3ds Max : ayarlarım için yardım

image sampler

catmull rom kullanmıştım, area mı kullanmam gerek acaba? Bir de clr tresh yüksek tutmuştum, diğer iki değer birlikte hareket eder diye biliyordum onları min. tutup clr treshi max. tutmak gerekir sanmıştım?


2015-08-19 22:36:49
  • Offline
  • Bayan
Yorum
dRcnn

Kesinlikle ilk yapman gereken kameranın beyaz ayarı, suan mavi onu beyaz yap.vray sun kullandın eger degerleriyle oynamadıysan kalsın ancak size mult. 1,0dan 3,0a getirki gölgeler yuumusasın. gelelım tekrar kameraya kameradan da shutter speed 120 yap İSO yu 100 yap. Bir adet penceren var oraya vray ligt koy degerini 40 yap. Deneme renderi al. Render ayarlarında final renderi alacaksan nois degerlerini 0,005 e cekmen gerekir kumlanmalar bu yuzden. Bir de en onemli olaylardan biriside kaplamaların. Kaplama calısmalısın. UWmap kesınlıkle kullan. Spot yapacaksan Vray İES Liggt kullan derim.Daha bir suru sey yazarımda ilk etapta bunları yaparsan sahnen biraz daha düzelir.


2015-08-19 23:21:39
  • Offline
Tesekkur

Tesekkur

Anladim bu dediklerinizle tekrar deneyecegim, ama geri kalan eksikleri de istediginiz kadar yazabilirsiniz bir an once disardan bi gozle o eksikleri gorup duzeltmeye gitmem lazim cunku, bir de spotlar icin vray ies kullandigim butun sahnelerde powerini ne kadar yukseltsemde render sonucu cok az bir isik cikiyor neredeyse sonuk gibi bende o yuzden target kullanmaya baslamistim beceremedim ornegin bu renderda ies kullandim fakat hic belli olmuyor

2015-08-20 12:41:11
  • Offline
  • Bayan
Sahnede vray physical camera
sercandszsercan dilsizAvatar

Sahnede vray physical camera kullanmışsınız galiba eğitim olarak henüz başlangıçtasınız bence başlangıç olarak vray kamera yerine target kullanın.


Secde`ye eğilen İman`la yükselir...
2015-08-20 15:40:37
  • Offline
  • Erkek
Spotlarda ki ışık etkisini
sercandszsercan dilsizAvatar

Spotlarda ki ışık etkisini görememenizin nedesi ise vray camera ayarlarınızdan kaynaklıyor eğer ışık şiddetini arttırdıysanız eğer.


Secde`ye eğilen İman`la yükselir...
2015-08-20 15:42:49
  • Offline
  • Erkek
Ece merhaba, Gerçekçi
bleyB.Levent YılmazAvatar

Ece merhaba,

Gerçekçi bir render alabilmek için vray ayarlarından daha da önemli olan kaplama ve ışıklardır. Kaplamalarda sadece uvw map ayarları değil, ayrıca yansıma, bump, glossy gibi ayarları da kaplamaları yaparken deneye deneye gerçeğine en yakın hale getirmelisin. Işıklar da da önce sahnedeki ışıkların yerleşimlerinden başlamalısın. Gerçek hayatı gözlemle, mevcut sahnen gerçek hayatta olsa ışıklar nerden yayılmaya başlar nereye kadar şiddetini sürdürür ve nerde yitirir gibi.. ayrıca ies aydınlatmaları genelde sadece duvar kenarlarındaki ışık yansımaları için kullanmaya çalış. Diğer aydınlatmalar için vray ligt (yerine göre plane, yerine göre sphere, dome, vb.)

Yukardaki çalışma için mesela, tavandaki spot armaturlerin için önce modelde ligt material kullanıp sonra hepsinin altına ışımayı taklit edebilmek için vray ligt (sphere formunda) koymalısın. Yine ayrıca sahnede kullandığın ışıklardan sadece ışığın hangi yönden yayılıyorsa o ışık kaynağının gölgelerini açık tutup diğerlerini kapalı tutmalısın.

Işık subdiv lerini bilgisayarının gücü elverdiğince yüksek tutmalısın. Tabi aynı şey kaplama subdiv lerin için de geçerli..

Bunları uygulamaya başlayıp denemeler yaparak mükemmel sonuçlar aldıkça çalışmalarından çok daha fazla keyif alacaksın..

Kolay gelsin.


www.bleventyilmaz.com
2015-08-20 15:57:22 Edit:2015-08-20 16:00:32
  • Offline
  • Erkek
Tesekkur

Cok tesekkur ederim hepinizin önerilerini not ettim birer birer uygulamaya devam edeceğim, sadece ayarlarımdan kaynaklı sorunlar var sanıyordum ama öncelikle materyal ve ısık calısayım, henüz öğreneli sekiz ay falan oldu vaktim olmadıgı icin bu kadar ilerleyebildim cok sagolun


2015-08-20 17:45:09
  • Offline
  • Bayan

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!