3ds Max : camera tracker sorunu

camera tracker sorunu
SchematicViewhasan yenierAvatar

arkadaşlar masamın üstünde bir kaç saniyelik bir video çekimi yaptım.sonra 3dsmax camera match ve cam point noktaları teknigiyle işlemimi sonuclandırdım.bir box yaptm masamın üstüne denemelik. camera takibi vs herşey cok ii . zaten bir tutoriale göre yaptm . ancak kutu pinpon topu gibi sekiyor. masanın üstünde sabit kalması gerekiyor normalde. zaten timeline zaman cubugunu kaydırdıgımda cameramın hop hop zıpladıgını görbiliyorm. render almama gerek kalmıyor. ki render alıp sonucuda bizzat gordum ve şok oldum.kısaca özetlersek hareketli gercek bir video ve maxde yaptıgım sabit olması gereken kutunun hop hop zıplayarak takibi.. burada atladıgım bir detay varmı. tecrübüeli ve basına gelmiş birisi varmıdır.?


çiziyorum o halde varım
2012-05-03 23:30:03
  • Offline
  • Erkek
Profesyonel bir kamera hareketi
reshadoHayrullah TavukçuAvatar

Profesyonel bir kamera hareketi yakalama yani camera tracking programı kullan.Hemen hemen hepsinin çalışma mantığı aynıdır zaten.Benim önerim PFtrack kullanman.Çektiğin video`yu bu programa atıp track`ledikten sonra
x,y,z koordinatlarına göre point`leri oturtup kamera hareketlerini kullandığın 3d programına uygun bir formatta export et.Bu export ettiğin dosyayı`da kullandığın 3d programına import et.Bu kadar.Bu anlattıklarım bu işin temel işleyişi hakkın`da , tabiki çok daha profesyonel ve karışık sahneler`de olabiliyor.
google`da veya youtube`da
pftrack 3ds max matchmoving tutorial gibi bir arama yaparsan bir sürü ders bulabilirsin kolay gelsin...


http://www.youtube.com/user/HayrullahTavukcu
2012-05-04 15:38:27 Edit:2012-05-04 15:45:01
  • Offline
  • Erkek
rehado yorumlar için teşekkür
SchematicViewhasan yenierAvatar

rehado yorumlar için teşekkür ederim. Biraz araştırdım evet herkes bir program ile maxe import ediyor ve kullanıyor. mesela bojou programı cok yaygın.Ancak benim anlamadıgım 3dsmax içerisindeki camera match özellikleri tam olarak işe yaramıyorsa neden max içerisinde duruyor. yada benmi yapamıyorm. ki herşeyi tam uygun durumuna göre yaptm ve günlerce her ayarını kurcaladım. ancak kamera takibinde titreme oluyor ve kutu sabit oldugu yerde kalmıyor cok enteresan bir durum. anlasılan farklı programlara geçmek zorundayım. çünkü caha fazla zaman harcayacak durumum yok.belkide sadece sabit resimler için maxin içerisindeki kullanılıyor diye yorumda yapamayacagım çünkü ayarların içinde bir çok animasyon komutuda var...çok ilginç..


çiziyorum o halde varım
2012-05-05 18:59:50
  • Offline
  • Erkek
Vallahi max içindeki camera
reshadoHayrullah TavukçuAvatar

Vallahi max içindeki camera match özelliğini hiç kullanmadım.Ama bu tip işler için her zaman ek program kullanmak gerekir.Bence sağlıklı olanda budur.Yani max içindeki sadece bir özellikmi yoksa sadece bu iş için yazılmış bir programmı daha kullanışlıdır.Sorman gereken soru bu bence.Boujou`da iyidir ama ben pftrack ile çalışmıştım ara yüzü daha esnek gelmişti.Neyse sorununu halletiğine göre kolay gelsin diyeyim sana :)


http://www.youtube.com/user/HayrullahTavukcu
2012-05-05 19:49:24
  • Offline
  • Erkek
bojounun cok güzel tutorialini
SchematicViewhasan yenierAvatar

bojounun cok güzel tutorialini buldm. ona bakarak yapıcam. baya anlasılır anlatıyor. pftrack de belkide daha iidir ama simdilik buna bakayım. umarım yine aynı sey olmaz. cünkü nezaman bi tutoriale bakarak bişey yapsam herzaman eksik bi nokta oluyor. aynı rüyalarımızda araba sürerken ya gazı olmaz ya freni yada vitesi aynı hesap :D


çiziyorum o halde varım
2012-05-05 20:11:23
  • Offline
  • Erkek
İlk seferde olursa emin
reshadoHayrullah TavukçuAvatar

İlk seferde olursa emin ol şanstır zaten.Çalışa çalışa öğreniliyor.Sabredip çalışmaya devam etmek lazım :)


http://www.youtube.com/user/HayrullahTavukcu
2012-05-05 20:43:41
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!