3ds Max : Boujou sorunu

Boujou sorunu

Beyler boujou da track işlemlerini falan hepsini yapıyorum, test objesini koyunca çok güzel gözüküyor fakat 3d max a atıp render aldığımda boujoudaki gibi bir görüntü elde edemiyorum. sorun ne anlamadım. Bir de eğer doğru düzgün türkçe bir boujou dersi varsa link atabilirmisiniz


2012-12-01 21:33:58
  • Offline
Geçen gün bende benzer
murataksay

Geçen gün bende benzer bir problem yaşadım.
Acele ile düzeltmişdim ama tam olarak ne yaptığımı veya problemin ne olduğunu çözemedim.. Normalde boujou kullanmıyorum..

Yaptığım adımlar.
-Renderda "_" "-" veya türkçe karakter olmaması.
Render squence ise "0" dan başlaması.
Bide max normalde 30fps ayarlıya. onu 25 yapmışdım aslında alakası olmaması lazım ama bunlardan bir tanesi düzeltmişdi..

Başarılar..


2012-12-01 22:13:18
  • Offline
adımlar

türkçe karakter olması veya 0dan başlamasının bu bozulmayla olan bağlantısı ne oluyor ?


2012-12-01 22:38:06
  • Offline
Resul bende aylardır boujou
3ddesigner3d designer

Resul bende aylardır boujou programını kullanıyorum, ve bir tane düzgünce track yapamadım. Youtubeden izlemediğim bir tutorial kalmadı. Ancak obje horon teper gibi tepiyor maxe atınca. Zımba gibi çakamadım bir türlü. Ya tutorialler yalancı montaj yapmış yada biz can alıcı hamleyi göremiyoruz.şakası bir yana , bazı videolarda yabancı kişiler video tutorial koymuş youtubeye ancak tutorialin sonunda hiç tatmin edici bir sonuc alamamalarına rağmen bingo okey perfect gibi kendi kendilerini mutlu eden cümleler kuruyorlar.Halbuki ortaya titreyen bir çalışma çıkıyor neresini beğeniyorlarsa :D Bazılarıda track hedef noktası belirterek yapıyor onlar biraz daha başarılı ancak benim boujou 5 programımda track tutmuyor sağ üst köşede zoom yapmıyor.Videoda adam bir tuşamı basıyor bilmiyorum ancak söylemiyor birşey :D kalkıp bunun için boujou 4 yüklemicem tabi... kısacası bu iş öyle bas hesaplasın, sonra camera solve yap sonra export et maxe hop hazır diye bişey yok.öyle sandığımız için o yüzden yapamıyoruz :D çünkü boujou help dosyasına girersen çok farklı menüler ve youtubede hiç gösterilmeyen tekniklerle mükemmel sonuclar alınıyor. ancak tabi ingilizce yeterli olamıyor eksikler var. o yüzden ;

1-boujou 5 kullanan.
2-mükemmel sonuç alan
3-detayına kadar videoda anlatan
4-net görüntülü
5-işin bitiminde onu izleten

bir yardımcı eğitim videosu bulmamız lazım ki o da şu anda piyasada yok.Bir kaç bu işlerle uğraşanlarla temasa geçtim onlarda boujou ile resmen güreş tuttukklarını ve sonuc alamadıklarını söylüyorlar. Zaten yapanlarda profesyonel yapıp geçiyor bize anlatmıyor devlet sırrı gibi :D varsa bilen ders hazırlarsa seviniriz


2012-12-02 00:47:44 Edit:2012-12-02 00:58:02
  • Offline
  • Erkek
videodaki titremeler x,y,z kordinatlarını
saitbakirciElektro.NicAvatar

videodaki titremeler x,y,z kordinatlarını doğru verememekten kaynaklanır. Bu noktaları tam anlamıyla verdiğinizden eminmisiniz ? Yani projedeki zemini tam anlamıyla kurduğunuzdan eminmisiniz ?

