bir iş teslim etmenin derdindedir.

Evet eleştiriler var, çoğuna ben de katılıyorum. Yaptığın iş belli, kalite belli, iyi kötü diye eleştirmeye gerek yok, sen fiyatını verirsin, gerisi müşterinin derdidir. Eğer senin istediğin paraya daha güzelini yaptırıyorsa oraya gider. Hiç iş kaçırmadan, bu piyasanın çilesini çekmeden, birilerinde alacağın kalmadan bu piyasa da öğrenilmiyor malesef. Birileri fiyat kırıyorsa her yerde kırar. Bu güne kadar hiç kimsenin fiyat düşürmediği bir piyasa görülmüş mü? Her zaman arada birilerinin hatasından kar çıkartanlar ya da kaybedenler olur. Malesef hep böyle.

Bakın, geçen hafta 1 Mayıs`dı. Sendikalı kardeşleri, üniversiteli kuzenleri onların hakkını savunmak için biber gazı solurken, kenarda taş döşeyen işçilerin fotoğraflarını gördük hepimiz. O adamın da derdi, sendikası, birliği kuvveti değil, yarın akşama yiyeceği yemeği malesef...


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2013-05-06 12:28:04
  • Offline
  • Erkek
Arkadaşa karşı çok fazla
diilekkkdilek yılmazAvatar

Arkadaşa karşı çok fazla kırıcı olmuşsunuz.Bu işte bende yeniyim.Yeni öğrenen biri için şu mekanı yapmak oldukça emek gerektiriyor.Kimse anasının karnında max öğrenip doğmuyor.Kırıcı değil destekleyici olalım ki karşı taraf azimle kendini geliştirsin.Başlangıç için çok iyi.Sürekli videolar izle aklına geleni gördüğünü tasarlamaya çalış.Durmak yok devam :)


2013-05-06 12:37:08
  • Offline
  • Bayan
Dilek Hanım; Ben
ArkondeRAlper SözenAvatar

Dilek Hanım;

Ben bunu yaptım ama nasıl geliştirebilirim diye sorulan soruyla, ben bunu yaptım, bundan ne kadar para kazanailirim diye sorulan soruya verilen cevap aynı olmaz. :(

İşe yapılan eleştiri başkadır, kaldı ki ben bir kırıcılık görmüyorum, bunu bir okul projesi olarak gösterseniz hocaların yapacağı yorumlar buradakinden beter olur inanın.

Adem Bey`de bu yorumları yanlış anlamasın, okuduğum kadarıyla hiçbiri kötü niyet ya da aşağılama içermiyor. Bu yorumları okuyup kırılıp küsebilirsiniz ya da bu işi meslek edinmeye azmedip çalışabilirsiniz. Bu bir seçim meselesi. Ama yaptığımızı ortaya koyarken hepimiz gelecek eleştirilere açık bir şekilde koyuyoruz. Eleştiriler sert olabilir ama hepsi de bir yol gösterme içeriyor.

Kimse anasının karnından böyle doğmuyor, heklısınız, hepimiz bu eleştirileri aldık zamanında. Bunların arasından doğru ve yol gösterici olanları seçerek geliştirdik işlerimizi.


Gerçeği nasıl tanımlarsın?
2013-05-06 13:56:26
  • Offline
  • Erkek
Sizde haklısınız.Ben arkadaşı kendi
diilekkkdilek yılmazAvatar

Sizde haklısınız.Ben arkadaşı kendi yerime koyup hevesi kırılabilir açısından düşündüm.
[(ayda kaç para kazanmak istiyorsun/30)x kaç gün uğraştın] = kaç para istemelisin yönteminizide beğendim :)


2013-05-06 14:11:09
  • Offline
  • Bayan
Şaka gibi cevaplar var
anarchydronebaşar bostancıAvatar

Şaka gibi cevaplar var gerçekten.

"Para isteme.. Renderın Para alabilecek kadar iyi değil... Öğrenci işi gibi :( Üzgünüm...
Bir daha da Kaliteni yükseltmeden Ticari işlere girme..."

bu ne demek ki ...

bir işin fiyatını etkileyecek onlarca unsur var... Meşrubat otomatına para atıp içecek alınmıyor ki burada. Arz talep meselesi.. bir işi acil yaptırmanız gerekiyor ise bazen iyi olmayan işlere de yüksek para verebilirsiniz. Şöyle düşünün küçük bir kasabada yaşıyorsunuz X işi yapacak çok kişi yok.. Siz çok kötü bile yapsanız aynı işi iyi yapan birisi ile aynı paraya da yapabilirsiniz.

Ayrıca ilüstrasyon gibi işlerde belirli bir fiyat politikası olamaz ki.

Konuyu açan arkadaşa da... Eline sağlık uğraşmışsın. Zamanla daha iyi de olacaksındır. Çalışma amatör olabilir ama müşterinin işini gördüyse mutlaka bir değeri vardır.

Müşteriyi ve işi en iyi sen biliyorsun uygun bir fiyat belirle söyle 6 görüntü vermişsin ...1000 lirayı geçmeyen bir fiyat verebilirsin bence.

Ama şunu da unutma söylenenlerin büyük çoğunluğu doğru.. Önce fiyat konuş.

