3ds Max : Bir Yere Gelip Orada Tıkanmak

Berker bey teşşekkür ederim
sinanonatSinan OnatAvatar

Berker bey teşşekkür ederim yorumunuz için İlistrasyon serimin aslında ilk amacı kendimin birşeyler öğrenmesi ve tek çalışan program photoshop olduğundan bir önceki bilgisayarımda bu yüzden başladığım seri idi.Ve size katılıyorum çalışma yapılarak öğreniliyor fakat eğitim almak sizi hızlandırabiliyoR.fakat kaliteli eğitim almak sizin dediğiniz 120 saatlik olanı istanbulda değilde ankara ise hemen yazılayım.internet üzerinden bile eğitim verse olur yeterki yardımcı olsun bana destek çıksın.

daha bina modelleyemiyorum nedense başlıyorum fakat kötü oluyor autocad olmasına rahmen halen modellemede problemini çekiyorum.Sabah 6 gibi kalkıp yarın akşam a kadar 12 ye kadar filan hiç kalkmadan çalışacağım.bugün 8 saat çalıştım.bence az yer imlerine kaydettiğim tutorial stoklarımıda eritmemin zamanı geldi o kadar çok izlemem ve uygulamam gereken tutorial sayısı çok fazla onları biraz azaltayım.Rehberlerimide genişletim Yeni şeyler eklemek için 1-2 saat daha oturup rehberlerimi elden geçireceğim.Beni ciddiye alıpda yorum yazdığınız ve benle ilgilendiğiniz için teşşekür ederim.yarın tekrar yorum olarak gelişmelerimi yazarım.


2-3 senedir yoktum.(yenilerini ekleyeceğim.)
2012-07-01 23:37:16
  • Offline
  • Erkek
BİLGE ADAM da öğreneceğin
gasiyanDevrim ErdalAvatar

BİLGE ADAM da öğreneceğin tek şey hayal kırıklığıdır,zamanında sırf sertifika ve veriyorlar diye gitmiştim(bir şeye yarayacakmış gibi).o bile çakmaydı,eğitimi zaten söylemiyorum.ilk eğitmenleri harikaydı sonrasında 4 hoca değişti neredeyse kendi bildiklerimi bile unutuyordum.
o dersane için tamamen paradan ibaret her şey,bilge adamdan birileri varsa da burada sonuna kadar da giderim.bir şey bilmeyene başlangıç seviyesi evet,ama sadece başlangıç için 2000-3000 değmez,al bir eğitim videosu daha iyi öğrenirsin.
mimari modelleme istiyorsan.bir kaç tane referans resim al önce bina cephelerden başla,ilk başlangıç kaliteyi önemseme modellemene bak,
göründüğü gibi kolay değildir,öyle proje okumayı bilmen gerekir.
renk uyumu,havuz,peyzaj,ölçekli çizim, dahada detayı var çizdikçe çıkar.
sabır ister,emek ister,beğenilmeyen projeyi tekrar tekrar revize ister.

sen hevesini kırmadan devam et,kötü bile olsa her seferinde yap,benim yaptığım kötü çizimler iyilerden daha fazladır emin olabilirsin.iyi olabilmek için kötü olmayıda bilmen gerekiyor.


www.dvamimarlik.com
2012-07-02 00:35:42
  • Offline
  • Erkek
Bu arada yanlış mı
iletisimnetTürker ERTENAvatar

Bu arada yanlış mı gördüm ne?Modelleme dersi bulamıyorum falan gibi bir laf geçti..

Modelleme üzerine internet yıkılıyor yahu,yapmayın.

Ha dersin ki işin ortasında bıkkınlık geliyor,O hepimiz de var...
Ekrana öylecene bakakaldığımız anlar,işte o anlar...


Yeni gelen bebeler,biraz saygı yahu...Bana değil,birbirimize...
2012-07-02 02:30:43
  • Offline
  • Erkek
devrim bey kendine
kenokenanAvatar

devrim bey

kendine bir hedef belirle tanımlamasında arkadaşın tam olarak ne istediğini bilmediğini sonuçunu çıkardığım için temel ilke olarak kaynak gösterdim.

ve sorduğu soruda teknik detaylar yoktu. sanırım okumadan direk ön yargıyla haraket etmişsiniz.


2012-07-02 03:06:12
  • Offline
  • Erkek
hedef
drekonNecmi DemirkeserAvatar

Ben 3D ile ilgili yazmayacağım. Bu olayın çözümü 3D ile ilgili değil.

Çözüm önerileri işe yaramıyorsa: Biryerde hata var demektir. Önce hatanın sebebini bulmak gerekiyor. Sebebi bulunca zaten sorunu çözmüş olursun.

