3ds Max : Autocad`teki hizalama Max`te yok mu?

Autocad`teki hizalama Max`te yok mu?

Arkadaşlar merhaba autocad`te kesikli yeşil çizgi sayesinde kolay bir şekilde bir hizayı takip edebiliyoruz maxte bu ya da buna benzer pratik bir şey yok mu?


2016-02-21 12:05:08 Edit:2016-02-21 12:06:18
  • Offline
  • Erkek
ss

ss

ss

2016-02-21 12:06:05
  • Offline
  • Erkek
Hocam bildiğim kadarıyla böyle
hsynslmn

Hocam bildiğim kadarıyla böyle bişey yok zaten 3ds max modelleme programı olduğu için kabataslak bir çizim yaptıktan sonra düzenleme şansın oluyor.

örneğin;
https://www.youtube.com/watch?v=SKH8WQl3rN4&list=PLOLqh5TBDX1vH8EF8UYpyeJv1SOj_Gxvk&index=1

necmi hocanın videosunda bulabilirsin.


2016-02-21 12:28:00
  • Offline
veya snap düğmesini aktif
hsynslmn

veya snap düğmesini aktif hale getirirsen grid karelerinin üzerinde düz çizgiler çizebilirsin.

Kısa yolu klavyede ``S``


2016-02-21 12:30:14
  • Offline
Verdiğin cevap için çok

Verdiğin cevap için çok

Verdiğin cevap için çok teşekkür ederim ama bunları biliyorum sadece dediğim gibi bir özelliğin olup olmadığını merak ettim çünkü varsa işimi çok daha kolay hale getirecek.Resimli olarak anlatıyım. Çemberle gösterdiğim alandaki line`ın vertex`i gridin herhangi bir köşesine temas etmiyor yani çizim anında gride göre ayarlamam mümkün olmayan durumlarda bana yardımcı hizalamalar lazım. Evet çizimden sonra snap ile o vertex hizasına çekebilirim ama kullanışlı değil autocad gibi çizim esnasında direkt olarak hizalamam lazım. Bence bu zaten çok büyük ağır bi özellik değil 3ds max gibi bir programda olması gerektiğini düşünüyorum

2016-02-21 12:57:17
  • Offline
  • Erkek
Gride hizalama işlemi line
Seke

Gride hizalama işlemi line çizim esnasında olur snapi aktif edip ayarlarindada grid pointsi acarsan.ancak snap ve hiza alma autocadtekinin aynı değil.zaten olmasında.Yıllardır anlatmaya çalıştım autocadle benzer noktalar var ancak max mimari çizim yada proje çizim programı değil.bu biraz şunada benziyor türkiye de olan birşey sadece yanda merdiven var ama adam yürüyen merdivenden aşağı iner veya çıkar vede bunu ekstra yürüyerek yapar yetmezmiş gibi yürüyen merdivendeki insanlara cekilsenize falan der.autocadteki bir özelliği kullanmak istiyorsan autocad kullanmak daha mantıklı nasıl olsa çizimi aktarman mümkün.


2016-02-21 13:14:15
  • Offline
Teşekkür ederim ama ben

Teşekkür ederim ama ben sadece var olup olmadığını soruyorum. Ben de biliyorum autocad`te çizmesini fakat bazı durumlarda maxte de gerekiyor. Örneğin hazır bi dwg dosyasını indirip max`e import ediyorum takdir edersiniz ki direkt editable poly yapıp extrude vermek mümkün olmuyor. o kadar çok sorun oluyor ki. o hazır çizimdeki sorunları tek tek bulup düzeltmektense üzerinden line ile maxte tekrar çizmek çok daha kolay oluyor benim için. Tek eksiği ise bahsettiğim hizalama. Sırf bunun için autocad açıp oraya import edip düzeltip tekrar export edip maxe atıp düzenlemek hoş olmuyor. Konunun gridle de bir alakası yok her şeyi gride göre çizmek zorunda değilim ki belki virgüllü bir değer girmem gerekiyor gride snap yapmak istemiyorum o esnada snapte bounding box seçeneği işimi görebiliyor bazen, ama adı üstünde sadece box için her zaman işe yaramıyor. Her neyse konu olması gerekip gerekmediği değil konu sadece böyle bir yöntemin olup olmadığıydı ki sanırım yok


2016-02-21 13:45:18 Edit:2016-02-21 13:45:58
  • Offline
  • Erkek
Ne yazıkki yok.Umarım proje
Seke

Ne yazıkki yok.Umarım proje çok büyük değildir çünkü öyleyse işin zor.eğer gridleri yeterince kucultebilirsen shifte basılı tutarak düz çizgi cizebilirsin grid pointsede tutturup çabuk halletmen mümkün.ancak autocad çizimi eğri ise duvar ya gerçekten egridir ya da kötü cizilmistir kötü çizilmiş ise duzeltmekle uğraşma line ile üzerinden çizip extrude ile yukselt outline da verebilirsin box ile uğraşma.


2016-02-21 15:03:57
  • Offline
Anladım teşekkür ederim. Aslında

Anladım teşekkür ederim. Aslında kendi kullandığım yöntemler var da o yöntemleri kullanırken acaba çok basit bir yolu var da ben mi bilmiyorum amele gibi uğraşıyorum diye düşünmeden edemedim ama zaten yokmuş :)


2016-02-21 15:16:09
  • Offline
  • Erkek
Bahsettiğin şekilde direkt olarak
yavuzSerkan Yavuz

Bahsettiğin şekilde direkt olarak snap ve snap önizleme seçeneği yok ama bu işi yapan scriptler var.
Max polyline çizimini Autocad'daki gibi yapabilmen için "Polyline Pro" scriptini kullanabilirsin.

Youtube videosu: https://www.youtube.com/watch?v=0H5hvuHNgro

Scripti bulabileceğin adres: http://miauumaxscript.blogspot.com.tr/p/blog-page.html

Ücretli bir script ve €20 fiyatı var.


2016-02-21 18:01:33
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!