Genelde yapılan hata şudur Murat Aksay`ın da dediği gibi. 25fps olarak çekimi yaparsınız boujou`da 30 fps olarak hesaplarsınız. yada tam tersi 25fps olarak hesaplarsınız ama max`te sahneyi 30fps olarak unutursunuz. Bu durudma da sekmeler olur.

aşağıdaki linkteki ders part1 devamıda var o sitede çok güzel anlatımı var istersen bir dene türkçe değil ama çok güzel bir tutorial..
http://www.videocopilot.net/tutorials/3d_crater_p1/


2012-12-02 22:03:54
  • Offline
  • Erkek
x,y,z koordinatları boujouda farklı,
3ddesigner3d designer

x,y,z koordinatları boujouda farklı, 3dsmaxde farklı.3dsmaxde z dikey boujouda y dikey eksen. ayarlarken 3dsmaxe göre ayarlayacağız. ancak bououju içerisinde düzenleme yaparken nasıl çalışacağız. mesela zemine bir box yerleştireceğimizi farzedelim. o halde x ve y seçip add coordinatmı diyeceğiz.eğer öyle dersek bu sefer maxde kafası karışıyor. maxe göre ayarlarsakta boujouda karışıyor.ayrıca maxe attıgımızda her iki durumdada %90 yanlış atıyor. maxdeki grid tavanda veya sağda solda oluyor. kamera maxde ters duruyyor.mantıgını çözemedim bir türlü :/

not ayrıca andrewin o tutorialini çok izledim ancak adamın çlıştığı video dosyasında birşey var sanırım. biz o videonun aynısını bulsak deneriz ama bu videoya göre farklılık gösteriyorsa bilmedigimiz bişey var. çünkü kendi videomda adamın yaptıkları işe yaramıyor.1 milyon kez bir milyon farklı yol denedim olmadı yinede..

ek olarak bir videonun sağa sola yalpalanması halinde sadece iki koordinat girilir bana göre, peki ya aşağı yukarı salınım da? bir çok tutorialde kamera ne olursa olsun 2 eksen atıyorlar. bazıları x y tanıtıyor birde origin diye birşey yapıyor. bazıları x y z tanıtıp origin diye birşey yapıyor.bazılarıda origin yapmıyor vs. kesin videoya göre hamle yapılıyor bizde farklı videodaki tekniği farklı videoda deniyoruz böylece yanlış oluyor. orada bir püf noktası var gibi geliyor bana.


2012-12-03 16:49:39 Edit:2012-12-03 17:00:11
  • Offline
  • Erkek
Boujou içinde test object
murataksay

Boujou içinde test object yerleştirip güzel sonuç alıyorsanız max`dada aynen çalışması gerekiyor. Ama bojou 5`den max`a atınca problem görüntü ile match tam tutmuyor. Yabancı karakter ve "_,-" gibi işaretlerden dolayı problem oluyor diye yabancı bir forumda okumuşdum. Onları uyguladım ve 25 kare ayarlarıyla oynayınca düzgün sonuç almışdım.

Ayrıca Boujou5de Max`da scripti açarken hata veriyor.

filename = ("C:/Users/...")
Scripdeki ")" işaretini atıp aşağıdaki şekilde düzeltmek gerekiyor.
filename = "C:/Users/..."

Bojou yerine PFTrack(pfmatchit daha basit versiyonu) veya Çok basit ve çok etkili bir program olan Camera Tracker AfterEffects plugini tavsiye ederim. Pftrack diğer programlara göre çok daha zor. Camera Tracker ise çok kolay ve bazen en gelişmiş programdan daha düzgün sonuç veriyor.. Bojou`a benzeyen syntheyes programıda çok met ediyorlar..

Pftrackde tam olarak ne yaptığınızı bilmiyorsanız denemenizi tavsiye etmem. Güzel sonuç alınmıyor. Kaç mm ile çekim yaptın. Lensin distortion ayarları vs. birçok veriyi düzgün girmek gerekiyor..

Başarılar..


2012-12-03 17:19:37 Edit:2012-12-03 17:22:45
  • Offline

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!