Senin için Örnek: 3d mimari çierken, çabuk sıkılıyorsun veya gidiş aşamalarında takılıyorsun. Bu durumda nasıl çizerim demek yerine belki de Mimari seçimin hatalıdır. Mimari yerine başka bir alan seçmen gerekebilir. Hatta hepsini bir kenara bırakıp belki illustrasyon alanında "Türkiyede bir numara" olman gerekiyordur. Hedef seçerken "sevdiğin ve sıkılmadan yaptığın bir alan seçmelisin"

Yanlış yolda gidersen sürekli ayağına engeller takılır. Doğru yoldan gidersen yokuş aşağı gidiyormuşçasına koşarsın. Doğru yol kolay olan yol değildir, sevdiğin bir yoldur. Hayatın kendisi bir hedefe ulaşmak için değil, yoldan zevk almak için yaşanır.

* Sevdiğin işi yap, ömür boyu bıkmadan yapacağın işi seç. Gerisi otomatikman gelir.

* Ömür boyu bıkmadan seveceğin kadını seç. Gerisi kendiliğinden çözülür. Evlenmek son değil bir yolculuğa başlangıçtır.

* Her yolculuk sana mutluluk verdiği sürece önemlidir.

* Hayatta herşey bir yolculuktur. yanlış yoldaysan yarıda bırakmak en doğal hakkındır.


Game maker
2012-07-02 08:37:10
  • Offline
  • Erkek
bende seninle aynı sorunları
50c3ntsercan ağbabaAvatar

bende seninle aynı sorunları yaşıyorum.bu konuyu açtığın için teşekkürler.arkadaşların önerileri ek olarak olması gereken bir şey de bence etrafındaki bir kaç arkadaşının da bu işlerle ilgilenen ve senin gibi istekli kişiler olmasıdır.evde 6-7 saat 3d çalış akşam arkadaşlarınla buluşunca insan 3d,animasyon,görsel effektin konusşmak istiyor.ama alakasız şeyler konuşuluyor.demek istediğim sadece çalışırken öğrenirken değil sosyal aktivitelerinde de bu iş olmalı çevrende bu işle ilgilenen kişiler olması çok önemli.(benim yok)eğer seninde yoksa forumda tanıştığımız insanlarla buluşmak gerekir.bir şekilde etrafımızdaki bir kaç kişinin olması gerek.kendi şehrinden semtinden birileri olması daha iyi olur tabi.


http://www.sercanagbaba.blogspot.com "Yardım Etmek Can Yakmaz"
2012-07-02 08:48:35 Edit:2012-07-02 08:49:32
  • Offline
  • Erkek
Devrim bey Yorumunuz için
sinanonatSinan OnatAvatar

Devrim bey Yorumunuz için teşşekür ederim Ve çok güzel yazmışsınız.Benimde en çok takıldığım kısım ölçüler oluyor.Herangibi bir eğitimini almadığım için pencere ölçüsü ne kadar olur gibi bir bilgiye sahip değilim bunlarıda bir konu açarak öğrenmeliyim bana iyi hatırlattınız.Rehberimede ölçüler ile ilgili birkaç şey daha ekleyeceğim.


Sedat bey yorumunuz için teşşekür ederim fakat ben çocukluğumda okuduğum bir kitabı halen hatırlıyor hatta özetini bile halen yazabilirim diyebilirim.Sabır Çok önemli hatta bi mesajımda belirtmiştim bunu Çalışma iyi gözükmediğinde material kaplayıp render almadan hemen çalışmayı siliyorum.Bundan sonra bu alışkanlığımı bırakacağım.Material atamadan veya render almadan çalışmayı silmeyeceğim.Bunuda rehberime ekleyeyim.

Türker bey Yorumunuz için teşşekür ederim.Modelleme dersi gerçekten bulamıyorum.Özelliklede autocad de tamamen bir binanın çizimi olsun yada 3ds max da bir bina çizimi olsun bunları pek bulamıyorum(izzet alsan 2 dersi var 1 saatlik sağolsun onun sayesinde yeni modelleme teknikleri öğrendim o 2 dersden.)İngilizce kaynak olarakda var fakat çoğu kaliteli ve işe yarayacak olanların hepsini ücretli yapıyorlar.Bıkkınlık banada geliyor.Fakat çözümününü çoktan bulmuştum benimkisi biraz yorgunluk ile karışık bi bıkkınlık oluyordu devam etmek isteyip yorgunluktan devam edemiyordum.Doktor a gittim ve iğne verdi(b12 vitamini ve magnezyum(suya atılandan)).vitaminlerimin seviyeleri hep sınırda çıktı.2 haftadır vuruluyorum.Gerçekten etkisini hissediyorum.