Force be with you :)


http://basarbostanci.blogspot.com/
2013-05-06 14:17:40
  • Offline
  • Erkek
Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar dan

Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar dan ötürü çok teşekkür ederim. Ben her eleştiri nin dolu tarafından bakmaya taraftarım herkes eleştirileri ni rahatlıkla yapacaktır tabiki bu iş hiç para etmez diyen de olacaktır çok kalitesiz diyen de saygı duyarım ama bu saygı çerçevesinde yapılırsa ne kadar sert eleştiri de olsa dolu tarafından bakmasını bilirim. Ama bana siz profesyonellere haksızlık ve hadsiz lik etmişsiniz denir se orda tepkimi koyarım çünkü ben o profesyonellerin çalışmaları na bakarak düşünceleri ne bakarak sözlerini takip ederek kendimi geliştiriyor um. Üstat lara saygım sonsuz onlar gibi olmak için yılmadan gecemi gündüzume katarak çalışıyorum. Fiyat konusuna gelince elbetteki bu projem de çok eksik vardır düzeltilmesi gereken çok yer vardır ama unutmayalım ki birde emek var. Bu çalışmayı profesyonel biri yapıp tabiki daha güzelini ve eksiksiz olanını sorsa idi bu projen çok amatör kendini geliştirme den bi daha proje yapma diyenler belki on bin yirmi bin diyecekti. E burdada çok büyütmenin böyle eleştiri den çok yıldırmaya yönelik yazıların yazılması na gerek yoktu yani arkadaş emek vermiş sin ama bu işi daha çok geliştir meli sin denilebilirdi yani yıkıcı değil yapıcı olabilir di.`Şahsi algılamayın, zira bu sözler bu tavır içinde olan ve bunu marifet sayıp bir de üstüne küstahlık eden gerçekten büyük bir kitleye hitabendir.` Arkadaşımız benim açtığım konuda benim üzerimden kitleye sesleniyor ve doğal olarak benide bu kitleye sokuyor. Üstelik piyasanın kötü olmasından yakınıyor. Benim derdim para olsa bulunduğum yerde bu işi yapan çok insan yok maalesef. Arkadaslar bin lira diyorlar ben bu projeye beş bin de alırım ama ne bi başkasının hakkına girmek istiyorum nede emeğim boşa çıksın istiyorum. Maalesef diyorum çünkü ben bi yerde alternatif varsa kalite yükselir ona inanıyorum insanları bu işe teşvik ediyorum onlar ne kadar öğrenir se ben daha fazlasını öğrenmek zorunda kalacam buda hem benim hem piyasanın kalitesini yükseltmek demektir. Ben bunun derdinde iken arkadaşımız sizin yüzünüzden piyasa yerlerde demekle meşgul yani aslında kaliteyi değil bu işe gönül verenleri teşvik etmek niyetinde değil cebinin derdinde.elbetteki cebini düşünecek ama karşıdaki insanın emeğine saygı duyarak. İşte bu nedenle biz toplum olarak ilerleyemiyoruz maalesef. masumane bir soru sordum. Çoğu eleştiri ler beni mutlu etti ama dedigim gibi hakaret içeren eleştiri lere de bi dur der hakkımı savunmasını bilirim. Başınızı ağrıtiysam çok özür dilerim hakkınızı helal edin arkadaşlar. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim...


2013-05-06 21:24:37
  • Offline
  • Erkek
Sayın Adem Ay,
ETezerErgin TEZERAvatar

Sayın Adem Ay,

"Sadece bi fiyat öğrenmek istiyorum yani siz bu çalışmayı yapsanız fiyat ne isterdiniz bu piyasada yeniyim özellikle fiyat konusunda bilgim yok"

mesajınızdan sonra, emin olun Tüm samimiyetimle cevap verdim size, Bi Ağabey olarak. Çünkü Cümlede "Siz bu Çalışmayı yapsaydınız" kelimeleri sıralanmış.

Emin olun Para istemezdim, He, Bazı arkadaşlar gibi "DOST"luktan öte , KİBAR cevaplarla sizi avutabilirdim. Ama Ne yazık ki, DOST Acı söyler...

Eğer Söylediklerime kırıldıysan gel bi de kafanı Ben Kırayım :) Ulan, Samimi olarak gerçekleri konuşmayacaksak D"ost Muhabbet Yeri" TR3D de Ne a
arıyoruz ???
Her işin bir alıcısı vardır, ama bu forumda konu açarsanız, Bizim gibi Yaşlı Huysuz İhtiyarlar Kafanıza vururlar... Ama emin olunki kötü bir niyetimiz olmadı, olamaz, olmayacakta...
Asıl Olay şu...Yorumların Genelinde "EMEK" ten bahsedilmiş. Eğer işçiyseniz emek tartışılmaz. Ama Sanat ya da Zanaat diyorsanız, istediğiniz kadar emek verin iş Tamam ise tamamdır. Para alabilirsiniz. Ama hatalarla dolu ise İsterseniz aylarca uğraşmış olun, üzgünüm iş olmamıştır. Para talep edemezsiniz.. İtirazı olan varsa Buyursun başka işle uğraşsın... Ama söz konusu 3D ve 3D animasyon Beyler...
Zaten Amatörlük ve Profesyonellik Ayrımında da yukarda bahsettiğim kurallar aynen geçerlidir.
Bunun aksi gibi düşünenler ve davrananlar olabilir. Bu arkadaşlar sadece Varolan Piyasa Fiyatlarını Dibe vurdurur ve en başta kendileri olmak üzere hepimize "ihanet" ederler...

Saygılarımla,
Yaşlı bir Tiridici


ErginTezer02@gmail.com Sadece Hak Edenlere ...
2013-05-06 22:34:16
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!