3ds Max : ANİMASYON 3 d max de

Asıl anlatmaya çalıştığım şey
ulasdenizulaş deniz

Asıl anlatmaya çalıştığım şey bu. Başlıbaşına bir konuyu tam olarak anlatan eğitim videosu ya da kitapçıktan öğrenmen gerek. Basitçe kamera haraket ettirirsin ama, animasyonun temeli olan hareketleri yapacağın, temel fonksiyonları öğrenmen şart. Aksi takdirde bu forumu sorulara boğmak zorunda kalırsın. Bu şekilde öğreneceklerin, sadece kamera hareketleri için değil, diğer obje animasyonlarında da kullanacağın temel özellikler. Ayrıca curve editörde Dope Sheet modunda da çalışman gerekebilir, konu başlığı olarak onu da araştırmalısın, daha hassas işler için işine yarayacaktır.


2011-10-15 09:29:25 Edit:2011-10-15 09:34:08
  • Offline
  • Erkek
Sanırım çok daha basit
arkhe74Kirli, Çürük ve Adi

Sanırım çok daha basit bir çözümü var bu sıkıntının. Animasyonun kaç frame olduğunu söylememiş arkadaş. Default ayarlarla 100 framede hazırladıysa animasyonu zaten olay ışık hızında gerçekleşiyordur :)

Bana sıkıntı bu gibi geldi.

Bi kontrol et bence kaç frame sürüyor animasyon.


www.leventoget.com
2011-10-16 13:51:30
  • Offline
  • Erkek
İşte o basit dediğiniz
ulasdenizulaş deniz

İşte o basit dediğiniz çözüm için arkadaşı temel animasyon fonksiyonları ve keyframe ayarları için yönlendirdik zaten. Basit ama birşeyler öğrenmesi gerek ki basit olsun. Öteki türlü basit gelmemiş ki, burada konu açıp sormuş. yanlış anlamayın Sayın Arkhe, ama doğru olan arkadaşı bu işin temellerini öğrenmeye yönllendirmektir.


2011-10-16 14:28:52
  • Offline
  • Erkek
Kızma be ulaş bende
arkhe74Kirli, Çürük ve Adi

Kızma be ulaş bende aynı şeyi söylüyorum zaten. Editor`e yönlendirmek yerine çok daha temel olan ( bence tabi) Frame nedir, kaç frame kaç saniyedir, animasyon denen "zımbırtı" frameler üzerinde şekilleniri söylemeye çalışıyorum.

Arkadaşımız bellki yeni bu konuda, şuanda kafası karışmazmı sence graph editör , camera trak falan derken. Önce sıkıntısını çözmek istedim sadece. Sıkıntısıda animasyonun inanılmaz hızlı olmasıymış. Bende sebebi frame sayısının az olması olabilir bir kontrol et dedim :)

Neden kızdın ki :)


www.leventoget.com
2011-10-16 15:49:47
  • Offline
  • Erkek
Kızmadım, ne haddime? Haklısınız,
ulasdenizulaş deniz

Kızmadım, ne haddime? Haklısınız, Frame ve FPS ayarları en temeli zaten. Ben de animasyon temelleri eğitimlerinde bunlara değinildiğini varsaymıştım. İnanın bu konuları bir bütün olarak öğrenmeye çalışanlar, çok daha hızlı öğrenme şansına sahip oluyorlar. Ve daha verimli. Burada insanlara tek tek sorularını cevaplamak yerine birkaç saat konuya çalışmalarına yönlendirmek gerek. Bu şekilde kendi başlarına birşeyler almaya, merak ettikleri için beklememeye derhal öğrenmeye koyulmalarına teşvik etmeye çalışıyorum.


2011-10-16 16:42:13
  • Offline
  • Erkek

Kapalı

Topic closed automatically because it`s been more than a year!