Necmi bey Yorumunuz için teşşekür ederim.Sebebi biraz buldum diyebilirim.bütün mesajları dikkate aldığımda ölçüleri bilmemem,sabretmeyip hemen kötü oldu gibi gözüktüğünü düşünüp kapatmam gibi problemlerimi bulmuş oldum.İstediğim meslek 3-4 adet var.birisi bilim üzerine çalışmalar yapan birisi olmayı çok istiyorum.diğeri ise 3d alanda çok üst seviyelerde çalışma yapan birisi olmak istiyorum.(Bilim üzerine çalışan birisi olmak istiyorum fakat ne eğitim alacak doğru düzgün bir yer var nede öğretmeye hevesli biri var çevremde.ancak yurtdışına çıkabilirsem sanırım bu amaçlarımı gerçekleştirebilirim.Birde bilim üzerine diyince birçok bilim dalının olduğunu biliyorum.)

Kadir bey yorumunuz için teşşekür ederim attığım özel mesaj içinde özür dilerim fakat ilk mesajınızın bir yararı olmadığı gibi bir sonuç oluştu ve birkaç uyarı eklemiştim yardımcı olacak bir veri paylaşmadıkça ancak yer kaplandığını düşündüm.Ve biraz sinirlendim.Fakat biraz abartmış olduğum ve konuyu açarkenki beklentilerimi vermeyecek diğer yorumlarda yapamazsın kesemezsin edemezsin tarzı olaması diye sildirmek istedim Çünki ilk yorumunuz önemi çok fazla diğer bütün yorumlar 1. yoruma göre şekkilleniyor.(Bunun örneklerini görmek çok kolay özelliklede forumları inceleyerek biraz bilgi sahibi oluna bilir.)unutmadan problem çözümünün çok zor olduğunundan bahsetmişsiniz fakat kime göre neye göre diye bir soru sorayım bana kalırsa 1 yıl uğraşır gene çözerim.(350 gün günde minimum 6 saatlik bir çalışmayla çok iyi yerlere geline bilir.hatta tr3d deki en profesyonelce çalışmaları yapan kişi ben olurum.emin olun bunuda yapacağım.Fakat denildiği gibi sabır ve bolca modelleme yapmam gerek.aslında bu mesajınızın ilk kısmını okumam bile birkaç şey öğretti bana.hatta şu özel mesaj atmasaydım keşke yanlış davrandığımı düşünüyorum şuan tekrardan özür dilerim.)mesaj sonunda siz ve birkişi daha yapamazsın edemezsine getirip bu işi bırak anlamında cümleler eklemişsiniz.Ben yetenek e inanmayan birisiyim ve herkezin herşeyi yapabileceğini düşünen birisiyim.yapma zamanınında insanlara göre değişebileceği çok normal.Bilgisayar başında oturmak insan sinirlerini bozduğunu sanmıyorum.Photoshop ve 3ds max a 1 aydır doğru düzgün bakmıyorum.Ve şöyle diyeyim siz birşeyler yapmayınca yorgunluğunuz yada bıkkınlığınız geçmiyor.Yorulduysan 1 gün dinlen fakat 1 ay dinlenme bence 1 gün size yeter hatta fazla gelir.Sinirlerimin bozulması değilde ilk mesaja göre diğer mesajlarında öyle değişeceğini düşününce size öyle bir mesajı attım fakat sizde biraz sinirle yaklaşıp sen yapamazsın edemezsine getirmişsiniz.Yinede birşeyler öğrenmeme yardımcı olduğunuz için teşşekür ederim.Tekrardan sizden özür dilerim.


sercan bey Yorumunuz için teşşekür ederim.Ankarada keşke böyle aktiviteler düzenlense fakat düzenlenmiyor.Yada ben forumda denk gelmedim.Umarım sadece istanbul yerine ankara gibi diğer yerlerdede düzenlenir.


2-3 senedir yoktum.(yenilerini ekleyeceğim.)
2012-07-02 11:07:35 Edit:2012-07-02 11:10:22
  • Offline
  • Erkek
Sinan Bey, siz bu
pescadorserkan toydemir_1985Avatar

Sinan Bey, siz bu işi istediğiniz kadar çoks everek yapın emin olun üflenecek anlar olacaktır. Çözümü uzun zaman bulamaya beleceksinizdir. Bu yüzden tekrar tekrar uflayıp puflyacaksınız. Hay ben senin diceksiniz :) Ama bırakmayacaksınız, peşini.

Birde eklemek istiyorum. Burası kahvene de batak,briç,okey oynarken kültürsüzce konuşma mekanı değil. Burası paylaşım sitesi. İnsanlar sıkıntılarını dile getiriyorlar. Çözüm buluyorlar. Bu çözümleride bilen arkadaşlarımız veriyor. Buda böle olur. Kimse oturupta kaynaksız bir şey öğrenemez

Verilmeyecek Bİlgiler, Tc. kimlik no, banka kartlarınızın şifresi, telefonunuzun şifresi,vs :)) Bu bilgiler paylaşılmaz.

AMa eğitim ve öğretimde kullanılacak bilgilerin hepsi paylaşılır...


Serkan Toydemir
2012-07-03 08:23:11
  • Offline
  • Erkek
..
soneday7Soner ÇakırAvatar

Kardeşim benim, bu konunun benzerlerini birkaç kez açtın, sen daha ne istediğini bilmeden bizden yardım istiyorsun. Öncelikle ne yapacağına karar ver ondan sonra elimizden geleni yapalım, hatta ben sana ücretsiz online dersler vereyim, yapmadığım şey değil 2 kişiye böyle öğrettim şuanda iş alabilecek seviyedeler, biri ilk işini geçen gün yaptı 900tl kazandı.

Ama öncelik herzaman, ne istediğini bilmektir. ve hepsi ayrı sektörlerdir.
Photoshop, grafiker
3dsmax, modelling
after effets, video montaj
vs
vs

Sen hiç bi stüdyoda bunların hepsini aynı anda kullanan birini gördünmü? Hayır, hepsi ayrı dallardır. Bunların hepsini kullanan kişi, home stüdyosu olan kişidir ve hepsini aynı anda stabil kullanamaz.
O yüzden kendini bir programa ada, 1 tanesinde en iyi olmaya bak, zaten diğerleri ihtiyacın oldukça kullana kullana öğrenirsin gerektiği kadar.

Zaten, her şeyde tek düze gitmek sıkar,sıkıcı gelir bi zamanda sonra banada sıkıcı geliyor artık, ama başka bir iş yapsaydım oda sıkardı artık. Bu genel hayat felsefesidir zamanla anlarsın.

Ama ben, yada bir başkası , bukadar şey öğrenip buraya kadar geldiyse, sanada bu tecrübelerinden dayanarak öneri bulunur, tutorial gibi. Bende öyle öğrendim, başkasıda öyle öğrendi, sende öyle öğrenebilirsin istediğin şey.
Orta seviye bi max dersinin süresi aşşa yukarı 30dkdır, 10 saat olanlarda var, 1 dk olanlarda var. Tek şey sabır.Bu iş bukadar kolay olsaydı bu işin bir anlamı, amacı ve sektörü olmazdı. 2 box çizip 50 tllik iş alan ilkokullular gibilerinden değilsin bu garanti, şuanki bilginle o tür işler yapabilirsin ama yapmıyorsn, sende ışık var, büyük bir ışık ama kendini keşf edip.. yardırıp depişmen lazım. Ben bu işe büyük bir adım attığım zaman 1 ayda öğrenebileceğim şeyi, 2-3 günde öğrenip üstüne proje yapıp işe alınmıştım. Yani, sabır sabır yaaaaaaa sabır..

Kolay gelsin


https://www.facebook.com/3detasarim - 3dsmaxtr.blogspot.com www.lycinteraktif.com
2012-07-03 13:01:52
  • Offline
  • Erkek
serkan bey yorumunuz için
sinanonatSinan OnatAvatar

serkan bey yorumunuz için teşşekür ederim.Çoğu zaman böyle çalışmayı bıraktığımda kendime kızıyorum.Birkaç gündürde çalışmalarıma photoshopdan devam etmek zorunda kalıyorum.V-ray`in bir türlü çalışmaması ve 3ds max da aldığım biraz saçma hatalar ben senin gibi hatanın gibi dediğim oluyor.(v-ray da 10061 obtain diye bir hata alıyorum.en çok kızdığım ve boş yere saatlerce uğraştırdığına çok kızmıştım.Umarım bugün halledeceğim.photoshopda sıfırdan bir insan çiziyorum 5-6 saat daha sanırım uğraşacağım.ardından düzeltip 2 saat de max de çizim yapayım diyorum.)


Soner bey Yorumunuz içi teşşekkür ederim.Online ders çok iyi olabilir.bende bildiklerimi size aktarabilirim.bu aralar 3ds max a yönelmek istiyorum.Fakat programın çıkartığı problemler yüzünden photoshop da çalışıyorum şuan.sizin anlatmak istediğinizide anladım.Benim böyle birçok programa ae,photoshop,3dsmax,zbrush ve autocad i bir anda öğrenmeye çalıştığım dan orta düzeyim şuan hepsinde diyebilirim.hazırladığım rehbere birkaç adet daha bilgi ekleyeceğim.Tekrar teşşekkür ederim.


2-3 senedir yoktum.(yenilerini ekleyeceğim.)
2012-07-03 13:29:53
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!